Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

5 τροφές που δεν πρέπει να καταναλώσετε πριν κοιμηθείτε – Προκαλούν διαταραχές

Υπάρχουν ορισμένες τροφές, που μπορεί άλλες ώρες της ημέρας να είναι ωφέλιμες, ωστόσο αν καταναλωθούν βραδινές ώρες, είναι πολύ πιθανόν να διαταράξουν τον ύπνο σας.

Εάν υπάρχουν βράδια που δεν σας έρχεται ύπνος, ή κοιμάστε άστατα και με δυσκολίες, δείτε αν έχετε υιοθετήσει κάποιες από τις παρακάτω βραδινές διατροφικές συνήθειες και αλλάξτε τες!

Ας δούμε λοιπόν, την κατανάλωση ποιων τροφίμων και ποτών πρέπει να αποφεύγουμε ώστε να έχουμε έναν υγιή ύπνο!

– Καφές και ενεργειακά ποτά: Είναι ξεκάθαρος ο λόγος. Η καφείνη που περιέχουν προκαλεί διέγερση και σας εμποδίζει να περάσετε στο πρώτο στάδιο του ύπνου.

– Σοκολάτα: Πιθανόν να μην το γνωρίζατε, αλλά η σοκολάτα περιέχει επίσης αρκετή ποσότητα καφείνης. Ενώ λοιπόν νομίζετε ότι θα σας προσφέρει έναν “γλυκό” ύπνο, τελικά είναι εκείνη που σας κρατά ξάγρυπνους ως τα χαράματα.

– Νερό: Κι όμως. Όσο σημαντική και αν είναι η κατανάλωσή του κατά τη διάρκεια της ημέρας, από τις 8 το βράδυ και μετά καλό είναι να αποφεύγεται, καθώς προκαλεί συχνοουρία και σας αναγκάζει να σηκώνεστε συνεχώς και να επισκέπτεσθε την τουαλέτα, διακόπτοντας τον ύπνο σας.

– Καυτερά φαγητά: Οτιδήποτε καυτερό, επιβαρύνει τη λειτουργία του πεπτικού σας συστήματος και είναι πιθανόν να προκαλέσει καούρα και δυσπεψία κατά τη διάρκεια της νύχτας.

– Τα γλυκά: Είναι άλλωστε γνωστό ότι η απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα, μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στον ύπνο.

Εάν λοιπόν θέλετε να κοιμάστε γαλήνια, δεν έχετε παρά να αφαιρέσετε από τα βραδινά σας γεύματα τα παραπάνω τρόφιμα!

 

Πηγή: bestofyou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement