Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

Ρωσία: Δημοσιεύματα για προμήθεια από το Ιράν επιθετικών drones εξοπλισμένων με πυραύλους  βεληνεκούς έως 12 χλμ

Αρκετές ρωσικές πηγές ανέφεραν στις 25/10, ότι το Ιράν προμήθευσε τη Ρωσία με επιθετικά drones Karrar εξοπλισμένα με πυραύλους Majid και Shahab-e-Saqeb. Είναι πιθανό να συμμετείχαν στην καταστροφή 24 ουκρανικών αεροπλάνων μέσα σε πέντε ημέρες, όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, την προηγούμενη μέρα, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα Topcor.ru.

Τα drones που μεταφέρει η Τεχεράνη προορίζονται για χρήση στην περιοχή της πρώτης γραμμής της Ουκρανίας. Έχουν αυτονομία περίπου τεσσάρων ωρών και μπορούν να ελέγχουν μια περιοχή μεταξύ 20 μέτρων και 12 χιλιομέτρων υψόμετρο. Τα UAV Karrar μπορούν να οπλιστούν με πυραύλους αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους με βεληνεκές από 500 μέτρα έως 12 χιλιόμετρα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, πριν από λίγες ημέρες, το Ιράν ανακοίνωσε τον εκσυγχρονισμό αυτών των drones, που αύξησαν την εμβέλεια, την ταχύτητα και το μέγιστο ύψος πτήσης τους. Τα πρώτα drones αυτού του τύπου δοκιμάστηκαν από τον ιρανικό στρατό το 2021 και χρησίμευσαν ως αναχαιτιστές, μεταφέροντας πυραύλους για την καταστροφή εναέριων στόχων.

Σύμφωνα με Ρώσους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, πρόκειται για νέους πυραύλους που προορίζονται για τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-400, τα οποία λειτουργούν παράλληλα με τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη A-50U AWACS.

Όπως αναφέρει ο ρωσικός Τύπος, τα 24 αεροσκάφη που καταρρίφθηκαν από τη ρωσική αεράμυνα θα ήταν στην πραγματικότητα 18, αντίστοιχα 14 μαχητικά MiG-29, δύο βομβαρδιστικά Su-24, ένα επιθετικό αεροσκάφος Su-25 και ένα εκπαιδευτικό αεροπλάνο L-39 η διαφορά έως και 24 αεροσκαφών αφορά ελικόπτερα.

Μια μέρα πριν, η Τεχεράνη απηύθυνε έκκληση στη ρωσική πλευρά ζητώντας να αποτρέψει την υιοθέτηση ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο θα έρχονταν σε αντίθεση με τα παλαιστινιακά συμφέροντα. Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας, Αμίρ Αμπντολαχιάν, ανακοίνωσε σχετικές διαβουλεύσεις με συναδέλφους στη Ρωσική Ομοσπονδία και την Κίνα.

Νωρίτερα, οι ΗΠΑ πρότειναν ψήφισμα που καταδικάζει τις ενέργειες των Παλαιστινίων ριζοσπαστών και αναγνωρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, χωρίς να ζητούν κατάπαυση του πυρός.

Πηγή: defence.ro

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Σύλλογος Διδασκόντων και σύσσωμη η μαθητική κοινότητα του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ ΤΣΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΤΕΕΝΣ) εκφράζουν τη βαθειά τους...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πιο συγκεκριμένα, το θερινό PremiumContact 7 βρέθηκε στην κορυφή ανεξάρτητων δοκιμών από περιοδικά αυτοκινήτου στη Μεγάλη Βρετανία, στη Σκανδιναβία και στην Πολωνία. Οι αξιολογήσεις...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

“Η εξυπηρέτηση εφήμερων πολιτικών συμφερόντων δεν είναι σωστό να αποκρύπτει τις μακροπρόθεσμες απώλειες”, αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με το DS 3 Hybrid, οι πελάτες της DS Automobiles μπορούν να επωφεληθούν από την αυτοφορτιζόμενη υβριδική τεχνολογία, αφού σε σύγκριση με έναν βενζινοκινητήρα,...

Advertisement