Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Κραυγή αγωνίας για το Φράγμα Κόρης Γεφύρι

Για ολιγωρία και αδράνεια κάνει λόγο ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

Έχοντας πλέον υπερβεί τα χρονικά περιθώρια και μη ανταποκρινόμενο στο αίτημα του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνου Μουτζούρη και του Αντιπεριφερειάρχη Χίου, κ. Παντελή Μπουγδάνου, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει «αμελήσει» να δώσει απάντηση αναφορικά με την σταθερότητα του Φράγματος.

Συγκεκριμένα, η επιστημονική ομάδα που ανέλαβε την έρευνα πριν από τρεις μήνες για την ανθεκτικότητα του Φράγματος, έκρινε ότι τα πορίσματα ήταν θετικά, ότι δηλαδή το Φράγμα αντέχει. Κάτι το οποίο, επιβεβαιώνει και ο ίδιος ο κ. Μουτζούρης, ως πολιτικός μηχανικός, αλλά και οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Ήδη από τις 11 Απριλίου, η Περιφέρεια είχε γνωμοδοτήσει ότι το Φράγμα έχει θετικά πορίσματα. Ωστόσο, χρειάζεται και η έγκριση από τον κύριο του έργου, που στην προκειμένη περίπτωση είναι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, και το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει «σημεία ζωής». Ως εκ τούτου, ο κ. Μουτζούρης απέστειλε ξανά πριν πέντε ημέρες τα έγγραφα, στα οποία ζητάει την υιοθέτηση ή την απόρριψη της γνωμοδότησης, ώστε να κλείσει επιτέλους αυτή η υπόθεση. Παράλληλα, και ο κ. Μπουγδάνος έχει ενοχλήσει επανηλειμμένα το Υπουργείο, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

«Να πάρει θέση το Υπουργείο για το Κόρης Φράγμα Γεφύρι», επεσήμανε ο κ. Μουτζούρης, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι ένα έργο που ταλανίζει δεκαετίες το νησί και τους κατοίκους του, και αποτελεί δέσμευση του ίδιου και της Περιφέρειας να δοθεί άμεσα λύση.

Στο πλαίσιο αυτό, και παραδεχόμενος το επιτυχημένο και αποτελεσματικό έργο στον τομέα του μεταναστευτικού, ζητάει από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτή Χίου, κ. Νότη Μηταράκη, να παρέμβει θετικά στο κρίσιμο αυτό ζήτημα, υποστηρίζοντας τις προσπάθειες της Περιφέρειας, ώστε να κινηθούν πιο γρήγορα οι διαδικασίες για την επίλυση του μείζονος αυτού θέματος.

Τα εμπόδια και η καθυστέρηση στην λήψη των συγκεκριμένων αποφάσεων, έχουν μεταφερθεί από τον ίδιο στον Υπουργό, διαβεβαιώνοντας ότι υπάρχει σύμπνοια απόψεων για τη διαχείριση των έργων και την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τη Χίο. «Εμείς δεν ψάχνουμε θέματα να δημιουργήσουμε, εμείς θέλουμε το έργο να τελειώσει θετικά», καταλήγει ο κ. Μουτζούρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Στις 30 και 31 Μαρτίου 2024 θα παρουσιαστεί στο Ομήρειο και ώρα 20:30 η καινούργια παραγωγή της θεατρικής ομάδας της «Βοκαριάς Νενήτων» με το έργο «Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την δέσμευση ότι ο Δήμος Χίου θα συμβάλει επικουρικά όπου μπορεί για να ολοκληρωθούν τα έργα που υλοποιούνται στο νησί μας από το Υπουργείο...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τό ἀπόγευμα τοῦ Σαββάτου 30ῆς Μαρτίου 2024 καί ὥρα 17.30, στόν Ἱ. Ναό Ἁγίων Ἀναργύρων Ἐγκρεμοῦ θά τελεσθεῖ Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου...

Advertisement