Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Εκπρόσωπος του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», Κωνσταντίνος Βολάκης, στο ακριτικό Καστελλόριζο

Ο Εκπρόσωπος του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» στο Ανατολικό Αιγαίο κ. Βολάκης Κωνσταντίνος επισκέφθηκε από τις 10 έως 15 Σεπτεμβρίου το ακριτικό Καστελλόριζο.

Κατά τη διάρκεια της ολιγοήμερης παραμονής στην ακριτική νήσο, παρέστη στον Αγιασμό της έναρξης του Ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 (11 Σεπτεμβρίου)  στη Σαντραπεία Αστική Σχολή η οποία στεγάζει τους λίγους μαθητές του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου.  

Μετά το πέρας του Αγιασμού από τον Πρωτοπρεσβύτερο Ταξίαρχο ε.α Γεώργιο Αποστολακίδη, μετέφερε τις ευχές του Προέδρου και του Δ.Σ. υπενθυμίζοντας την προσφορά των 1000 ευρώ του Συλλόγου σε έκαστον των δυο πρώτων οι οποίοι θα εισαχθούν το τρέχον Ακαδημαϊκό έτος, στα Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα (Α.Ε.Ι.). 

Στη συνέχεια προσέφερε Τιμητική Πλακέτα εκ μέρους του Συλλόγου για τους ακρίτες μαθητές, στη Διευθύντρια της Σαντραπείου Αστικής Σχολής κυρία Μούζακ Μπέτυ. 

Στις 13 Σεπτεμβρίου το Καστελλόριζο γιόρτασε τα 80 χρόνια της απελευθέρωσής του με λαμπρή τελετή την οποία τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου, ο Δήμαρχος και το Δ.Σ. και προσωπικότητες του νησιού. 

Ο εκπρόσωπος του Φ.Σ. Παρνασσός κατέθεσε εκ μέρους του Συλλόγου στέφανο τιμής και παρακάθησε στο εορταστικό γεύμα των επισήμων το οποίο παρέθεσε η δημοτική αρχή. 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας με τον τ.Υπουργό και Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνο Κόνσολα, τον κ. Βασίλη Νικολαρά Πρόεδρο του Συνδέσμου Απανταχού Καστελλοριζίων και τον Αντιστράτηγο ε.α Μηνά Παπαδάκη Πρόεδρο του Παραρτήματος Δωδεκανήσου-Ρόδου της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού επισκέφθηκαν την οικία του Ναυάρχου Αγαπητού προσκεκλημένοι της κόρης του Κωνσταντίνας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν τοπικά προβλήματα.

Στις 14 Σεπτεμβρίου επισκέφθηκε την Δ.Α.Ν. Μεγίστης και παρέδωσε στον Διοικητή Συνταγματάρχη Ηλία Τσιρογιάννη εκ μέρους του Φ.Σ. Παρνασσός, Τιμητική Πλακέτα ευγνωμοσύνης για τη φρουρά της νήσου Ρω.

Η επίσκεψη του Εκπροσώπου στο Ακριτικό Καστελλόριζο αποτελεί συνέχεια των δραστηριοτήτων με επισκέψεις στα νησιά Σάμο, Μεγίστη, Γαύδο, Λειψοί, Σύμη, οι οποίες ξεκίνησαν  το Καλοκαίρι του 2022  στο πλαίσιο της απόφασης που έλαβε ο Πρόεδρος του Συλλόγου καθηγητής  Κωνσταντινόπουλος Βασίλης και οι κύριοι Έφοροι, για την ουσιαστική προσέγγιση των δυσπρόσιτων Ακριτικών περιοχών.

Οι Εκπρόσωποι του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» με την προσωπική τους παρουσία συμμετέχουν σε εκδηλώσεις πολιτισμού, Εθνικές και τοπικές εορτές,  προσφέροντας στους μαθητές και τους κατοίκους υλική χορηγία και φιλική συμπαράσταση σε μια δύσκολη εποχή για το Ανατολικό Αιγαίο, από τον ανιστόρητο και επικίνδυνο εξ ανατολών γείτονα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι αρχές αυτές έχουν να κάνουν με τη λειτουργικότητα, τη γοητεία, τη χρηστικότητα και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα του νέου SUV της Volvo. Η επιτροπή...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 85-83 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Χάλα Πιονίρ, όμως έχει μεγάλα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών στο φινάλε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο πλαίσιο αυτής της νέας συνεργασίας, η Nissan θα έχει δικαιώματα διανομής για τη σειρά προϊόντων Silence, συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων Silence S04 και των...

Advertisement