Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

Σ.Α του ΟΗΕ: Υπουργοί Εξωτερικών αραβικών χωρών απαιτούν άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και της Παλαιστίνης καταδίκασαν τη δολοφονία αμάχων στη Γάζα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο της συνόδου του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Λωρίδα της Γάζας, στη Νέα Υόρκη, χτες Τρίτη.

Οι υπουργοί Εξωτερικών ζήτησαν την άμεση κατάπαυση του πυρός και τον τερματισμό της πολιορκίας της Λωρίδας της Γάζας. Πιο συγκεκριμένα :

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Φαϊσάλ μπιν Φαρχάν:

– Απαιτούμε άμεση κατάπαυση του πυρός, άρση της πολιορκίας στη Λωρίδα της Γάζας και επιστροφή σε έναν πολιτικό δρόμο.

– Όλες οι ζωές των Παλαιστινίων αξίζουν προστασία και στεκόμαστε όλοι εδώ απαιτώντας κατάπαυση του πυρός και άρση της πολιορκίας στη Γάζα.

– Πρέπει να γίνει μια σοβαρή προσέγγιση για την επίλυση των παλαιστινιακών παραπόνων. Δεν μπορούμε να βρούμε ειρήνη εάν η διεθνής κοινότητα δεν τηρήσει τις συμφωνίες της για την προστασία των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας, Ayman Safadi:

– Η ανάγκη παροχής προστασίας για τους αμάχους στη Γάζα.

– Ο πόλεμος δεν θα λύσει την παλαιστινιο-ισραηλινή σύγκρουση.

–  Απορρίπτουμε τη δολοφονία αμάχων από οποιοδήποτε μέρος.

–  Θα εντείνουμε τις κινήσεις μας για να σταματήσουμε τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Riyad al-Maliki:

Ευχαριστούμε όλους τους Άραβες υπουργούς Εξωτερικών για την παρουσία τους σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να εκφράσουν την ενιαία αραβική θέση απέναντι στη βάναυση ισραηλινή επίθεση εναντίον του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας. Αυτό που απαιτείται είναι η άμεση διακοπή της καταστροφής, η κατάπαυση του πυρός και η είσοδος βοήθειας στη Γάζα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Sameh Shoukry:

– Καταδικάζουμε τη στόχευση όλων των αμάχων και δεν βρίσκουμε καμία δικαιολογία για αθώους πολίτες να υποφέρουν αυτό που συμβαίνει και απαιτούμε να σταματήσει οτιδήποτε παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

– Ζητούμε άμεση κατάπαυση του πυρός και να αποτραπεί η επέκταση της σύγκρουσης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5) με θέμα «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει διαδραστικό...

ΧΙΟΣ

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ανακοινώνει τα στατιστικά στοιχεία διακίνησης επιβατών και οχημάτων προς το λιμένα Χίου, κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας του έτους...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο σε χρωματισμό Frozen Pure Grey ήταν το 6.000.000ό αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε από την κοινοπραξία BMW Brilliance Automotive (BBA). Χρειάστηκαν μόλις...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

H ΠΛΕΙΑΔΕΣ MOTORS A.E., επίσημη αντιπροσωπεία της Subaru στην Ελλάδα, ανακοίνωσε εκπτώσεις έως 5.000 ευρώ (ανάλογα με το μοντέλο και την έκδοση) για όλα...

Advertisement