Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μηταράκης για Αφγανιστάν – «Φυλάμε τα σύνορα»: Έτοιμες οι νέες δομές στα νησιά, θα αποτραπεί το χάος του 2015

Την ετοιμότητα της χώρας μας να αντιμετωπίσει τυχόν αυξημένες μεταναστευτικές ροές λόγω της κατάστασης στο Αφγανιστάν, επεσήμανε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας ο κ. Μηταράκης επεσήμανε πως αναμένεται από την μία να επεκταθεί ο φράχτης στον Έβρο και από την άλλη να ενισχυθεί το Λιμενικό με νέα σκάφη αλλά και προσωπικό. Μιλώντας ωστόσο για τα πολύπαθα νησιά του βορείου Αιγαίου, ο υπουργός Μετανάστευσης σημείωσε πως η χώρα μας είναι έτοιμη να υποδεχθεί μικρές ροές εάν και εφόσον αυτές προκύψουν παρά την φύλαξη των συνόρων καθώς πλέον υπάρχουν σύγχρονες δομές.

Σκοπός όπως είπε είναι να μην επηρεαστούν οι τοπικές κοινωνίες. Στην Σάμο, στην Κω και στην Λέρο ήδη θα λειτουργήσουν αυτές οι δομές εντός του 2021. «Είναι κρίσιμο, να φυλάξουμε τα σύνορα αλλά να είμαστε προετοιμασμένοι στην οπισθογραμμή αν έχουμε ελάχιστες ροές να μην επηρεάσουν τις τοπικές κοινωνίες και το αίσθημα ασφάλειας», είπε.

Συμπλήρωσε δε πως στις 18 Σεπτεμβρίου στην Σάμο νέα δομή ενώ στις 30 Σεπτεμβρίου κλείνει «αυτή η απαράδεκτη δομή μέσα στην πόλη που δημιούργησε τεράστια προβλήματα στο Βαθύ».

Δείτε βίντεο:

Την ίδια ώρα, την πρόσληψη συνοριοφυλάκων και λιμενικών, τους επόμενους μήνες, για να προστατεύσουν τα σύνορα προανήγγειλε ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, ο οποίος επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν θα γίνει πύλη εισόδου.

«Δε θα ξαναβιώσουμε το χάος» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός για την έντονη κινητικότητα που προκάλεσε το πολιτικό χάος στο Αφγανιστάν. «Θα προσληφθούν συνοριοφύλακες τους επόμενες μήνες, αλλά και λιμενικοί, θα προστατευθούν τα σύνορά μας, δε θέλουμε να γίνουμε πύλη παράτυπων μεταναστών. Κλείσαμε τα σύνορα πέρυσι, έχουμε μείωση μεταναστευτικών ροών 97% το τελευταίο 12μηνο» τόνισε, ακόμη, ο υπουργός.

Ο Νότης Μηταράκης διαβεβαίωσε ότι «είμαστε προετοιμασμένοι στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα μας, νέες επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό με συνεργασία με ΕΕ και Τουρκία με την οποία είμαστε στην ίδια πλευρά του προβλήματος». «Η ΕΕ πρέπει να αναλάβει δράση για την ανθρωπιστική κρίση στο Αφγανιστάν», επεσήμανε ακόμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement