Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

Α. Εξαδάκτυλος, Ν. Θωμαΐδης: Βρισκόμαστε στην κορύφωση της διασποράς του κορονοϊού

«Η διασπορά του κορονοϊού είναι φυσικό να συμβαίνει εκεί που υπάρχουν γεγονότα που την ευνοούν», ανέφερε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στις «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.

Η μεγάλη διασπορά της Covid-19 εντοπίζεται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και όπου υπάρχουν μαζικές εκδηλώσεις. Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, τα δύο παραπάνω σχετίζονται άμεσα με τους τουριστικούς προορισμούς. Ειδικότερα, σε νησιωτικές περιοχές, όπως το σύμπλεγμα των Κυκλάδων και των Σποράδων παρατηρείται έντονη διασπορά με τον αριθμό των κρουσμάτων να ανεβαίνει. Ωστόσο, ορισμένες από αυτές τις περιοχές φαίνεται να βρίσκονται σε ύφεση.

«Εκείνο που είναι σημαντικό, είναι να αντιληφθούμε ότι πρέπει να μάθουμε να συνυπάρχουμε με τον κορονοϊό, χωρίς να αναζητούμε μέτρα δημόσιας υγείας και προστασίας», δήλωσε ο κ. Εξαδάκτυλος, τονίζοντας την ατομική ευθύνη.

Αναφορικά με τη διασπορά της Covid-19, τοποθετήθηκε και ο Νίκος Θωμαΐδης, Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ. Στην Περιφέρεια Αττικής, αυτή την εβδομάδα, καταγράφηκε μείωση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα, γεγονός που αναμένεται να συνεχιστεί αργά αλλά σταθερά και τον Αύγουστο. Σύμφωνα με το Δίκτυο Επιδημιολογίας λυμάτων του ΕΟΔΥ, στις άλλες μεγάλες πόλεις φαίνεται να υπάρχει σταθεροποιητική τάση αυτή την εβδομάδα. «Βρισκόμαστε στην κορύφωση της διασποράς του κορονοϊού», επιβεβαιώνει ο κ. Θωμαϊδης, καθώς επίσης ευελπιστεί να παραμείνει η υποπαραλλαγή Όμικρον 5 και να μην εμφανιστεί άλλη, ώστε σε λίγους μήνες, σε συνδυασμό με το νέο εμβόλιο και τα υψηλότερα ποσοστά φυσικής ανοσίας να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε πιο αποτελεσματικά τον κορονοϊό.

Ευλογιά των πιθήκων

Ο κ. Εξαδάκτυλος δήλωσε ότι «όποιος παίρνει προληπτικά μέτρα για την Covid-19, προσέχει ταυτόχρονα και για την αποφυγή της μόλυνσης από την ευλογιά των πιθήκων».

Σε λειτουργία ο «Προσωπικός Ιατρός» από την 1η Αυγούστου

Το τεράστιο αυτό εγχείρημα, πρώτη φορά επιχειρήθηκε στη χώρα το 1929 και το 2018, χωρίς όμως επιτυχία. Το ζήτημα είναι οι πολίτες να καταφεύγουν σε νοσοκομεία όταν ο προσωπικός γιατρός, δεν δύναται να αντιμετωπίσει την εκάστοτε ασθένεια. «Αυτά που έχουν νομοθετηθεί, να γίνουν πράξη», ζητά ο κ. Εξαδάκτυλος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Δημάρχου Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή για τη Θύελλα Χαλκειούς Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του διοικητικού...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν, κατά το προηγούμενο πενθήμερο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, του Τμήματος Τροχαίας Χίου...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

Advertisement