Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Χορηγείται από σήμερα το αντιϊκό χάπι της Pfizer σε Έλληνες ασθενείς

Διαθέσιμα είναι από σήμερα Δευτέρα 28 Μαρτίου σε Ελληνες ασθενείς τα αντιικά χάπια της Pfizer τα οποία και αποτελούν τη δεύτερη αντιική θεραπεία κατά του κορονοϊού στη χώρα μας.

Τα χάπια θα χορηγούνται σε ασθενείς που έχουν επιλεγεί από την ειδική πενταμελή επιστημονική ομάδα, την οποία έχει συστήσει το Υπουργείο Υγείας.

Το αντιικό φάρμακο κατά της COVID-19 της Pfizer ονομάζεται και θα χορηγηθεί σε ασθενείς μετά από επιλογή των αιτήσεων που υποβλήθηκαν στην ειδική πλατφόρμα από την περασμένη Παρασκευή 25 Μαρτίου.

Η θεραπεία έχει αποτελεσματικότητα που ξεπερνά το 85% στις κλινικές μελέτες, και προσφέρει σημαντική προστασία από τη βαριά λοίμωξη και τη νοσηλεία. Από την άλλη, παρουσιάζει αλληλεπιδράσεις με πολλά φάρμακα, πολλές από τις οποίες δεν είναι ακόμη γνωστές.

Το φάρμακο χορηγείται τις πρώτες 5 ημέρες από την εμφάνιση των συμπτωμάτων, ενώ η αίτηση πρέπει να γίνει τις 3 πρώτες ημέρες από την ημέρα της διάγνωσης της λοίμωξης με ταχύ αντιγονικό (RAPID) ή μοριακό (PCR) τεστ.

Δεν απαιτείται συναίνεση του ασθενούς, αλλά απαιτείται ο ασθενής να έχει άυλη συνταγογράφηση, γιατί μετά την έγκριση της αίτησης, ο θεράπων ιατρός πρέπει να συνταγογραφήσει το φάρμακο (από την πλατφόρμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, με την συνήθη διαδικασία).

To φάρμακο χορηγείται σε ενηλίκους και παιδιά >12 ετών με βάρος μεγαλύτερο των 40 Kg. Δεν χορηγείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας, σε αιμοκαθαιρόμενους και σε ασθενείς με σοβαρή νεφρική ανεπάρκεια (κάθαρση κρεατινίνης)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement