Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τελετή παράδοσης παραλαβής στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε την 16-02-2024, στο Αστυνομικό Μέγαρο Μυτιλήνης.

Στην εκδήλωση παρευρεθήκαν, ο Διευθυντής, Αξιωματικοί και στελέχη Αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, καθώς επίσης Αξιωματικοί και στελέχη του Επιτελείου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου.

Κατά την ομιλία του ο νέος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου, Υποστράτηγος κ. Μιχαήλ Σεβδυνίδης απευθυνόμενος στον απερχόμενο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Αντιστράτηγο (ε.ο.θ.) κ. Ελευθέριο Ντουρουντού, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«…Στρατηγέ, εκ μέρους όλων των συναδέλφων θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πολυετή προσφορά σας στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Εδώ στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, μια υπηρεσία η οποία έχει τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματά της, τα οποία όλοι γνωρίζουμε, εσείς με την εμπειρία και την προθυμία σας, κάνατε πράγματα που θα μείνουν στο επιχειρησιακό σκέλος, τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε κι εμείς. 

Αντιστράτηγε, να ξέρετε ότι θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος, αλλά και με την ίδια τόλμη, για το καλύτερο της Ελλάδας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εγώ θα επιζητήσω τη βοήθειά σας. Είστε ένας έμπειρος αξιωματικός που έδωσε τα πάντα για να υπάρχει σήμερα αυτή η ηρεμία. Να είστε γερός και δυνατός. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.»

Με τη σειρά του, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου Ταξίαρχος κ. Ηλίας Βαζούρας, απευθυνόμενος στον απερχόμενο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή δήλωσε μεταξύ άλλων:

«…Στρατηγέ, έρχεται κάποια στιγμή που οι δρόμοι χωρίζουν. Οι δικοί μας οι δρόμοι όμως δεν θα χωρίσουν, γιατί έχουν δουλευτεί. Υπήρξες δάσκαλος, άριστος δάσκαλος. Εγώ σαν Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, θέλω να σε ευχαριστήσω και προσωπικά και υπηρεσιακά. 

Σου εύχομαι καλή τύχη, καλή δύναμη και να έχεις την υγεία σου. Ξέρω ότι θα είσαι πάντα δίπλα μας, γιατί είσαι ταυτισμένος με την αστυνομία. Εγώ και το προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, σε ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας. Να ‘σαι γερός και δυνατός.»

Ο απερχόμενος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου Αντιστράτηγος (ε.ο.θ.) κ. Ελευθέριος Ντουρουντούς ανέφερε στην ομιλία του:

«…Στρατηγέ, κύριε Ταξίαρχε, κύριοι συνάδελφοι. Στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά μου, προσπάθησα με λίγες λέξεις να αποδώσω τις ιδιαιτερότητες που έχει η συγκεκριμένη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση, αλλά και τον αγώνα που κάνει το αστυνομικό προσωπικό καθημερινά για να επιτευχθεί αυτή η κανονικότητα, η οποία πράγματι, είναι αποτέλεσμα της δουλειάς του αστυνομικού προσωπικού. Κανονικότητα, ηρεμία και ησυχία στις τοπικές κοινωνίες. 

Το Βόρειο Αιγαίο, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι ένας ευλογημένος τόπος. Είναι μια εσχατιά με ιδιαιτερότητες, αλλά είναι μια σημαντική, ίσως η σημαντικότερη εσχατιά της πατρίδας μας. Αυτός ο ευλογημένος τόπος, έχει τη δυνατότητα να πάει μπροστά, πάρα πολύ μπροστά. Αρκεί να υπάρχει σκέψη με όραμα, σχεδιασμός με όραμα και υλοποίηση του σχεδιασμού επίσης με όραμα. Απαραίτητη προϋπόθεση η αξιοποίηση των πόρων, ανθρώπων και οικονομικών πόρων. Με βασική όμως παράμετρο, αυτή η αξιοποίηση να χαρακτηρίζεται από το σημαντικό στοιχείο της ανιδιοτέλειας. Στρατηγέ, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή και εσένα και τον Ταξίαρχο. Εύχομαι σε όλους σας καλή δύναμη. Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στο έργο σας.»

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε συμβολική απονομή αναμνηστικών πλακετών στον απερχόμενο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας όταν ένα καλώδιο κόπηκε από τρόλεϊ και έπεσε σε τουριστικό δυόροφο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 ελαφρά τραυματίες,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στόχος είναι η από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων λύσεων στον τομέα της τεχνολογίας μπαταριών υψηλής τάσης για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (BEV). Τα αποτελέσματα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Είναι ο δεύτερος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων Ιστορικών Αυτοκινήτων, μετά την απόλυτα επιτυχημένη και εμβληματική Ριτσώνα και θα...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε ηλικία 86 ετών πέθανε, σήμερα το πρωί, ο σπουδαίος ηθοποιός, Γιάννης Φέρτης, που είχε πρωταγωνιστήσει στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Γεννημένος...

Advertisement