Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

Σαρηγιάννης: Το εμβόλιο κρίνει τη ζωή ή τον θάνατο (βίντεο)

Ένα ακόμα θλιβερό ορόσημο του κορωνοϊού στην Ελλάδα, με τους νεκρούς από τον φονικό ιό να «σπάνε» το φράγμα των 15.000.
Συγκεκριμένα, οι 21 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο εικοσιτετράωρο ανέβασαν τον συνολικό αριθμό των θανάτων στη χώρα μας σε 15.012.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, σημείωσε ότι η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, με οδηγούς της πανδημίας τους ανεμβολίαστους.

«Τα πράγματα έχουν μια επικινδυνότητα. Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που οι ανεμβολίαστοι καθοδηγούν την πανδημία».

Ο καθηγητής επισήμαινε ότι «με την αλλαγή του καιρού και τη διαφοροποίηση του εμβολιασμού από βορρά και νότο», στο στόχαστρο της πανδημίας παραμένει η βόρεια Ελλάδα.

«Όλα αυτά ευνοούν τη διασπορά στον βορρά».

Σχετικά με τα καινούργια μέτρα διαφοροποίησης εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, ο κ. Σαρηγιάννης σημείωσε πως κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, «έχουν όμως και ένα ρίσκο».

«Ό,τι μπορούμε να κάνουμε για να πείσουμε ότι ο εμβολιασμός είναι χρήσιμος. Το θέμα του εμβολιασμού είναι αυτό που κρίνει τη ζωή ή τον θάνατο».

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην εμβολιαστούν οι νέοι», συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι θα πρέπει όλοι οι νέοι άνω των 12 να κάνουν το εμβόλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την μακραίωνη εκκλησιαστική παράδοση και τάξη εορτάσθηκε στο Κέντρο της Ορθοδοξίας η Λαμπροφόρος Ανάσταση του Κυρίου. Η...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν με την Άννα Παναγιωτοπούλου ή θεωρούν ότι συναντήθηκαν κάπου στο ανάμεσα σκηνής-οθόνης και πανιού, ένοιωσαν την ανάγκη να μοιραστούν κάποιες...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

«Η Εκκλησία μάς μαθαίνει πώς να νικούμε τον θάνατο», υπογραμμίζει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, στο εγκύκλιο μήνυμά του για το Άγιο Πάσχα...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Άννα Παναγιωτοπούλου, γράφοντας κείμενα με τον Σταμάτη Φασουλή και τον Λάκη Λαζόπουλο, χάρισε στην ΕΡΤ και το «θέατρο της Δευτέρας», ίσως τη μοναδική...

Advertisement