Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

Κίνα: Ο περιορισμός των εξαγωγών γραφίτη θα σημάνει παγκόσμια εμπορική διαμάχη ή και κίνητρο για την παραγωγή ενναλακτικών πηγών

Η κίνηση της Κίνας να περιορίσει τις εξαγωγές γραφίτη, ένα βασικό υλικό για τις μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων, θα μπορούσε να  επιταχύνει τις προσπάθειες για την ανάπτυξη εναλλακτικών πηγών και υλικών. Αυτό θα πάρει κάποιο χρόνο, είπαν στελέχη του κλάδου και αναλυτές.

Η Κίνα, ο μεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγέας γραφίτη στον κόσμο, θα υποβάλει αίτηση για άδειες εξαγωγής από την 1η Δεκεμβρίου για ορισμένα προϊόντα γραφίτη, συμπεριλαμβανομένου του σφαιρικού γραφίτη που χρησιμοποιείται από αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η Κίνα διυλίζει περισσότερο από το 90% του παγκόσμιου γραφίτη στο υλικό που χρησιμοποιείται σε όλες σχεδόν τις ανόδους μπαταριών EV, οι οποίες είναι το αρνητικά φορτισμένο τμήμα της μπαταρίας.

Η απόφαση της Κίνας θα μπορούσε να κλιμακώσει τις εμπορικές διαμάχες παγκοσμίως, αλλά θα μπορούσε να ωθήσει άλλες χώρες να δώσουν προτεραιότητα στην έρευνα σε εναλλακτικές πηγές και υλικά, δήλωσαν στελέχη του κλάδου.

«Βλέπουμε την κίνηση της Κίνας ως πιθανό καταλύτη για να τονίσει την επείγουσα ανάγκη βελτίωσης της προσφοράς γραφίτη (στις ΗΠΑ)», δήλωσε ο John DeMaio, πρόεδρος του τμήματος γραφενίου του Graphex Group.

Η Graphex σχεδιάζει να ανοίξει μια μονάδα επεξεργασίας γραφίτη στο Warren του Μίσιγκαν μέχρι το τέλος του 2024 για να προμηθεύσει τις αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες με τουλάχιστον 10.000 τόνους μετάλλου ετησίως.

Οι νέες επενδύσεις στις ΗΠΑ και την Ευρώπη στοχεύουν στη μείωση της εξάρτησης από την Κίνα για τον γραφίτη, με έμφαση στην ανάπτυξη συνθετικού γραφίτη, αλλά ειδικοί του κλάδου είπαν ότι η προσπάθεια θα είναι δύσκολη.

Η Benchmark Mineral Intelligence εκτιμά ότι ο συνθετικός γραφίτης θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει σχεδόν τα δύο τρίτα της αγοράς μπαταριών EV μέχρι το 2025.

Ωστόσο, οι κινεζικοί γίγαντες υλικών μπαταριών όπως η BTR και η Shanshan επενδύουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για να παράγουν περισσότερο συνθετικό γραφίτη.

Οι περιορισμοί της Κίνας θα μπορούσαν επίσης να μειώσουν τις εξαγωγές και να αυξήσουν τις τιμές, όπως συνέβη μετά από μια παρόμοια κίνηση τον Αύγουστο για δύο μέταλλα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ημιαγωγών: το γάλλιο και το γερμάνιο.

Πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες πωλούν ηλεκτρικά οχήματα με ζημία, επομένως το υψηλότερο κόστος δεν θα ήταν ευπρόσδεκτο. Με τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων να αυξάνονται, οι αυτοκινητοβιομηχανίες αγωνίζονται για να εξασφαλίσουν προμήθειες εκτός Κίνας, αλλά οι ελλείψεις διαφαίνονται.

Πηγή: defence.ro

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

Advertisement