Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στην Ημερίδα για τον Τουρισμό

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης  παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στην Ημερίδα απολογισμού της τουριστικής κίνησης στη Λέσβο στην καλοκαιρινή περίοδο , που οργανώθηκε από τη Σύμπραξη Τουρισμού Λέσβου  η οποία περιλαμβάνει την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, την Marketing Greece, την  Fraport και την Αεροπορική Εταιρία Aegean . Στο πλαίσιο της Ημερίδας παρουσιάστηκαν τα απολογιστικά στοιχεία της περιόδου 2023 τόσο των αεροπορικών όσο  ακτοπλοϊκών αφίξεων και αναλύθηκαν οι νέες ταξιδιωτικές τάσεις. Επίσης έγινε παρουσίαση του έργου της Σύμπραξης Τουρισμού Λέσβου.

Ο Περιφερειάρχης στο χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε:

«Στόχος αυτής της Περιφερειακής Αρχής από την πρώτη μέρα της θητείας της ήταν η εξωστρέφεια και η αλλαγή του brand name της Λέσβου ως προσφυγονήσι. Χαίρομαι γιατί τέσσερα χρόνια μετά τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν. O τουρισμός στα νησιά του Βορείου Αιγαίου επανέρχεται στα προ κρίσης επίπεδα. Σε συνεργασία με την Marketing Greece έχουμε δημιουργήσει 4 βίντεο προβολής της Λέσβου, τα οποία προβάλλονται ήδη. Θέλουμε όλοι οι φορείς να τα προωθούν.  Η Λέσβος είναι γνωστή κυρίως για το ούζο, την σαρδέλα, τον Λεσβιασμό, το Απολιθωμένο Δάσος και το bird watching. Ήδη με τις ενέργειες μας από 2.500 διανυκτερεύσεις bird watching τον πρώτο χρόνο φέτος είχαμε 6.000 και του χρόνου θα έχουμε 12.000. Και όλα αυτά στην περιοχή της Καλλονής. Σημαντική εξέλιξη.  Τώρα θέλουμε να αναπτύξουμε την Λέσβο της γαστρονομίας. Στις 7.12.2023 οργανώνουμε μία εκδήλωση στο Ζάππειο Αθηνών για την γαστρονομία της Λέσβου με chef την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Είχα αναφέρει στον Πρωθυπουργό της χώρας, σε αυτήν εδώ την αίθουσα,  το θέμα της βίζας των Τούρκων επισκεπτών. Όπως με ενημέρωσε ο Υπουργός κ. Καιρίδης με τον οποίον μίλησα πρόσφατα, υπάρχει συζήτηση με την Τουρκία για να δοθεί η βίζα. Αν αυτό συμβεί θα έχουμε μεγάλη έλευση Τούρκων το επόμενο διάστημα. Στην Τουρκία υπάρχει 85 εκατομμύρια πληθυσμός. Αν το 10% είναι τουρίστες και το 10% εξ αυτών επιλέγει να επισκεφθεί το Βόρειο Αιγαίο και τα νησιά μας θα έχουμε ήδη 850.000 επισκέπτες.

Είναι προτεραιότητα μας η εξωστρέφεια και είμαστε ανοικτοί σε κάθε πρόταση από τους φορείς. Προτάσεις θέλουμε και συνεργασία». 

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Γιώργος Βήλος, εξήρε την συνεργασία με την Περιφέρεια και προσωπικά τον Περιφερειάρχη, χαρακτηρίζοντας την την καλύτερη που είχε από όλες τις άλλες περιοχές. 

«Είχαμε πλήρη ανάκαμψη του αεροδρομίου Μυτιλήνης σε σχέση με το 2019. Νέες αεροπορικές εταιρίες έχουν ξεκινήσει ήδη να δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης. Θα ήθελα να σημειώσω την άριστη συνεργασία που είχαμε με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, καθώς εδώ στην Λέσβο βρήκαμε την μεγαλύτερη ανταπόκριση και την καλύτερη συνεργασία σε σχέση με άλλες περιοχές. Και   αυτό οφείλεται προσωπικά στον Περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη ο οποίος ήταν κοντά μας και αγκάλιασε το όλο εγχείρημα».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Χίου Σταύρου Γ. Μιχαηλίδη πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου διαδικτυακή συνάντηση εμπειρογνωμόνων του Πανεπιστημίου Αιγαίου με επικεφαλής τον Πρύτανη Καθηγητή...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας που διανύουμε η γκάμα της νεοσύστατης Afeela θα εμπλουτιστεί με τρία ηλεκτρικά μοντέλα: το πρώτο είναι το Sedan που...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συναντήθηκε σήμερα 22.02.2024 με τον  Γενικό  Επιθεωρητή Πυροσβεστικής Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγο Παναγιώτη Νιάφα, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΝΤ ΑΔΕΔΥ Χίου ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ στις 11.00 Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή...

Advertisement