Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το ηρωικό νησί των Ψαρών τίμησε με λαμπρότητα την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 τελέστηκαν με λαμπρότητα και επισημότητα και μας χάρισαν στιγμές συγκίνησης.

Παραμονή της 25ης Μαρτίου το νησί μας σημαιοστολίστηκε σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά καταστήματα και φωταγωγήθηκε μεγαλοπρεπώς. Παράλληλα, διοργανώθηκαν δύο εκδηλώσεις. Στην πρώτη παρουσιάστηκε το χρονικό της 25ης Μαρτίου πλαισιωμένο από απαγγελίες ποιημάτων και τραγουδιών από τους μαθητές του Γυμνασίου – Λυκειακών τάξεων Ψσαρών και στη συνέχεια έγινε παρουσίαση του θεατρικού έργου με τίτλο «Πολεμώντας για την Ελευθερία» από τους μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Ψαρών. Την εκδήλωση ολοκλήρωσαν οι απαγγελίες ποιημάτων και τραγουδιών από τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου.

Ανήμερα της Εθνικής μας Επετείου οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση. Προηγουμένως, τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, παρουσία δημοτικών και στρατιωτικών αρχών, αντιπροσωπειών σωματείων του νησιού, καθώς και μαθητών και εκπαιδευτικών.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Προϊστάμενος του Δημοτικού Σχολείου κ. Αριστείδης Βασιλόπουλος αναφερόμενος στα ιστορικά γεγονότα της 25ης Μαρτίου 1821.

Κατά μήκος της παραλιακής οδού καμαρώσαμε τους μαθητές των σχολείων του νησιού που παρέλασαν τιμώντας την ιστορία μας και τους ήρωές μας.

Στην πλατεία Ηρώων Ολοκαυτώματος τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τη δημοτική αρχή, την στρατιωτική, λιμενική και αστυνομική αρχή του νησιού, εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας και των πολιτιστικών συλλόγων και φορέων του νησιού μας.

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε Ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου που σε συνδυασμό με τις απαγγελίες ποιημάτων και την παρουσίαση παραδοσιακών χωρών από τους μαθητές του νησιού μας, μας γέμισαν υπερηφάνεια και συγκίνηση.

Τελετάρχης είχε οριστεί ο καθηγητής φυσικής αγωγής του Γυμνασίου – Λυκειακών Τάξεων Ψαρών κ. Αθανασιάδης Γιώργος.

Ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος στο μήνυμα της ημέρας τόνισε:

«Μέρα μεγάλης γιορτής για την πατρίδα μας και την ορθοδοξία!!

Τιμούμε και γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου μας και την επέτειο της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, τον ιστορικό αυτό σταθμό της εθνικής μας πορείας, που άνοιξε διάπλατα το δρόμο για τη θεμελίωση του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

Συναισθήματα συγκίνησης, εθνικής αυτοπεποίθησης, ανάτασης και υπερηφάνειας πλημμυρίζουν τις καρδιές όλων των Ελλήνων.

Το ηρωικό νησί μας σ’ αυτόν τον αγώνα πρωτοστάτησε και συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχή έκβασή του, πληρώνοντας όμως ταυτόχρονα πολύ βαρύ φόρο αίματος.

Οφείλουμε τιμή κι ευγνωμοσύνη στους ηρωικούς προγόνους μας, εμπνεόμαστε από τις θυσίες τους και την αγάπη τους για την πατρίδα και την ελευθερία.

Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες!

Χρόνια πολλά στις Ψαριανές και τους Ψαριανούς!

Χρόνια πολλά στους απανταχού Έλληνες!».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας όταν ένα καλώδιο κόπηκε από τρόλεϊ και έπεσε σε τουριστικό δυόροφο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 ελαφρά τραυματίες,...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου για τα 200 χρόνια από το μαρτύριο των τεσσάρων Νεομαρτύρων Αγγελή, Μανουήλ, Γεωργίου και...

ΧΙΟΣ

Μέσα σε μία εβδομάδα 5.970 Τούρκοι επισκέφθηκαν τη Χίο λόγω Μπαϊραμιού, εκ των οποίων οι 1.051 έλαβαν «visa express» από το Τελωνείο. Απόλυτα ικανοποιημένοι...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Εδώ έχουμε -αλφαβητικά- τα επτά SUV μοντέλα που περιμένουμε να δούμε μέσα στο 2024 και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί δεν αφορούν κάποια “ελίτ” αλλά...

Advertisement