Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

Koρονοϊός: Συναγερμός στο βρετανικό ΕΣΥ – 43.000 άνθρωποι έλαβαν λάθος αποτελέσματα στα μοριακά τεστ

Πανικός στις υγειονομικές υπηρεσίες της Βρετανίας, μετά την ανακάλυψη ενός τεράστιου λάθους στα διαγνωστικά τεστ χιλιάδων ανθρώπων για τον κορονοϊό.

Υπολογίζεται ότι 43.000 άνθρωποι που πιθανότατα μολύνθηκαν με την Covid-19 έλαβαν λάθος απαντήσεις, μετά από σφάλμα σε ιδιωτικό εργαστήριο δοκιμών στο Wolverhampton.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας αφαίρεσε σήμερα το συγκεκριμένο διαγνωστικό κέντρο που διοικείται από την Immensa Health Clinic Ltd, μετά από έρευνες που αποκάλυψαν την προφανή γκάφα.

Ο Οργανισμός Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) ξεκίνησε τις έρευνες μετά από αναφορές – που αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα – ότι αυξανόμενος αριθμός ατόμων που διαγνώστηκαν αρνητικοί στο τεστ PCR είχαν λάβει θετικό αποτέλεσμα στο «ράπιντ» τεστ.

Το «πρόβλημα» καταγράφηκε μεταξύ 8 Σεπτεμβρίου και 12 Οκτωβρίου, κυρίως στη Νοτιοδυτική Αγγλία και την Ουαλία.

Οι αρχές καλούν τους πολίτες που βρέθηκαν αρνητικοί στο συγκεκριμένο εργαστήριο το προαναφερθέν διάστημα να επικοινωνήσουν με την υπηρεσία Test and Trace για να υποβληθούν άμεσα σε νέο μοριακό τεστ.

Από τα μέσα Σεπτεμβρίου, οι ειδικοί άρχισαν να παρατηρούν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων άρχισε να μειώνεται μυστηριωδώς στα νοτιοδυτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με κάθε ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την από αιώνων διαμορφωμένη παράδοση εορτάσθηκε, χθες, στην Ιερά Καθέδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η Κυριακή της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Όμιλος Σφακιανάκη ιδρύθηκε το 1958 και είναι ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους πολλαπλών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, με κύρια έμφαση στους τομείς της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Από τη δεκαετία του 1930 έως και σήμερα, οι περιπτώσεις των αυτοκινήτων με ανακλινόμενα φώτα είναι πάντα αξιομνημόνευτες. Βλέπετε και μόνο για αυτό το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στην άκρως ανταγωνιστική και συναρπαστική κατηγορία “Sports Bikes”, η BMW M 1000 RR παραμένει κυρίαρχος για τέταρτη συνεχή χρονιά. Με έναν μοναδικό συνδυασμό σπορ...

Advertisement