Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

Επιστήμονες ανέπτυξαν νέα φορετή συσκευή που παρακολουθεί συνεχώς τη γλυκόζη, το αλκοόλ και το γαλακτικό οξύ

Μηχανικοί του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο (UCSD) ανέπτυξαν μια πρωτότυπη φορετή (wearable) συσκευή που μπορεί να παρακολουθεί ταυτόχρονα διάφορους δείκτες- γλυκόζη, επίπεδα αλκοόλ και γαλακτικού οξέος– στο αίμα, σε πραγματικό χρόνο.

H νέα συσκευή λειτουργεί ως ένα «πλήρες εργαστήριο στο δέρμα», δήλωσε ο Τζόζεφ Γουάνγκ, ένας από τους συγγραφείς της νέας μελέτης. Αυτή η καινοτομία μπορεί να επιτρέψει στους επιστήμονες να εξετάζουν μια ποικιλία παραγόντων ταυτόχρονα και πώς αυτοί σχετίζονται μεταξύ τους.

«Είναι σε θέση να μετρά συνεχώς πολλαπλούς βιοδείκτες ταυτόχρονα, επιτρέποντας στους χρήστες να παρακολουθούν την υγεία και την ευεξία τους καθώς εκτελούν τις καθημερινές τους δραστηριότητες», εξήγησε ο επιστήμονας.

Πέντε εθελοντές φόρεσαν τη συσκευή καθώς γυμνάζονταν, έτρωγαν και έπιναν ένα ποτήρι κρασί. Στη συνέχεια, οι επιστήμονες συνέκριναν τις μετρήσεις της συσκευής με αυτές που είχαν πραγματοποιήσει με τον παραδοσιακό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για το σκοπό αυτό. Οι μετρήσεις της συσκευής συμφωνούσαν με αυτές που έδωσαν οι παραδοσιακοί μετρητές των συγκεκριμένων δεικτών.

Η μικρή συσκευή έχει το μέγεθος μιας στοίβας μικρών κερμάτων και κολλάει στο δέρμα με ένα επίθεμα από μικροσκοπικές βελόνες, καθεμία από τις οποίες έχει περίπου το ένα πέμπτο του πλάτους μιας ανθρώπινης τρίχας. Αυτές οι βελόνες εισχωρούν πολύ ελαφρά στο δέρμα και ανιχνεύουν μόρια στο υγρό γύρω από τα κύτταρα. Η συσκευή χρησιμοποιεί αυτούς τους αισθητήρες για να συλλέγει πληροφορίες σχετικά με το τι συμβαίνει στο σώμα του ατόμου που την φοράει και να τις στέλνει σε μια εφαρμογή για smartphone.

Το επίθεμα με μικροβελόνες είναι μιας χρήσης, μπορεί να αφαιρεθεί από την επαναχρησιμοποιήσιμη ηλεκτρονική θήκη και να πεταχτεί. Η συσκευή μπορεί να επαναφορτιστεί σε οποιαδήποτε βάση ασύρματης φόρτισης που χρησιμοποιείται για τηλέφωνα και έξυπνα ρολόγια.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Nature Biomedical Engineering».

ΠΗΓΗ: Independent

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement