Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

Γκ. Μαγιορκίνης: Οι υποπαραλλαγές BQ.1 και BQ.1.1 ξεφεύγουν από το ανοσοποιητικό σύστημα (video)

Σταδιακά μπαίνουμε στη χειμερινή έξαρση του κορονοϊού σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκα Μαγιορκίνη, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ υποστήριξε ότι υπάρχει αυξημένη κυκλοφορία του ιού στην κοινότητα, η οποία απειλείται από δύο νέες υποπαραλλαγές BQ.1 και BQ.1.1 της Όμικρον.

Μιλώντας για τα δύο νέα στελέχη της παραλλαγής Όμικρον, BQ.1 και BQ.1.1 τόνισε ότι «ξεφεύγουν καλύτερα από το ανοσοποιητικό σύστημα σε ανθρώπους που έχουν περάσει λοίμωξη με την Όμικρον 5» γι’ αυτό και θα πρέπει ο κόσμος να εμβολιαστεί με το επικαιροποιημένο εμβόλιο.

Έχουμε αύξηση των συγκυριακών διαγνώσεων

Μιλώντας για την επιδημιολογική κατάσταση ο κ. Μαγιορκίνης υποστήριξε ότι «υπάρχει αύξηση των συγκυριακών διαγνώσεων, δηλαδή τα άτομα που μπαίνουν μέσα στα νοσοκομεία για οποιονδήποτε άλλο λόγο βγαίνουν θετικά. Δεν έχουμε δει σημαντική αύξηση στις διασωληνώσεις» είπε και υποστήριξε ότι τα στατιστικά δείχνουν ότι δεν θα χρειαστεί να πάρουμε οριζόντα μέτρα.

Nα επανέλθουμε στην κατάσταση εγρήγορσης

Μιλώντας για τα εμβόλια κάλεσε τον κόσμο να εμβολιαστεί με το επικαιροποιημένο εμβόλιο αν και όπως αναγνώρισε ο κόσμος, μετά από δύο χρόνια πανδημίας, έχει κουραστεί.

«Ο ιός δεν φαίνεται να είναι πια τόσο επικίνδυνος ώστε να τρομάζει για να πάει να μπει στη διαδικασία να κάνει το εμβόλιο. Θα πρέπει να βρούμε τρόπους να επανέλθουμε στην κατάσταση της εγρήγορσης. Οι άνω των 60 ετών θα πρέπει να πάνε να το κάνουν γιατί το εμβόλιο είναι σημαντικό», συμπλήρωσε.

Μιλώντας τέλος για το αν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης από τις μαθητικές παρελάσεις και τις γιορτές ο κ. Μαγιορκίνης εκτίμησε ότι δεν θεωρεί ότι θα δημιουργηθεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα μια και ο κόσμος εδώ και καιρό βγαίνει και διασκεδάζει, δίχως να τηρεί τα μέτρα προστασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement