Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

Ανησυχεί η συνύπαρξη Covid-19 και γρίπης – Έγκαιρο εμβολιασμό και τήρηση των μέτρων υγιεινής προτείνουν οι επιστήμονες

Σε επιφυλακή για τη γρίπη βρίσκονται οι επιστήμονες. Ο ΕΟΔΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καθώς η διασπορά το τελευταίο διάστημα δείχνει αυξημένη σε σχέση με τους θερινούς μήνες προηγούμενων ετών.

Η συνύπαρξη της γρίπης και του κορονοϊού, είναι το θέμα που απασχολεί τους επιστήμονες τις τελευταίες ημέρες, δεδομένου ότι η γρίπη εμφανίστηκε δύο μήνες νωρίτερα, με την ιατρική κοινότητα να ανησυχεί για ενδεχόμενη πίεση στο σύστημα υγείας.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του ο καθηγητής επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, «Είναι δύσκολο να γίνει αυτή τη στιγμή εκτίμηση για το τι θα γίνει στο ΕΣΥ, σίγουρα όμως είναι κάτι που μας απασχολεί για την πίεση που αναμένεται να ασκηθεί από Οκτώβρη-Νοέμβρη».

Κανονικά η γρίπη εμφανίζει εποχική διακύμανση, με σταδιακή αύξηση της διασποράς του ιού από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο και τους καλοκαιρινούς μήνες ο αριθμός των κρουσμάτων που καταγράφεται είναι μικρός.

Ωστόσο τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχουν ενδείξεις αυξημένης διασποράς σε σχέση με προηγούμενα έτη, κυρίως μεταξύ των ατόμων νεαρής ηλικίας και σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές.

Για την πρόληψη της διασποράς του ιού της γρίπης πρέπει να τηρούνται σχολαστικά τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας.

Ο εμβολιασμός παραμένει το πιο αποτελεσματικό μέτρο πρόληψης για τον πληθυσμό. Όπως δήλωσε και η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη στην ΕΡΤ «Τέλος Οκτώβρη αρχές Νοέμβρη πρέπει να γίνει το εμβόλιο γιατί η γρίπη το Νοέμβρη θα βρίσκεται σε έξαρση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Δημάρχου Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή για τη Θύελλα Χαλκειούς Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του διοικητικού...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν, κατά το προηγούμενο πενθήμερο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, του Τμήματος Τροχαίας Χίου...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

Advertisement