Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός» στο νησί των Λειψών

Όπως ενημερώνει ο εκπρόσωπος του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», Κωνσταντίνος Νέστ. Βολάκης

“Κυρίες / Κύριοι                                           

Ως εκπρόσωπος του Φιλολογικού Συλλόγου“Παρνασσός” σάς αποστέλλω ένα ενημερωτικό Δελτίο Τύπου για τη μετάβασή μου στο νησί των Λειψών του Ανατολικού Αιγαίου, προκειμένου να προσφέρω εκ μέρους του Συλλόγου τέσσερεις φορητούς υπολογιστές στις μαθήτριες της Γ΄Λυκείου. Επίσης, ο Φιλολογικός Σύλλογος “Παρνασσός” θα αποστείλει στον μοναδικό μαθητή της νήσου των Αρκιών ένα tablet και μία πλακέτα ευγνωμοσύνης στη δασκάλα του.

Θα εκτιμούσαμε πολύ την προβολή στα Μ.Μ.Ε. που διαχειρίζεστε του παρόντος Δελτίου Τύπου, σχετικά με τις ενέργειές μας στον «δύσκολο» χώρο του ανατολικού Αιγαίου.

Κατά την επιστροφή μου, και εάν μου ζητηθεί, μπορώ να σας προμηθεύσω και μικρό φωτογραφικό υλικό.

Είμαι στη διάθεσή σας για όποια διευκρίνηση απαιτηθεί.

Αν ευαρεστηθείτε να δημοσιεύσετε το Δελτίο Τύπου που έχετε στα χέρια σας, θα παρακαλούσα να με ενημερώσετε πότε και πού, ώστε με τη σειρά μας να προβάλουμε το γεγονός μέσω υμών και στα ηλεκτρονικά μέσα του Συλλόγου μας”.

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Νέστ. Βολάκης,
Λογοτέχνης -Αρθρογράφος
Εκπρόσωπος Περιοχής Αν. Αιγαίου Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός»
Κωστή Λω 63, 82200 Δασκαλόπετρα-Χίος
Τηλ.  6940182020
e-mail volakisk@gmail.com

 

Ακολουθεί Ανακοίνωση του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός»:

“Ο ιστορικός Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός», στο πλαίσιο της υλοποιήσεως της αποφάσεως, την οποία έλαβε η Εφορεία Συλλόγου υπό την προεδρία του Καθηγητού κ. Βασ. Λ. Κωνσταντινόπουλου, και αφορά στην ουσιαστική προσέγγιση της ελληνικής κοινωνίας με τη δυστυχώς φθίνουσα αριθμητικά μαθητική νεολαία που ζει, εργάζεται και σπουδάζει με δυσκολία στην ακριτική και δυσπρόσιτη νησιωτική περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου, παρακάμπτοντας το οικονομικό κόστος και την κόπωση, αποστέλλει τον εκπρόσωπό του  κ. Βολάκη Κωνσταντίνο  στη ακριτική νήσο των Λειψών.

Συγκεκριμένα, στις 31 Μαΐου 2023, στο Γυμνάσιο-Λύκειο των Λειψών, στις 10:30–11:00 π.μ., έχει προγραμματιστεί, κατόπιν συνεννοήσεως με τη Διευθύντρια του Σχολείου, ο εκπρόσωπος να ευχηθεί «Καλή επιτυχία» στις τέσσερεις μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου εν όψει των Πανελληνίων εξετάσεων, για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να τους προσφέρει εκ μέρους του Συλλόγου από έναν φορητό υπολογιστή (Laptop), παρουσία των εκπαιδευτικών και της Δημοτικής Αρχής.

Κατά την παραμονή του στο νησί των Λειψών, ο εκπρόσωπος του Φ. Σ. «Παρνασσός» θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Αξιότιμο Δήμαρχο κ. Φώτη Μάγγο και τον εκπρόσωπο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου, για τις προοπτικές συνεργασίας σε θέματα πολιτισμού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, καθώς και να ανταλλάξει απόψεις με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών και μαθητριών του σχολείου.

Στο Δημοτικό Σχολείο των Αρκιών, το οποίο δυστυχώς πολλοί αγνοούν ότι το Σχολικό έτος 2023-2024 θα πάψει να λειτουργεί λόγω ελλείψεως μαθητών, ο Φ. Σ. «Παρνασσός» προσφέρει ένα tablet στον μοναδικό μικρό μαθητή της Δ΄ Δημοτικού Άγγελο Κουβαρά και μία τιμητική πλακέτα στη Δασκάλα κα Ιωάννα Θεοφανίδου, αναγνωρίζοντας τη δυσκολία να είσαι εκπαιδευτικός σε ένα μικρό ακριτικό νησί με έναν μαθητή, με δύσκολους χειμώνες, με υποτυπώδη έως ανύπαρκτη συγκοινωνία και λιγοστούς κατοίκους.

Ο Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός» από το 1865 μέχρι σήμερα έχει αποδείξει ότι ακολουθεί πιστά και με έμπρακτη προσφορά τον ιστορικό βηματισμό της Ελλάδας σε κάθε εποχή.

Σήμερα, με την προσωπική παρουσία των εκπροσώπων του και με τις έμπρακτη στήριξή του, συνεχίζει να υπακούει στο αρχέγονο άγραφο καταστατικό της ελληνικής καρδιάς.

Ο Φ. Σ. «Παρνασσός» έχει επίγνωση ότι ακριτική νησιωτική περιοχή δεν σημαίνει μόνο καλοκαιρινές διακοπές για ντόπιους ή ξένους επισκέπτες σε ειδυλλιακές παραλίες, αλλά ένα ελληνικό έδαφος με μεγάλα κοινωνικά και εθνικά προβλήματα, αγωνίες και απομόνωση, που μόνο ευκαιριακά με υπηρεσιακά μέσα μεταφοράς και για λόγους προσωπικής προβολής το Αθηναιοκρατούμενο κέντρο επισκέπτεται και θυμάται. Αυτές οι επισκέψεις που διενεργούνται μπορεί να είναι θετικές αλλά σίγουρα όχι αρκετές.

Τις δραστηριότητες που ο Φ. Σ. «Παρνασσός» δημιουργεί στο ακριτικό νησιωτικό σύμπλεγμα του Ανατολικού Αιγαίου, το οποίο εποφθαλμιά ο ανιστόρητος κακός γείτονας και με θράσος τολμά να ονομάζει «Γαλάζια Πατρίδα» θα είναι φρόνιμο και σωστό με προσπάθεια, τόλμη και εξωστρέφεια -στο πλαίσιο βεβαίως των δυνατοτήτων που έχουν- να τις μιμηθούν ή ακόμη και να τις ξεπεράσουν οι πολυπληθείς Σύλλογοι, Εταιρείες και οι διάφοροι πολιτιστικοί φορείς που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας”.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δυναμώνει η κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για την υπόθεση της διαρροής emails Ελλήνων του εξωτερικού, που οδήγησε στην απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και τις παραιτήσεις που...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η βραβευμένη με Όσκαρ Γαλλίδα ηθοποιός Ζιλιέτ Μπινός (Juliette Binoche) παίρνει την σκυτάλη από την Πολωνή σκηνοθέτιδα Αγκνιέσκα Χόλαντ (Agnieszka Holland) και αναλαμβάνει την...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κοινό μυστικό στους κατοίκους των Πετραλώνων Χαλκιδικής ήταν επί δεκαετίες το γεγονός ότι, κοντά στο χωριό τους, στους πρόποδες του βουνού Κατσίκα, υπήρχε μια...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Για να επιταχυνθούν περαιτέρω οι προσπάθειες για την ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα και τα μηδενικά θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, θα είναι απαραίτητο να ενισχυθούν οι...

Advertisement