Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός – Εμβόλιο: Στο τραπέζι και τέταρτη δόση – Ποιους θα αφορά και πότε θα γίνει

Εμβόλιο -τέταρτη δόση: Για τέταρτη δόση εμβολίου συζητά η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για όλους όσοι είναι ανοσοκατεσταλμένοι, ενώ σχετική ανακοίνωση αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα.

Το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης δεν αφορά τους υπόλοιπους πολίτες, εκτός κι αν με την πάροδο των μηνών τεθεί θέμα λόγω κάποιας νέας μετάλλαξης.

Σχετικά με όσους έχουν νοσήσει και πρέπει να εμβολιαστούν πάνω στο τρίμηνο, όταν και λήγει το πιστοποιητικό νόσησης, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αναμένεται τις επόμενες ημέρες να διευκρινήσει ότι θα κάνουν ένα εμβόλιο στους τρεις μήνες και θα ορίσει το χρονικό πλαίσιο (3 ή 6 μήνες μετά) για τη δεύτερη δόση.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα  κλείνει κάθε συζήτηση περί επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στους 50 ετών και άνω.

Σημείωσε ότι η κίνηση των εμβολιασμών έχει φτάσει το τελευταίο διάστημα τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, 68% στο γενικό πληθυσμό και 78% στον ενήλικο πληθυσμό. «Κινούμαστε σε πολύ υψηλά νούμερα. Εάν διατηρηθεί αυτός ο ρυθμός δεν θα χρειαστεί επέκταση και σε άλλες ηλικιακές ομάδες. Αλλά κρατάμε ανοιχτή στη συζήτηση για το μέλλον», είπε χαρακτηριστικά.

Ψαλτοπούλου: Δεν αποκλείεται τέταρτη δόση για καλύτερη προστασία από την μετάλλαξη «Όμικρον»

Δεν απέκλεισε σήμερα μέσω του ΣΚΑΪ 100.3 η καθηγήτρια επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής στο ΕΚΠΑ Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, το ενδεχόμενο για χορήγηση τέταρτης δόσης για καλύτερη προστασία από την μετάλλαξη Όμικρον.

Σε αντίστοιχη δήλωση προχώρησε ο  διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά.
Ανέφερε ότι μπορεί να χρειαστεί μια τέταρτη δόση για καλύτερη προστασία έναντι του νέου στελέχους, καθώς οι αρχικές μελέτες έχουν δείξει ότι θα μπορούσε να υπονομεύσει την προστασία των αντισωμάτων με δύο δόσεις.

Η κ. Ψαλτοπούλου εξήγησε ότι το ανοσοποιητικό σύστημα είτε αν νοσήσουμε είτε αν εμβολιαζόμαστε εκπαιδεύεται καλύτερα και φτιάχνει αντισώματα για να αντιμετωπίζει καλύτερα τις μεταλλάξεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement