Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

Τιμ Μπάρτον: Ο έρωτας, η Κάλλας και η … Μπελούτσι δεν κρύβονται

Βρέθηκε δύο φορές στο κόκκινο χαλί και τις δύο με τον νέο σύντροφό της. Η Μόνικα Μπελούτσι και ο Τιμ Μπάρτον επισκέφτηκαν το Φεστιβάλ της Ρώμης στην πρώτη τους κοινή εμφάνιση. Κι εμείς ήμασταν εκεί και καταφέραμε να αποσπάσουμε δηλώσεις και τις δύο φορές.

(Φωτογραφία: Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος)

Η Μόνικα Μπελούτσι, στην πρώτη δημόσια εμφάνιση με τον σύντροφό της, παρουσίασε το τρίτο μέρος της τεράστιας εμπορική επιτυχίας «Ντιαμπόλικ» που βασίζεται στο ομώνυμο κόμικ. Οι αδελφές Angela και Luciana Giussani δημιούργησαν τον γοητευτικό σκοτεινό άντρα που ζει μονάχα στις σκιές. Στο πλευρό του πάντα μια γυναίκα, όχι με όρους Τζέιμς Μποντ, συνυπογράφει τις εγκληματικές ενέργειες του ή τον βοηθάει να μετατρέπει κάποιες από τις πράξεις του σε ηρωϊκές καταδιώξεις με ρομπινχουντικά ψήγματα.

Το τρίτο μέρος είναι αφιερωμένο στις γυναίκες, καθώς αυτές παίρνουν το πάνω χέρι στην επίλυση των καταστροφικών προβλημάτων του ερωτεύσιμου χαρακτήρα. Η ιστορία βασίζεται στον τόμο 107, τον αγαπημένο των θαυμαστών της σειράς.

(Φωτογραφία: Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος)

Η Μόνικα Μπελούτσι στη συνέντευξη τύπου υποστήριξε το δυναμισμό της Δούκισσας, της ηρωίδας που υποδύεται για ακόμα μία φορά: «[…] Εγώ έμαθα να διαβάζω από τα κόμικς, και πάντα το λέω αυτό, έτσι τα “Diabolik” είναι για μένα πραγματικά μια αναφορά όπως και για πολλούς νομίζω. Ελπίζω να μην κάνω λάθος. Και μετά, όταν γνωρίζεις τους χαρακτήρες με αυτόν τον τρόπο [υποδυόμενη τους], διασκεδάζεις, γιατί είναι πραγματικά μια κατασκευή. Εξάλλου οι αδελφοί Manetti [σκηνοθετική ομάδα της τριλογίας] ήθελαν αυτή την ιδιαίτερη προφορά της ανατολής που δεν την πολυκαταλαβαίνεις, πράγμα που δίνει ακόμα περισσότερο μυστήριο [στην ηρωίδα μου]. Και στη συνέχεια υπήρξε πραγματικά μια “κατασκευή” και ως προς τα κοστούμια, τα μαλλιά, τα πράσινα μάτια [σ.σ. στην ταινία φοράει πράσινους φακούς επαφής], οπότε ήταν πραγματικά μια δημιουργική διαδικασία.»

Η Μόνικα Μπελούτσι επέστρεψε στο κόκκινο χαλί και την επόμενη μέρα, επίσης συνοδευόμενη από τον Τιμ Μπάρτον. Ο Τιμ Μπάρτον, σε αντίθεση με την παρουσία του στην ίδια διοργάνωση δύο χρόνια πριν, που έδειχνε αγχωμένος και πιεσμένος, καθώς είχε απορρίψει τη συνεργασία με ένα μεγάλο στούντιο που τον οδήγησε σε ψυχολογικές ανακατατάξεις, ήταν απίστευτα ευδιάθετος. Κρατούσε συνέχεια τη Μόνικα είτε από τη μέση της, είτε από το χέρι και απαντούσε με ευχαρίστηση σε κάθε ερώτηση, αφήνοντας πάντα χώρο στην πρωταγωνίστρια να μιλήσει για τις ταινίες της. Εκείνος σίγουρα δεν έκρυψε στιγμή ότι είναι ερωτευμένος.

@alexlizardos Η #monicabellucci και ο #timburton βρέθηκαν στο #redcarpet του Φεστιβάλ της Ρώμης. Η Μπελούτσι έπαιξε στο τρίτο μέρος της τριλογίας του #diabolik αλλά και στο ντοκιμαντέρ του #YiannisDimolitsas με θέμα την εμπειρία της ηθοποιού από την παράσταση με την ανάγνωση των επιστολών της #mariacallas. @<imgsrc=”” alt=”” class=”wp-smiley”>monicabellucciofficiel<imgsrc=”” alt=”” class=”wp-smiley”> @Tim Burton @Maria Callas 100° by MJ @romafestival @apollonbollas @ERT NEWS @Diabolik_real ♬ πρωτότυπος ήχος – alexlizardos

Η προφανής ερώτηση [και απάντηση] έπρεπε να γίνει, αν και η απάντηση είχε ήδη δοθεί άμα τη παρουσία τους.

-Είστε ερωτευμένοι;

-Φυσικά…

Ο Τιμ Μπάρτον δεν έκρυψε στιγμή την υποστήριξη του στα καλλιτεχνικά βήματα της Μόνικα.

«Χαίρομαι που είμαι στο Φεστιβάλ της Ρώμης. Είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσω ακόμα καλύτερα τον πρόσφατο ιταλικό κινηματογράφο. Θα προσπαθήσω να δω και άλλες ταινίες», είπε μεταξύ άλλων.

(Φωτογραφία: Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος)

Η δεύτερη όμως βραδιά στο κόκκινο χαλί ήταν το προσωπικό στοίχημα της Μόνικα Μπελούτσι. Υποδυόμενη επί χρόνια τη Μαρία Κάλλας στη σκηνή [και έχοντας κάνει και στάση στη χώρα μας, στο Ηρώδειο], δέχτηκε να συμμετέχει (για την ακρίβεια να γίνει το κεντρικό πρόσωπο), που σαν καταλύτης από την εμπειρία και την έρευνα της, να παρουσιάσει τη Μαρία πίσω από την Κάλλας. Τίτλος της ταινίας «Μαρία Κάλλας: Επιστολές και Αναμνήσεις».

Σε προσωπική ερώτηση που της έθεσα, απάντησε: «Στην ταινία παρουσιάζουμε την πραγματική Μαρία, όχι την Κάλλας. Όταν βρέθηκα στο Ηρώδειο [για να παρουσιάσω την παράσταση] ήταν μια μοναδική εμπειρία. Ποτέ δεν θα την ξεχάσω.»

Ο Τιμ Μπάρτον συμφώνησε και πρόσθεσε: «Δεν έχω δει ούτε την ταινία ούτε την παράσταση. Χαίρομαι που θα τη δω στη μεγάλη οθόνη. Η ίδια [η Μόνικα] για εμένα είναι η Όπερά μου».

Αυτό το καλοκαίρι, η Μόνικα Μπελούτσι δεν πέρασε τις διακοπές της στην Ελλάδα, όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια. «Αγαπάμε την Ελλάδα και την Ιταλία», θα πει, με τον Tιμ δίπλα να κάνει νεύματα κατάφασης. «Ερχόμαστε στη Ρώμη γιατί είναι ένα υπέροχο φεστιβάλ». Ο Τιμ Μπάρτον θα συμπληρώσει τη φράση της: «Χαιρόμαστε πολύ που βρισκόμαστε εδώ».

Ο έρωτας μπορεί να μην κρύβεται, ο εκκεντρικός σκηνοθέτης όμως φρόντισε να κρατήσει σιγή ιχθύος για τα γνωστοποιημένα σχέδια του σχετικά με τον πολυαναμενόμενο δεύτερο κύκλο του Wednesday και τη συνέχεια του Σκαθαροζούμη, ανανεώνοντας το ραντεβού του, στον ίδιο τόπο, την επόμενη χρονιά για να μας πει περισσότερα.

Η τριλογία του Ντιαμπόλικ δεν έχει βρει διανομή στην Ελλάδα. Όσο για το ντοκιμαντέρ «Maria: Lettere e Memorie» σε σκηνοθεσία Γιάννη Δημολίτσα [και Tom Volf], ελληνικής συμπαραγωγής, ελπίζουμε να το δούμε σύντομα στις μεγάλες και τις μικρότερες οθόνες.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι πρωτοπόροι στους τομείς της οδηγικής απόλαυσης χωρίς εκπομπές ρύπων και της προοδευτικής αισθητικής στην πολυτελή μεσαία κατηγορία αποκτούν τώρα ακόμα ευρύτερη απήχηση. Πρεμιέρα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Τρίκαλα, με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου – παρότι η βροχή που προηγήθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Audi House of Progress είναι μια τεχνολογική έκθεση σε ένα θαυμαστό κλασσικό κτήριο σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους πεζόδρομους στο κέντρο της...

Advertisement