Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Εκπρόσωπος του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», Κωνσταντίνος Βολάκης, στο ακριτικό Καστελλόριζο

Ο Εκπρόσωπος του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» στο Ανατολικό Αιγαίο κ. Βολάκης Κωνσταντίνος επισκέφθηκε από τις 10 έως 15 Σεπτεμβρίου το ακριτικό Καστελλόριζο.

Κατά τη διάρκεια της ολιγοήμερης παραμονής στην ακριτική νήσο, παρέστη στον Αγιασμό της έναρξης του Ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 (11 Σεπτεμβρίου)  στη Σαντραπεία Αστική Σχολή η οποία στεγάζει τους λίγους μαθητές του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου.  

Μετά το πέρας του Αγιασμού από τον Πρωτοπρεσβύτερο Ταξίαρχο ε.α Γεώργιο Αποστολακίδη, μετέφερε τις ευχές του Προέδρου και του Δ.Σ. υπενθυμίζοντας την προσφορά των 1000 ευρώ του Συλλόγου σε έκαστον των δυο πρώτων οι οποίοι θα εισαχθούν το τρέχον Ακαδημαϊκό έτος, στα Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα (Α.Ε.Ι.). 

Στη συνέχεια προσέφερε Τιμητική Πλακέτα εκ μέρους του Συλλόγου για τους ακρίτες μαθητές, στη Διευθύντρια της Σαντραπείου Αστικής Σχολής κυρία Μούζακ Μπέτυ. 

Στις 13 Σεπτεμβρίου το Καστελλόριζο γιόρτασε τα 80 χρόνια της απελευθέρωσής του με λαμπρή τελετή την οποία τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου, ο Δήμαρχος και το Δ.Σ. και προσωπικότητες του νησιού. 

Ο εκπρόσωπος του Φ.Σ. Παρνασσός κατέθεσε εκ μέρους του Συλλόγου στέφανο τιμής και παρακάθησε στο εορταστικό γεύμα των επισήμων το οποίο παρέθεσε η δημοτική αρχή. 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας με τον τ.Υπουργό και Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνο Κόνσολα, τον κ. Βασίλη Νικολαρά Πρόεδρο του Συνδέσμου Απανταχού Καστελλοριζίων και τον Αντιστράτηγο ε.α Μηνά Παπαδάκη Πρόεδρο του Παραρτήματος Δωδεκανήσου-Ρόδου της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού επισκέφθηκαν την οικία του Ναυάρχου Αγαπητού προσκεκλημένοι της κόρης του Κωνσταντίνας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν τοπικά προβλήματα.

Στις 14 Σεπτεμβρίου επισκέφθηκε την Δ.Α.Ν. Μεγίστης και παρέδωσε στον Διοικητή Συνταγματάρχη Ηλία Τσιρογιάννη εκ μέρους του Φ.Σ. Παρνασσός, Τιμητική Πλακέτα ευγνωμοσύνης για τη φρουρά της νήσου Ρω.

Η επίσκεψη του Εκπροσώπου στο Ακριτικό Καστελλόριζο αποτελεί συνέχεια των δραστηριοτήτων με επισκέψεις στα νησιά Σάμο, Μεγίστη, Γαύδο, Λειψοί, Σύμη, οι οποίες ξεκίνησαν  το Καλοκαίρι του 2022  στο πλαίσιο της απόφασης που έλαβε ο Πρόεδρος του Συλλόγου καθηγητής  Κωνσταντινόπουλος Βασίλης και οι κύριοι Έφοροι, για την ουσιαστική προσέγγιση των δυσπρόσιτων Ακριτικών περιοχών.

Οι Εκπρόσωποι του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» με την προσωπική τους παρουσία συμμετέχουν σε εκδηλώσεις πολιτισμού, Εθνικές και τοπικές εορτές,  προσφέροντας στους μαθητές και τους κατοίκους υλική χορηγία και φιλική συμπαράσταση σε μια δύσκολη εποχή για το Ανατολικό Αιγαίο, από τον ανιστόρητο και επικίνδυνο εξ ανατολών γείτονα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Αναβάλλονται τα εγκαίνια του “Πλεκτού Χωριού” και μεταφέρονται την επόμενη Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, ώρα 18.00, στο Πάρκο Μίχαλου – Πλατεία Φατούρου Θυμιανών. Ευχόμαστε την...

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Κάμπου Χίου μετά την αναγγελία της απρόσμενα θλιβερής είδησης του θανάτου του συναδέλφου Χαράλαμπου Φαρδή, αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει...

ΧΙΟΣ

Συλλυπητήριο μήνυμα ΠΕΣ-AEN Χίου Ανείπωτη θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία ο θάνατος του 25 χρόνου Ηλία, Γ’ Μηχανικού από τα Καρδάμυλα,  ο οποίος...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τὴν Τετάρτην, 6ην Δεκεμβρίου 2023, ἡμέραν μνήμης τοῦ ἐν Ἁγίοις Πατρὸς ἡμῶν Νικολάου, Ἀρχιεπ. Μύρων τῆς Λυκίας, τοῦ θαυματουργοῦ, Προστάτου τῶν Ναυτιλλομένων, ἑορτάζει πανηγυρικῶς,...

Advertisement