Ολλανδία: Επιστήμονες αναπτύσσουν ανώδυνες ενέσεις χωρίς βελόνα - Χιακός Λαός - XiakosLaos.gr
Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

Ολλανδία: Επιστήμονες αναπτύσσουν ανώδυνες ενέσεις χωρίς βελόνα

Ερευνητές στην Ολλανδία αναπτύσσουν τεχνολογία λέιζερ για να επιτρέψουν «σχεδόν ανώδυνες» ενέσεις χωρίς βελόνες, ελπίζοντας να δώσουν μια λύση στη φοβία πολύ κόσμου, όσον αφορά τους εμβολιασμούς.

Το «Bubble Gun» χρησιμοποιεί λέιζερ για να σπρώξει μικροσκοπικά σταγονίδια στο εξωτερικό στρώμα του δέρματος, δήλωσε ο David Fernandez Rivas, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Twente και ερευνητικός συνεργάτης στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης. Ο Rivas είχε την ιδέα για την καινοτόμο αυτή εφεύρεση.

Η διαδικασία είναι ταχύτερη από ένα τσίμπημα κουνουπιού και «δεν πρέπει να προκαλεί πόνο» επειδή οι νευρικές απολήξεις στο δέρμα δεν αγγίζονται, είπε ο Rivas.

«Μέσα σε ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου, το ποτήρι που περιέχει το υγρό θερμαίνεται με λέιζερ και δημιουργεί μια φυσαλίδα στο υγρό, ωθώντας το προς τα έξω με ταχύτητα τουλάχιστον 100 χλμ/ώρα», είπε ο επιστήμονας, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο εργαστήριό του.

«Αυτό μας επιτρέπει να διεισδύσουμε στο δέρμα χωρίς βλάβη. Δεν βλέπουμε καμία πληγή ή σημείο εισόδου, εκεί που γίνονται οι ενέσεις».

Ο Rivas αναμένει ότι η εφεύρεση όχι μόνο θα βοηθήσει περισσότερους ανθρώπους να εμβολιαστούν, αλλά θα αποτρέψει επίσης τον κίνδυνο μόλυνσης από βρώμικες βελόνες και θα μειώσει τα ιατρικά απόβλητα.

Οι δοκιμές σε δείγματα ιστών πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία, με επιχορήγηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Η αίτηση χρηματοδότησης για την έναρξη δοκιμών σε  εθελοντές αναμένεται να υποβληθεί αυτόν τον μήνα, είπε ο Rivas. Μια νεοσύστατη εταιρεία θα συνεργαστεί με τη φαρμακοβιομηχανία, για τη δοκιμή και την εμπορία της τεχνολογίας «Bubble Gun».

ΠΗΓΗ: New York Post 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ρεπορτάζ: Μαρία Μ. Κάργα Ένα ακόμα ζητούμενο για τη Χίο, φαίνεται ότι μπήκε πλέον σε τροχιά υλοποίησης. Για αρκετά χρόνια ασθενείς που είχαν διαγνωστεί...

ΧΙΟΣ

Αρκετά αισθητή ήταν η δόνηση που έγινε λίγα μόλις λεπτά, το μεσημέρι του Σαββάτου (04.12.2021). Σεισμική δόνηση 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο...

LIFESTYLE

Survivor: Βαλίτσες για Άγιο Δομίνικο ετοιμάζουν τρεις «Διάσημοι» – Τα ονόματα που ακούγονται πως έχουν ήδη υπογράψει Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πράσινοι παπαγάλοι ομορφαίνουν με την παρουσία τους τα πάρκα της Θεσσαλονίκης. Ο αριθμός των εντυπωσιακών πτηνών στο αστικό περιβάλλον ολοένα και αυξάνεται, ενώ...