Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σε κλίμα συνεργασίας η συνάντηση του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης κ. Βασίλη Κικίλια

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), συναντήθηκε σήμερα στην Αθήνα με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, προκειμένου να συζητήσουν τον συντονισμό δράσεων ενόψει της Αντιπυρικής προστασίας και εκτάκτων γεγονότων. 

Ο Περιφερειάρχης και ο Υπουργός  συζήτησαν για τα  θέματα πολιτικής προστασίας και εσωτερικής ασφάλειας στα  νησιά του Βορείου Αιγαίου, τα οποία φέτος ενισχύονται σε ανθρώπινο δυναμικό με στόχο την καλύτερη δυνατή διαχείριση ενδεχόμενων δασικών πυρκαγιών καθώς υπερδιπλασιάζονται οι μονάδες δασοκομάντος σε όλη τη χώρα, με τις τρεις από αυτές να δημιουργούνται σε νησιά του Βορείου Αιγαίου: Στη Λέσβο, στη Χίο και στη Σάμο.

Ο κ. Μουτζούρης ζήτησε από τον κ. Κικίλια, ο οποίος και το αποδέχτηκε, την υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου και της ΕΝΠΕ, στο οποίο θα καθορίζονται και αρμοδιότητες και οι ευθύνες των Περιφερειών σε σχέση με τα θέματα Πολιτικής Προστασίας. 

Ο Υπουργός συνεχάρη τον κ. Μουτζούρη για τη νέα του θέση ως πρόεδρος της Επιτροπής Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) και υπογράμμισε την ανάγκη στενής συνεργασίας του Υπουργείου ΚΚΠΠ με τις 13 Περιφέρειες της χώρας αναφορικά με την πρόληψη, την επιχειρησιακή ετοιμότητα και το συντονισμό στο πεδίο για την αντιμετώπιση  δασικών πυρκαγιών.

Ο Περιφερειάρχης κάλεσε τον κ. Κικίλια να παρευρεθεί σε σύσκεψη με την συμμετοχή όλων των Περιφερειαρχών, προκειμένου να συζητηθούν τα παραπάνω ζητήματα, κάτι που όπως απάντησε ο Υπουργός θα γίνει στο  επόμενο διάστημα. 

Ο Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης εκφράζει την απόλυτη ικανοποίηση του για την συνάντηση εργασίας και το κλίμα συνεργασίας που υπήρξε με τον Υπουργό κ. Κικίλια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Τρίκαλα, με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου – παρότι η βροχή που προηγήθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ford Pro αποκάλυψε μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range, ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού van της Ευρώπης,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η φιλοσοφία “form follows function” της AC Schnitzer, σύμφωνα με την οποία τα βελτιωτικά αξεσουάρ είναι κυρίως λειτουργικά και αποτελεσματικά, εκτός από ιδιαίτερα εντυπωσιακά,...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη (Αλεξάνδρεια, 1863-1933) θα είναι αφιερωμένη η 14η ποιητική συνάντηση La Forza della Poesia που θα πραγματοποιηθεί 4-12 Μαΐου 2024, στην...

Advertisement