Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών

Με τη δέουσα επισημότητα, σε μια πολύ όμορφη τελετή με συναισθηματική φόρτιση και αισθήματα χαράς και ικανοποίησης, τελέστηκε η ορκωμοσία του Δημάρχου Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνου Βρατσάνου και των μελών του δημοτικού συμβουλίου για την αυτοδιοικητική περίοδο 2024 – 2028.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην υπουργός και βουλευτής Χίου κύριος Νότης Μηταράκης, ο Δήμαρχος Χίου κύριος Σταμάτης Κάρματζης, ο Αντιπεριφερειάρχης κύριος Παντελής Μπουρνιάς και ο περιφερειακός σύμβουλος κύριος Γιώργος Αμπαζής.

Την τελετή πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκος, το μεσημέρι του Σαββάτου 23 Δεκεμβρίου 2023, στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου.

Με το πέρας του τελετουργικού ο Μητροπολίτης έδωσε τις πατρικές του ευχές λέγοντας πως ο Θεός θα είναι βοηθός για να πράττει η νέα διοίκηση που ορκίστηκε το καλύτερο για το ηρωικό νησί των Ψαρών.

Ο επανεκλεγείς για τέταρτη συνεχή θητεία, Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος έκανε μια σύντομη αναφορά στην αυτοδιοικητική περίοδο που εκπνέει σε λίγες ημέρες. Αναφέρθηκε επιγραμματικά στα μεγάλα έργα που ολοκληρώθηκαν και αυτά που έχουν δρομολογηθεί και θα υλοποιηθούν στη νέα θητεία που ξεκινά στην 1η του Γενάρη.

Ο Δήμαρχος στάθηκε ιδιαιτέρως στην ευνοϊκή συγκυρία να υπάρχει μια και ενιαία δημοτική αρχή, που τη χαρακτηρίζει η ενότητα, καθώς και οι 13 έδρες του δημοτικού συμβουλίου καταλαμβάνονται από τα εκλεγέντα μέλη του συνδυασμού «Ψαρά Νέα Εποχή».

«Ομολογώ ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η στιγμή και μεγάλη η ευθύνη όταν ορκίζεσαι για τέταρτη συνεχόμενη θητεία να υπηρετείς το κοινό καλό και να ενεργείς προς όφελος όλων των συμπολιτών σου. Δέσμευσή μου να ανταποδώσω την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους με αφοσίωση στο στόχο και σκληρή δουλειά. Είναι επίσης ιδιαίτερη τιμή να πλαισιώνομαι από ένα δημοτικό συμβούλιο αποτελούμενο από άξιους συνεργάτες που μας ενώνει το κοινό όραμα για το νησί μας. Η ενότητα που πετύχαμε στις πρόσφατες εκλογές θα γίνει ο κινητήριος μοχλός προόδου και ανάπτυξης για το νησί μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος και ευχήθηκε λόγω των ημερών Καλά Χριστούγεννα με υγεία σε κάθε σπίτι και ο νέος χρόνος να φέρει υγεία και ευημερία σε όλους.

Στη συνέχεια, ακολουθήθηκε το τυπικό της διαδικασίας με την υπογραφή του πρωτοκόλλου ορκωμοσίας. Τα χαμόγελα και οι φωτογραφικές μηχανές είχαν την τιμητική τους για να καταγράψουν όλα τα καρέ της σημαντικής αυτής τελετής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι που δεν κατάφεραν να παραστούν στην ορκωμοσία θα ορκιστούν σε ώρα και ημέρα που θα οριστεί μεταγενέστερα.

Η νέα δημοτική αρχή αναλαμβάνει επίσημα τα καθήκοντά της την 1η Ιανουαρίου 2024!

Η σύνθεση του νέου δημοτικού συμβουλίου Ηρωικής Νήσου Ψαρών 2024 – 2028

Δήμαρχος 

Κωνσταντίνος Βρατσάνος

Δημοτικοί Σύμβουλοι

  1. Μαρίνος Εμμανουήλ 
  2. Διασάκης Ανδρέας  
  3. Κατακουζηνού Νταϊάνα 
  4. Κούτικα Μαργαρίτα 
  5. Ηλίας Ανδρέας 
  6. Παπαμιχάλης Ιωάννης 
  7. Βασιλική Ευαγγελία 
  8. Χατζησκουλίδης Χρήστος 
  9. Τσαπής Μάρκος  
  10. Δημητρέλη Μαργαρίτα 
  11. Λεωτσινίδη Αργυρώ 
  12. Κουτσοδόντη Βασιλική  
  13. Μαυρογιώργη Μαργαρίτα 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement