Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ημερίδα για τη Γεωθερμική Ενέργεια: Μια Ελπιδοφόρα, Ανανεώσιμη Ενέργεια για τη Λέσβο

Την Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Αντιπρειφερεια Καινοτομίας, Βιομηχανίας, Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Αποδήμου Ελληνισμού διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Γεωθερμική Ενέργεια: Μια Ελπιδοφόρα, Ανανεώσιμη Ενέργεια για τη Λέσβο», στην αίθουσα «Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Παυλακέλλης» του Επιμελητηρίου Λέσβου. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 09:30 π.μ. και θα διαρκέσει μέχρι τις 14:15 μ.μ.

Η ημερίδα αυτή έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες, τους επιχειρηματίες και τους τοπικούς φορείς σχετικά με τις δυνατότητες και τα οφέλη της γεωθερμικής ενέργειας. Η Λέσβος, με τα σημαντικά γεωθερμικά της πεδία, όπως αυτά του Πολιχνίτου και του Λισβορίου, διαθέτει σημαντικές προοπτικές για την αξιοποίηση αυτής της ανανεώσιμης πηγής ενέργειας.

Στο πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνονται ομιλίες από ειδικούς στον τομέα της γεωθερμίας, παρουσιάσεις επιτυχημένων παραδειγμάτων αξιοποίησης γεωθερμικών πηγών από άλλες περιοχές, καθώς και συζητήσεις σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης της γεωθερμίας στη Λέσβο. Επίσης, θα υπάρξει έκθεση με ενημερωτικό υλικό και παρουσιάσεις από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της γεωθερμικής ενέργειας.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ως οργανωτής της εκδήλωσης, αναγνωρίζει την ανάγκη για προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και της ενεργειακής αυτονομίας της περιοχής μας. Η γεωθερμική ενέργεια, με τα πολλαπλά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη της, μπορεί να συμβάλει καθοριστικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να παραστούν στην ημερίδα και να συμμετάσχουν στη συζήτηση για το μέλλον της γεωθερμικής ενέργειας στη Λέσβο. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, αλλά απαιτείται προεγγραφή λόγω περιορισμένων θέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ή να επικοινωνήσετε με τα γραφεία μας στο 22713 50566.

Λεπτομέρειες για την παρακολούθηση της Διαδικτυακής ημερίδας:

  • Ημέρα διεξαγωγής: 21/06/2024
  • Ώρα διεξαγωγής: 9:30 – 14:15

Πλατφόρμας zoom(link): https://us06web.zoom.us/j/84682496291?pwd=5zHaz11OnRNfLKKFYXYBa4n60maoXL.1

ΗΜΕΡΙΔΑ

21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Οργανωτής:  Περιφέρεια  Βορείου Αιγαίου -Αντιπεριφέρεια  Βορείου Αιγαίου, Καινοτομίας ,Βιομηχανίας, Ενέργειας, Περιβάλλοντος  & Απόδημου Ελληνισμού.

Συντονιστές : κ. Παντελής Μπουρνιάς &  Αναπτυξιακός Σύνδεσμος «ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ». 

Mε θέμα: “Γεωθερμική Ενέργεια μια ελπιδοφόρα  ανανεώσιμη ενέργεια για τη Λέσβο”. 

Χώρος : Η Αίθουσα «Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Παυλακέλλης» του Επιμελητηρίου Λέσβου.

Χρόνος : Παρασκευή 21 Ιουνίου  2024.

Ώρα: 9:30-14:15

                                    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 
  09:30 π.μ.                                                   Έναρξη: κ. Παντελής Αδ. Μπουρνιάς, Αντιπεριφερειάρχης, Καινοτομίας, Βιομηχανίας ,Ενέργειας, Περιβάλλοντος & Απόδημου Ελληνισμού.

Χαιρετισμοί :-κ. Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη.

                      -κ. Ευφροσύνη Βαρβιτσιώτη, Προϊσταμένη Δ/νσης Ανάπτυξης και Πολιτικής 

                        Γεν. Δ/νση Ορυκτών Πρώτων Υλών, ΥΠΕΝ.

                      – κ. Παναγιώτη Χριστόφα, Δήμαρχος Μυτιλήνης .

                      – κ. Ταξιάρχης Βέρρος, Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου.

09:45 π.μ.

10:15 π.μ.

 

     

 10:45 π.μ.

11:15 π.μ.

11:45 π.μ.

                                                        

12:15 μ.μ

12:45 μ.μ

13:15 μ.μ.

   

13:45 μ.μ

14:15

14:45

   

                   

 

                        

 

       

κ. Παντελής Μπουρνιάς,  Αντιπεριφερειάρχης  Βορείου Αιγαίου,  Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος &  Χωροταξίας του Π.Σ.  «Η Γεωθερμία στο Βόρειο Αιγαίο»

 Δρ. Τάκης Χ. Ιορδάνης, Πρόεδρος του Αναπτυξιακού  Συνδέσμου «ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ» : 

«1983 – 2023 Σαράντα χρόνια χαμένα για τη Γεωθερμική Ενέργεια και για τη Λέσβο».

Ομότιμος Καθηγητής της Γεωθερμίας του ΑΠΘ    κ.Μιχάλης Φυτίκας:«Γενικά περί Γεωλογίας- Γεωθερμίας της χώρας με   εξειδίκευση στη νήσο Λέσβο»

Ομότιμος Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου      Αθηνών κ. Γ.   Μαυρογιαννόπουλος: «Γεωθερμικές εφαρμογές στη σύγχρονη Γεωργική    Τεχνολογία»

Διάλειμμα.

 Δρ. Νικόλαος Κολιός :«Εφαρμογές στην επεξεργασία γεωργικών προϊόντων με 

  χρήση γεωθερμίας (αφυδάτωση, ξήρανση)»

Καθηγητής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου κ.    Μιχάλης Βραχόπουλος: 

«Αξιοποίηση Γεωθερμικού Πεδίου «Πολιχνίτου» Νομού Λέσβου, σχεδιασμός και προοπτικές».

κ. Ευάγγελος Σπυρίδωνος, ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Διεύθυνση Ανάπτυξης Έργων, Κλάδος Αδειοδοτήσεων 

  «Ιστορικό των γεωθερμικών ερευνών του ομίλου ΔΕΗ στη   Λέσβο».

  Δρ Απόστολος Αρβανίτης, Προϊστάμενος Τμήματος Γεωθερμίας (ΓΕΩΘΕ) της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ε.Α.Γ.Μ.Ε.) 

«Προβλήματα και Εμπόδια για την Ανάπτυξη της Γεωθερμίας και Προτάσεις για την Αντιμετώπισή τους»(Τηλεδιάσκεψη).

PANEL: Σύνοψη, Συμπεράσματα και Προοπτικές της  ημερίδας από τον  καθηγητή κ. Μ.Φυτίκα &  Γεώργιος Τσιφουτίδης, προϊστάμενος τμήματος Γεωθερμίας, Δ/νση Ανάπτυξης και Πολιτικής, Γεν. Δ/νση Ορυκτών Πρώτων Υλών, ΥΠΕΝ.(με Τηλεδιάσκεψη), Δρ. Τάκης Χ. Ιορδάνης, Πρόεδρος του Αναπτυξιακού  Συνδέσμου «ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ»,  κ. Παντελής Μπουρνιάς,  Αντιπεριφερειάρχης  Βορείου Αιγαίου.

Λήξη.

                  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μετά την περσινή μεγάλη επιτυχία του «Full Moon Sleepover», φέτος το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), ξενυχτάει την Κυριακή 21 Ιουλίου, στην Πανσέληνο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Porsche παρουσιάζει τις νέες εκδόσεις του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού SUV. Ενώ η Macan με κίνηση στους πίσω τροχούς επικεντρώνεται κυρίως στην υψηλή αποδοτικότητα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Τώρα, η ετοιμοπαράδοτη στην ελληνική αγορά έκδοση XLT του δημοφιλούς Ranger που διατίθεται σε δύο τύπους αμαξώματος, με μιάμιση και δύο καμπίνες –Rap Cab...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Φεστιβάλ Τεχνών και Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής Φοινικίου διεξάγεται στον παραδοσιακό οικισμό Φοινίκι Φιλιατών Θεσπρωτίας. Πρόκειται για έναν νέο θεσμό πολιτισμού, που διοργανώνεται από...

Advertisement