Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

Πακιστάν: Kατηγορητήριο κατά του πρώην πρωθυπουργού της χώρας για δημοσίευση απόρρητων εγγράφων

Δικαστήριο στο Πακιστάν απήγγειλε σήμερα κατηγορίες εναντίον του πρώην πρωθυπουργού της χώρας, Ιμράν Καν, ως ύποπτος ότι δημοσίευσε απόρρητα έγγραφα, ανακοίνωσε το κόμμα του.

Αυτό είναι ένα ακόμη πλήγμα για τον προφυλακισμένο πρώην πρωθυπουργό πριν από τις γενικές εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν τον Ιανουάριο του 2024, γράφει η REL.

Ο Χαν κατηγορείται ότι δημοσίευσε ένα απόρρητο έγγραφο που έστειλε στο Ισλαμαμπάντ ο πρεσβευτής του Πακιστάν στην Ουάσιγκτον.

Ο ίδιος το αρνείται και λέει ότι το περιεχόμενο του εγγράφου δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ από άλλες πηγές.

Ο Ίμραν Χαν είπε ότι το έγγραφο ήταν «απόδειξη αμερικανικής συνωμοσίας» για να πιέσει τον στρατό του Πακιστάν να τον εκδιώξει από την εξουσία μέσω ψηφοφορίας δυσπιστίας στο Κοινοβούλιο το 2022, επειδή είχε επισκεφθεί τη Μόσχα λίγο πριν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ και ο πακιστανικός στρατός αρνούνται αυτούς τους ισχυρισμούς.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν, εκδιώχθηκε από την εξουσία αφού έχασε την ψήφο μομφής το 2022 και στη συνέχεια ηγήθηκε των διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης για να πυροδοτήσει πρόωρες εκλογές, καθώς και κατά του στρατού.

Επίσης ο Χαν αντιμετωπίζει πολλές νομικές υποθέσεις, τις οποίες έχει χαρακτηρίζει ως προσπάθειες για την εξόντωσή του από την πολιτική.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 85-83 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Χάλα Πιονίρ, όμως έχει μεγάλα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών στο φινάλε...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλέον ο Ολυμπιακός καλείται σε δύο μέρες (2/5, 19:45), να ισοφαρίσει τη σειρά και στη συνέχεια να πάει στη Βαρκελώνη να παλέψει για την...

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περί τις 23:00 το βράδυ, στη λεωφόρο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ένα όχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε πέντε...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κάτι το οποίο δεν είχα συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια ήταν να μην υπάρχουν στους τελευταίους γύρους των play off, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο Κέβιν...

Advertisement