Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

Ισραήλ: Παράδοση άνευ όρων της Χαμάς και απελευθέρωση των ομήρων, οι όροι για ακύρωση της χερσαίας επίθεσης στη Γάζα

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Τζόναθαν Κονρίκους δήλωσε ότι η χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας θα ακυρωθεί εάν η Χαμάς απελευθερώσει όλους τους κρατούμενους και παραδοθεί άνευ όρων.

Σε συνέντευξή του στο αυστραλιανό ABC Radio τόνισε πως αν η Χαμάς βγει από τα κρησφύγετα της στα οποία κρύβει Ισραηλινούς αμάχους, όπως κάνει τώρα, και επιστρέψει και τους 212 ομήρους μας και παραδοθούν άνευ όρων, ο πόλεμος θα τελειώσει. Για προσθέσει αμέσως μετά : «Αν δεν το κάνουν, μάλλον θα πρέπει να μπούμε και να το κάνουμε».

Ο Κονρίκους δεν απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το γιατί αναβλήθηκε η χερσαία επίθεση παρά τις εικασίες ημερών, λέγοντας αντ ‘αυτού ότι οι ισραηλινές δυνάμεις θα «διαλύσουν πλήρως τη Χαμάς» και θα καταστρέψουν πλήρως τις στρατιωτικές της ικανότητες, ώστε να μην αποτελεί πλέον απειλή για τους Ισραηλινούς αμάχους.

Ο Ισραηλινός εκπρόσωπος δεν έδωσε επίσης συγκεκριμένη απάντηση στην ερώτηση του ραδιοτηλεοπτικού φορέα για το εάν η κορυφαία προτεραιότητα του ισραηλινού στρατού ήταν η πλήρης καταστροφή της Χαμάς ή η απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούσε.

Νωρίτερα, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Galant είπε ότι η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα πρέπει να είναι ο τελευταίος ελιγμός γιατί μετά από αυτήν δεν θα υπάρξει κίνημα της Χαμάς.

Ο πόλεμος στη Γάζα συνεχίζεται για περισσότερες από δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της επιχείρησης «Al-Aqsa Flood» της Χαμάς, και μαζί της αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων και των τραυματιών και η ανθρωπιστική κατάσταση επιδεινώνεται στη Λωρίδα, η οποία εξακολουθεί να υπόκειται σε Ισραηλινούς βομβαρδισμός.

Ο αριθμός των νεκρών από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα από χθες, Κυριακή, ανήλθε σε 4.651 νεκρούς, μεταξύ των οποίων 1.873 παιδιά, 1.023 γυναίκες και 187 ηλικιωμένους, εκτός από 14.245 τραυματίες με διάφορους τραυματισμούς. Στον τραγικό αυτό απολογισμό θα πρέπει να συνυπολογιστεί η μαζική καταστροφή κατοικημένων περιοχών. και υποδομών και η κατάσταση του μαζικού εκτοπισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης 29-4-2024       Στις 20 Νοεμβρίου 2017 χειρουργήθηκα στην Αγγεοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨, από τον Καθηγητή κ.  Ιωάννη...

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Τα μοντέλα της DFSK, που συνδυάζουν την αξιοπιστία, την τεχνολογία και την αυξημένη πρακτικότητα με την ακαταμάχητη σχέση ποιότητας-τιμής, είναι έτοιμα να κάνουν δυναμική...

Advertisement