Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίσκεψη Υποψηφίου Περιφερειάρχη Αλκιβιάδη Στεφανή στην ευρύτερη περιοχή του Πυθαγορείου

Με μεγάλη αποδοχή του κόσμου και εποικοδομητικέςσυναντήσεις συνεχίστηκε για πέμπτη συνεχή ημέρα η περιοδεία του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Αλκιβιάδη Στεφανή με τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού του, στη Σάμο.

Ξεκινώντας την περιοδεία του από την ΚΕΔ Σάμου,ενημερώθηκε από το προσωπικό που εργάζεται εκεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και συζήτησαν μαζί τον τρόπο που θα πρέπει να τα προσεγγίσουν, με σκοπό να δοθούν λύσεις.

Στην κωμόπολη των Μυτιληνιών, ο κ. Στεφανής συνομίλησε με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, εκπροσώπους συλλόγων και φορέων καθώς και με πολλούς κατοίκους.Παράλληλα, επισκέφτηκε τη λιμνοδεξαμενή Μυτιληνιών και ενημερώθηκε επιτόπου για το έργο αποταμίευσης υδάτων, για το οποίο διαπιστώθηκε η εγκατάλειψή του, με αποτέλεσμα να παραμένει ημιτελές. «Η ορθολογιστική διαχείριση των υδάτων, όχι μόνο του Καρβούνη, αλλά ολόκληρης της Σάμου και των νησιών του Βορείου Αιγαίου, καθώς και η επάρκειά τους, αποτελεί μέλημα και στόχο πρώτης προτεραιότητας», επισήμανε ο ΥποψήφιοςΠεριφερειάρχης.

Άκουσε πολύ προσεκτικά τις απόψεις και τα αιτήματα των επαγγελματιών του Πυθαγορείου που δραστηριοποιούνται στον εμπορικό δρόμο αλλά και στο λιμάνι, τα οποία και κατέγραψε στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού της «Νέας Δυναμικής» για τις υποδομές απολύτου προτεραιότητας.

Επαφές και συναντήσεις πραγματοποίησε, επίσης, ο κ. Στεφανής στη Χώρα, το Ηραίον, τους Κουμαραδαίους, τον Πύργο, τον Παγώνδα και τους Σπαθαραίους. Οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή του Πυθαγορείου, έχουν παρόμοια αιτήματα και ανάγκες, οι οποίες και έτυχαν σοβαρής καταγραφής από τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη.

Ο Σύλλογος Αλιέων και οι επαγγελματίες του Ηραίου, μίλησαν για την ανάγκη ανάπτυξης του παραθαλάσσιου οικισμού μέσα από βελτιώσεις των υπαρχόντων δομών, ενώ η επίσκεψη του κ. Στεφανή στον αρχαιολογικό χώρο του ναού της Ήρας, αποτέλεσε μια καλή ευκαιρία να δει την κατάσταση των αρχαιολογικών χώρων υψηλής επισκεψιμότητας της Σάμου και να συνομιλήσει με τους υπαλλήλους τους.

Οι εκπρόσωποι του Ξενοδοχειακού κόσμου της Σάμου με τους οποίους συναντήθηκε ο κ. Στεφανής ήταν απόλυτα πεπεισμένοι πως το νησί έχει αναπτυξιακές τουριστικές προοπτικές αρκεί να υποστηριχθεί από την κεντρική εξουσία και την τοπική αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού.

Τέλος, συνομίλησε με εκπροσώπους των Πυροσβεστικών Ομάδων και των εθελοντών πυροσβεστών Μυτιληνιών, καθώς ‘‘η διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος των νησιών μας και η πρόληψη των πυρκαγιών, ειδικότερα στην πολύπαθη Σάμο, είναι ζήτημα υψηλής προτεραιότητας’’ για τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κ. Αλκιβιάδη Στεφανή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το δημιουργικό εργαστήρι «Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά!» για παιδιά, ηλικίας 6...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου Πολλές φράσεις, προερχόμενες από τα δυνατά αφηγηματικά κείμενα των Ευαγγελίων και από την υψηλή ποίηση που χαρακτηρίζει την υμνολογία της Μ....

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περί τις 23:00 το βράδυ, στη λεωφόρο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ένα όχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε πέντε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες προς τις ακτοπλοϊκές...

Advertisement