Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Οινούσσες: Το θέατρο, πηγή κι επιλογή ζωής

“Ο πόλεμος κι η τέχνη είναι αντίθετα, όπως ακριβώς ο πόλεμος και η ειρήνη είναι αντίθετα – είναι τόσο απλό. Η τέχνη είναι ειρήνη”. 

Η αποστροφή αυτή του βραβευμένου με το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2023 Νορβηγού θεατρικού συγγραφέα Jon Fosse, την οποία το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου επέλεξε φέτος ως μήνυμα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου μας συγκινεί και μας κινητοποιεί. Μας επιτρέπει να καυχηθούμε ότι εδώ, στις ακριτικές Οινούσσες, δεν «ησυχάζουμε»! 

Θεατρικό μάθημα, χορωδία, παραδοσιακοί χοροί, ζωγραφική, μουσική, συμπόσιο τεχνών είναι μερικές από τις επιλογές ζωής, που δικαιούνται οι κάτοικοι όλων των ηλικιών και τις προσφέρουμε με επιτακτική απλοχεριά δίδοντας μάλιστα προτεραιότητα στα παιδιά, στους εφήβους και στην «ευπαθή» τρίτη ηλικία.

Κόντρα στους καιρούς και στις στιγμές απομόνωσης, που αναπόφευκτα δημιουργεί η γεωγραφική μας θέση, εμείς αποζητούμε, γευόμαστε κι απολαμβάνουμε τη θεραπευτική δύναμη των τεχνών. Όσα δεν μπορούμε να εκφράσουμε, μπορούμε και τα εξωτερικεύουμε μέσω της τέχνης! 

Η δημοτική μας αρχή πιστεύει κι επιμένει να επενδύει στη θεραπευτική δύναμη των καλών τεχνών, με εργαστήρια, συζητήσεις, συναντήσεις κι εκδηλώσεις σ’ ολόκληρο τον κύκλο του έτους. Δίπλα στο «ξύλινο» ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στέκεται σε υψηλή προτεραιότητα το ζωογόνο έργο της Τέχνης, που γαλουχεί, θρέφει, καλλιεργεί και δημιουργεί τους ενεργούς πολίτες του σήμερα και κυρίως του αύριο. 

Ο Μπέρτολτ Μπρέχτ, Γερμανός δραματουργός, σκηνοθέτης και ποιητής του 20ού αιώνα, έλεγε ότι το Θέατρο δεν μπορεί ν’ αλλάξει τον κόσμο. Μπορεί όμως ν’ αλλάξει τους θεατές! Αυτοί, αν θέλουν, μπορούν ν’ αλλάξουν τον κόσμο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

Advertisement