Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

Πώς θα βοηθήσεις το παιδί σου να συγκεντρώνεται καλύτερα και πιο εύκολα

Τώρα περισσότερο από ποτέ, είναι πολύ σημαντικό να βρεις τρόπους να υποστηρίξουμε τα παιδιά καθώς μπαίνουν και πάλι σε μία καθημερινότητα καθώς ξεκινούν το επόμενο κεφάλαιο της ζωής και της εκπαίδευσής τους.

Είναι απολύτως κατανοητό και αναμενόμενο το παιδί σου να δυσκολεύεται να εστιάσει στα μαθήματα και τη ρουτίνα του. Άλλωστε χρειάζεται χρόνος για να προσαρμοστεί ξανά στους προ covid ρυθμούς.

Σκέψου πόσο χρόνο χρειαζόμαστε εμείς, ως ενήλικες, για να επανέλθουμε στους ρυθμούς που είχαμε πριν την πανδημία.

Δημιούργησε ξανά τη ρουτίνα της καθημερινότητας

Κανένας από εμάς δεν έχει περάσει ιδιαίτερα εύκολα προσπαθώντας να κρατήσει έστω και μια απλή ρουτίνα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Γνωρίζεις όμως πόσο σημαντική είναι μια ρουτίνα για τα παιδιά. Τώρα που τα πράγματα αρχίζουν να επιστρέφουν στο φυσιολογικό εκεί έξω, είναι πραγματικά σημαντικό να αποκαταστήσεις αυτήν την αίσθηση συνέπειας το συντομότερο δυνατό.

Βοήθησε στην οργάνωση της μελέτης του

Πριν ξεκινήσει το παιδί το διάβασμα και τις ασκήσεις, αφιερώστε μαζί λίγο χρόνο για να φτιάξετε ένα πρόγραμμα. Μόλις τελειώνει το κάθε μάθημα, ζήτησε του να το σβήσει από τη λίστα. Έτσι και θα συγκεντρωθεί καλύτερα αλλά θα οργανώσει και το χρόνο του πιο αποτελεσματικά.

Φρόντισε να εκτονώσει την ενέργειά του

Το παιχνίδι και οι δραστηριότητες, είναι βασικά να υπάρχουν στο πρόγραμμα κάθε παιδιού. Είναι οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι να εκτονώσει την ενέργεια του ενώ θα περάσετε και χρόνο μαζί.

Καλή διατροφή και καλός ύπνος

Μια καλή διατροφή και ο ποιοτικός ύπνος, βοηθούν πολύ στη συγκέντρωση του παιδιού. Όρισε μια ισορροπημένη ρουτίνα καθημερινότητας και προσπάθησε τα μαθήματα και οι σχολικές του δραστηριότητες, να γίνονται όταν το μυαλό του είναι ξεκούραστο.

Ειδικά στα παιδιά, ακόμα και η συγκέντρωση διδάσκεται. Κι όπως κάθε καινούργια συνήθεια, έτσι και με τη συγκέντρωση θέλει χρόνο το παιδί για να μάθει να την εφαρμόζει και να την υιοθετήσει.

Να θυμάσαι πως τα παιδιά δεν κάνουν ποτέ ό,τι τους λες, αλλά κάνουν ό,τι βλέπουν. Αν δείξεις στο παιδί σου τον τρόπο κατά πάσα πιθανότητα θα σε μιμηθεί. Κάνε τη συγκέντρωση να μοιάζει με παιχνίδι για το παιδί κι εκείνο θα ακολουθήσει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement