Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες και οι οικογένειές μας – Όλοι στην απεργιακή κινητοποίηση στις 28/2 στα νησιά του Αιγαίου»

Κάλεσμα στην απεργία 28 Φεβρουαρίου 2024

Συνάδελφισσες/φοι,

Στις 28/2, παίρνουμε θέση στο με μεγάλο απεργιακό αγώνα για τα δικαιώματά μας. Ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, προκαλώντας ανείπωτη θλίψη σε όλη τη χώρα. Η συγκάλυψη δεν θα περάσει!

Απαντάμε στις ανατριχιαστικές δηλώσεις του Υπ. Υγείας ότι: «δωρεάν Υγεία δεν υπάρχει», «τίποτα δεν είναι τσάμπα»! Δεν πάει άλλο! Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Απαντάμε με τους αγώνες μας, μαζί με όλο τον λαό για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, για να μην εξαρτάται η υγεία από την τσέπη του καθενός. 

Μόνο τις τελευταίες 10 μέρες, η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα χαράτσια στη «δημόσια» Υγεία:

Πληρωμές ντροπή στα απογευματινά χειρουργεία από 300 ευρώ και να φτάνει τα 2.000 ευρώ!

Ανατιμήσεις σε εκατοντάδες σκευάσματα γενόσημων φαρμάκων που επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τις τσέπες μας για τα κέρδη της φαρμακοβιομηχανίας. 

Εξαγγελίες για πληρωμή 1 έως 3 ευρώ στους ασθενείς για κάθε παραπεμπτικό σε εξετάσεις, ώστε πάλι να χρηματοδοτούνται ο διάφοροι διαγνωστικοί όμιλοι. 

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αγανακτούν, πιέζονται από μια πολύ δύσκολη καθημερινότητα.  Η ανεργία στα ΑμεΑ ικανά προς εργασία, είναι σταθερά υψηλή. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έρχεται πρώτη στον δείκτη φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων με σοβαρή αναπηρία όπου: στην ηλικία 18-64 το ποσοστό των φτωχών και αποκλεισμένων πολίτων ανέρχεται στο τρομακτικό ποσοστό του 71,6%(!) ενώ το ποσοστό εκείνων με σοβαρή αναπηρία που δεν ικανοποίησε ανάγκες σε ιατρική εξέταση ή θεραπεία τους τελευταίους 12 μήνες (λόγω οικονομικής δυσκολίας, μεγάλης λίστας αναμονής ή μεγάλης απόστασης /έλλειψη τρόπου μετακίνησης) είναι το 2ο υψηλότερο στην επικράτεια και ανέρχεται σε 35,6%! (Παρατηρητήριο ΕΣΑμεΑ. – 12/2022)

 

Η ζωή δυσκολεύει γιατί τώρα, εκτός από την Υγεία, επιχειρούν να μας αναγκάσουν να πληρώσουμε για τα ΑμεΑ, τα παιδιά μας, τους μαθητές και τους φοιτητές και στην Παιδεία με τη δημιουργία ιδιωτικών Πανεπιστημίων! Γι’ αυτό και ο αγώνας της συντριπτικής πλειοψηφίας των φοιτητών είναι και δικός μας αγώνας!

Η ζωή δυσκολεύει γιατί με την ακρίβεια. Οι αγρότες παλεύουν για την επιβίωσή τους και για να αγοράζουμε φθηνά εμείς. Γι’ αυτό και ο αγώνας των αγροτών είναι και δικός μας αγώνας!

Από όλα αυτά τα δεδομένα, οι ανάγκες μας θεωρούνται κόστος που δεν καλύπτεται παρά τους διάφορους νόμους και τις διακηρύξεις. Από την άλλη εκταμιεύονται εκατομμύρια και στα νησιά μας που όμως δεν μεταφράζονται στην ικανοποίηση σύγχρονων αναγκών, στην υγεία, σε δομές, σχολεία κλπ, αλλά σε επενδύσεις από τις οποίες δεν κερδίζουμε εμείς. 

ΑΝΑΣΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

Οι αγώνες που όλοι παρακολουθούμε στη χώρας μας τελευταία, είναι δίκαιοι για όλους εμάς. Κάθε ΑμεΑ μπορεί να δει ότι αναγκάζουν σε παραχωρήσεις, πιέζουν, γι’ αυτό αντιμετωπίζονται σε πολλές περιπτώσεις  με τα ΜΑΤ. Δείχνουν ότι δεν είμαστε μόνοι μας, μας δίνουν θάρρος για να πετύχουμε τα δίκαια αιτήματά μας, για δημόσια και δωρεάν υψηλού επιπέδου υγεία και ζωή με αξιοπρέπεια. Στις 28/2 έχουμε υποχρέωση να δώσουμε και πάλι το παρόν! Καλούμε τους φορείς μέλη μας, να συζητήσουν στα ΔΣ, να ειδοποιήσουν με όλους τους τρόπους όλα μας τα μέλη μας, να αξιοποιήσουν το διαδίκτυο, άλλα μέσα ενημέρωσης, για:

    • Άμεση στελέχωση όλων των Νοσοκομείων, των ΚΥ στα νησιά με μόνιμο προσωπικό όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων από το κράτος και απρόσκοπτη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και νοσηλεία, διαγνωστικές, εργαστηριακές, προληπτικές εξετάσεις σε όλα τα φάρμακα και τα εμβόλια. 
    • Είναι υπερώριμη ανάγκη η δημιουργία σύγχρονης δημόσιας – δωρεάν ογκολογικής κλινικής με όλο το απαιτούμενο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των καρκινοπαθών με πολυδάπανες και πολύμηνες διαμονές εκτός των νησιών για τις απαιτούμενες διαγνωστικές και θεραπευτικές ενέργειες (ακτινοθεραπείες, χημειοθεραπείες κλπ).
    • Ουσιαστικές αυξήσεις στα αναπηρικά επιδόματα, τις αναπηρικές συντάξεις και όχι στην κοροϊδία λίγων ευρώ που τα έχει φάει ο πληθωρισμός και η ακρίβεια.
    • Απογραφή όλων των ΑμεΑ στα νησιά και τη χώρα. Κανένα ΑμεΑ εκτός ειδικής αγωγής, με σχολεία με όλο το απαραίτητο προσωπικό, δημιουργία νέων όπου υπάρχει ανάγκη και μετακίνηση των παιδιών με ευθύνη Δήμου-Περιφέρειας.
    • Κέντρα αποκατάστασης και αναβάθμιση των υπαρχόντων με μόνιμο προσωπικό, στο ύψος των αναγκών.
  • Εκτεταμένος σχεδιασμός έργων προσβασιμότητας σε όλα τα δημόσια κτίρια σε πόλεις, θάλασσες και χωριά, που θα συντηρείται μακροπρόθεσμα με ευθύνη του κράτους και όχι με πρόχειρες μεσοπρόθεσμες «λύσεις».

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement