Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός, γρίπη ή κρυολόγημα: Πώς να διακρίνουμε τη διαφορά

Έχετε πονόλαιμο, καταρροή και μυϊκούς πόνους; Θα μπορούσε να είναι ένα κοινό κρυολόγημα, μια περίπτωση γρίπης ή Covid-19. Τα συμπτώματα είναι κοινά και στις τρεις περιπτώσεις, καθιστώντας δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς από ποιον ιό μολύνθηκε.

Τα ποσοστά κρουσμάτων Covid-19 αυξάνονται καθώς η μετάλλαξη Όμικρον έχει εξαπλωθεί, αλλά οι αριθμοί νοσηλείας φαίνεται να παραμένουν σχετικά χαμηλοί. Για τα εμβολιασμένα άτομα, τα στοιχεία δείχνουν ότι η μόλυνση με αυτή την παραλλαγή φαίνεται λιγότερο πιθανό να είναι σοβαρή, δήλωσε ο επιδημιολόγος και πρώην εκτελεστικός διευθυντής του Τμήματος Υγείας του Ντιτρόιτ, Δρ. Abdul El-Sayed. Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι οι λοιμώξεις δεν πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη, πρόσθεσε.

Πολλές λοιμώξεις από την Covid-19 μπορεί να μοιάζουν με κρυολόγημα ή γρίπη. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε είναι να κάνετε μια εξέταση, είπε η Δρ Sarah Ash Combs, θεράπων ιατρός στο Εθνικό Νοσοκομείο Παίδων. «Εκτός από το να κάνει κανείς ένα τεστ, θα έλεγα ότι είναι πολύ δύσκολο να το ξεχωρίσεις αυτή τη στιγμή», είπε ο Combs.

Ποια συμπτώματα να αναζητήσετε
Τα πρώιμα σημάδια του κρυολογήματος, της γρίπης και της Covid-19 τείνουν να είναι παρόμοια, είπε ο El-Sayed. Τόσο η Covid-19 όσο και η γρίπη προκαλούν συχνά πυρετό, κόπωση, πόνους στο σώμα, πονόλαιμο, δύσπνοια και έμετο ή διάρροια, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Ωστόσο, η λοίμωξη από Covid-19 μπορεί να διακριθεί από τον πονοκέφαλο και τον ξηρό βήχα. Η απώλεια γεύσης και όσφρησης που ήταν το μεγαλύτερο προειδοποιητικό σημάδι μόλυνσης από Covid-19 εξακολουθεί να είναι ένα πιθανό σύμπτωμα, αν και είναι λιγότερο διαδεδομένο τώρα από ό,τι ήταν με άλλες παραλλαγές, είπε ο El-Sayed.

«Για άτομα που αισθάνονται σοβαρό πόνο στο στήθος, ιδιαίτερα με ξηρό βήχα που έχει επιδεινωθεί, τότε θα πρέπει να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια», προειδοποίησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

Advertisement