Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

Μονοκλωνικά αντισώματα προσφέρει το Ισραήλ στους ανοσοκατεσταλμένους

Κοκτέιλ αντισωμάτων της AstraZeneca για την πρόληψη της Covid-19 θα προσφέρει το Ισραήλ σε άτομα με εξασθενημένο ή κατεσταλμένο ανοσοποιητικό σύστημα τα οποία δεν παρήγαγαν αρκετά αντισώματα με μετά τον εμβολιασμό.

Ο συνδυασμός των μονοκλωνικών αντισωμάτων tixagevimab και cilgavimab μειώνει κατά 83% τον κίνδυνο σοβαρής νόσου και θανάτου από Covid-19, ανέφερε την Τρίτη το ισραηλινό υπουργείο Υγείας.

Η προληπτική αγωγή έχει εγκριθεί στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη όμως η αξιολόγησή της εκκρεμεί.

Το κοκτέλ αντισωμάτων θα είναι διαθέσιμο για άτομα 12 ετών και άνω που ζυγίζουν πάνω από 40 κιλά, διευκρίνισε το υπουργείο.

Θα χορηγείται «ανεξαρτήτως της προηγούμενης ανάρρωσης από Covid-19 ή την προηγούμενη λήψη δόσεων εμβολίου, εφόσον έχουν περάσει δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό».

Τα μόνα αντισώματα για την Όμικρον BA.2

Το κοκτέιλ της AstraZeneca είναι η μόνη θεραπεία αντισωμάτων που διατηρεί την αποτελεσματικότητά της έναντι της υποπαραλλαγής BA.2 της Όμικρον, γνωστής και ως «Όμικρον 2», υποδεικνύει πρόσφατη αμερικανική μελέτη.

Αντίθετα, τα αντίσωμα που έχουν εγκριθεί όσους έχουν ήδη προσβληθεί παρουσιάζουν μεγάλη πτώση της εξουδετερωτικής ικανότητας.

Ωστόσο το κοκτέιλ της AstraZeneca έχει γκριθεί μόνο για πρόληψη της Covid-19 και όχι για την αντιμετώπισή της.

Όπως καταλήγουν οι ερευνητές, «κανένα από τα διαθέσιμα εγκεκριμένα θεραπευτικά μονοκλωνικά αντίσωματα δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά όλες τις υποπαραλλαγές της Όμικρον».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement