Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

Μακελειό στο Μεξικό: Τουλάχιστον 11 αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους από επίθεση ενόπλων

Τουλάχιστον 11 αστυνομικοί έχασαν χθες Δευτέρα τη ζωή τους από ένοπλή επίθεση που σημειώθηκε σε περιοχή του Μεξικού η οποία πλήττεται από βία που σχετίζεται με τη διακίνηση ναρκωτικών, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Στόχος αγνώστων ήταν μια περίπολος ασφαλείας στο δήμο Κογιούκα ντε Μπενίτεθ στη νότια πολιτεία Γκερέρο, δήλωσε ο εισαγγελέας Αλεχάντρο Ερνάντες.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 11 μέλη της τοπικής αστυνομίας δέχθηκαν επίθεση και έχασαν τη ζωή τους», είπε, προσθέτοντας ότι ερευνάται το κίνητρο της σφαγής.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος της κρατικής ασφάλειας βρισκόταν στην αυτοκινητοπομπή όταν αυτή δέχθηκε την επίθεση, δήλωσαν οι αρχές.

Το Μεξικό μαστίζεται από την αιματοχυσία που σχετίζεται με τα καρτέλ και στην οποία έχουν δολοφονηθεί περισσότεροι από 420.000 άνθρωποι από τότε που η κυβέρνηση ανέπτυξε τον στρατό στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών το 2006.

Το Γκερέρο είναι μια από τις πιο βίαιες περιοχές του Μεξικού, λόγω των συγκρούσεων μεταξύ αντίπαλων εμπόρων ναρκωτικών και των δυνάμεων ασφαλείας.

Πηγή: AFP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν με την Άννα Παναγιωτοπούλου ή θεωρούν ότι συναντήθηκαν κάπου στο ανάμεσα σκηνής-οθόνης και πανιού, ένοιωσαν την ανάγκη να μοιραστούν κάποιες...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την μακραίωνη εκκλησιαστική παράδοση και τάξη εορτάσθηκε στο Κέντρο της Ορθοδοξίας η Λαμπροφόρος Ανάσταση του Κυρίου. Η...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Άννα Παναγιωτοπούλου, γράφοντας κείμενα με τον Σταμάτη Φασουλή και τον Λάκη Λαζόπουλο, χάρισε στην ΕΡΤ και το «θέατρο της Δευτέρας», ίσως τη μοναδική...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

«Η Εκκλησία μάς μαθαίνει πώς να νικούμε τον θάνατο», υπογραμμίζει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, στο εγκύκλιο μήνυμά του για το Άγιο Πάσχα...

Advertisement