Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

Τρίτη δόση εμβολίου: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για όλους

Κατά τις χθεσινές ανακοινώσεις ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε ότι από την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού για όλους τους ενήλικες, εφόσον έχουν συμπληρώσει έξι μήνες από τον πλήρη εμβολιασμό τους.

Ο κ. Θάνος Πλεύρης τόνισε κατά την ανακοίνωση των νέων μέτρων πως σ’ αυτή τη φάση της πανδημίας έχουμε μία ειδοποιό σημαντική διαφορά και αυτή είναι το εμβόλιο, καθώς «φαίνεται πως κινδυνεύουν 30 φορές λιγότερο οι εμβολιασμένοι από τους ανεμβολίαστους για βαριά νόσηση και εισαγωγή στην ΜΕΘ» και απηύθυνε έκκληση προς όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο να το πράξουν.

Ανακοίνωσε επίσης πως ανοίγει από την Παρασκευή (05/11) ανοίγει η πλατφόρμα για όλους τους ενήλικες άνω των 18 ετών, ώστε να κλείσουν ραντεβού για να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου, εφόσον έχουν περάσει έξι μήνες από τον πρώτο εμβολιασμό τους.

Όπως είπε, «για όσους έχουν περάσει έξι μήνες από τον πρώτο εμβολιασμό, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος» και γι’ αυτό θα πρέπει να σπεύσουν για την αναμνηστική τρίτη δόση του εμβολίου. Ο ίδιος τόνισε τέλος, ότι το 73% σχεδόν των ενηλίκων στην χώρα μας έχει ήδη εμβολιαστεί, και πρόσθεσε για μία ακόμη φορά, ότι δεν θα πάμε σε περιοριστικά μέτρα όπως αυτά που είχαν εφαρμοστεί στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας.

Τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από το Σάββατο
Από το ερχόμενο Σάββατο θα ισχύσουν άμεσα τα εξής μέτρα:

– Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αλλά και στις εκκλησίες, θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο rapid ή Pcr τεστ την εβδομάδα, προκειμένου να μπορούν να προσέλθουν στις εργασίες τους.

– Όσον αφορά την είσοδο στις δημόσιες υπηρεσίες, στα εμπορικά κέντρα και καταστήματα, κομμωτήρια, τράπεζες και χώρους διασκέδασης, θα είναι πλέον υποχρεωτικό το αρνητικό rapid ή pcr τεστ για την είσοδο των ανεμβολίαστων πολιτών.

– Οι χώροι που θα μπορούν να μπαίνουν ανεμβολίαστοι χωρίς να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ, είναι τα καταστήματα τροφίμων, οι χώροι λατρείας και τα φαρμακεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την δέσμευση ότι ο Δήμος Χίου θα συμβάλει επικουρικά όπου μπορεί για να ολοκληρωθούν τα έργα που υλοποιούνται στο νησί μας από το Υπουργείο...

ΧΙΟΣ

Στις 30 και 31 Μαρτίου 2024 θα παρουσιαστεί στο Ομήρειο και ώρα 20:30 η καινούργια παραγωγή της θεατρικής ομάδας της «Βοκαριάς Νενήτων» με το έργο «Ο...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τό ἀπόγευμα τοῦ Σαββάτου 30ῆς Μαρτίου 2024 καί ὥρα 17.30, στόν Ἱ. Ναό Ἁγίων Ἀναργύρων Ἐγκρεμοῦ θά τελεσθεῖ Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με αφορμή την επίσκεψη του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκου Ταχιάου στο Φράγμα «Κόρης Γεφυρι» θέλησε να τοποθετηθεί ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής...

Advertisement