Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου διοργανώνει το 2o Πανελλήνιο Συνέδριο Τουριστικοί Λιμένες-Μαρίνες

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Π.Β.Α.) διοργανώνει το ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΛΙΜΕΝΕΣ, ΜΑΡΙΝΕΣ. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Μυτιλήνη από τις 24.8.2023 έως 27.8.2023 και είναι στη συνέχεια του ΠΡΩΤΟΥ, το οποίο είχε διοργανωθεί το 2015 από το Εργαστήριο Λιμενικών Έργων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του οποίου Διευθυντής ήταν ο Καθηγητής Κ. Μουτζούρης.

Στην διοργάνωση του συνεδρίου συνεργάζονται τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία Μυτιλήνης και Χίου, η ΜΑΡΙΝΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Α.Ε., η ΜΑΡΙΝΑ ΧΙΟΥ Α.Ε., η ΣΑΜΟΣ ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε., οι Οργανισμοί Λιμένων Ελευσίνας, Θες/νίκης και Ραφήνας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής/Π.Μ.Σ. Οργάνωση, Λειτουργία, Ανάπτυξη & Διοίκηση Λιμένων.

Αντικείμενο του συνεδρίου είναι η παρουσίαση των σύγχρονων δεδομένων στο χώρο των επιστημών και των τεχνολογιών που σχετίζονται με τις μαρίνες και τις λοιπές λιμενικές τουριστικές εγκαταστάσεις για σκάφη αναψυχής στην Ελλάδα και την Κύπρο, την έρευνα, τον σχεδιασμό, την προστασία, την μελέτη, την κατασκευή και την διαχείριση, καθώς επίσης και την προστασία του περιβάλλοντός τους.

Στόχος είναι η ενημέρωση, η ανταλλαγή απόψεων και η προώθηση της τεχνογνωσίας και πρακτικών στο χώρο των λιμένων και των εγκαταστάσεων για σκάφη αναψυχής.

Απευθύνεται στους διαχειριστές μαρινών, ερευνητές, μελετητές, κατασκευαστές, ΑΕΙ, δημόσιους φορείς, ΟΤΑ, Οργανισμούς Λιμένων, Λιμενικά Ταμεία, περιβαλλοντικές οργανώσεις και υπηρεσίες, τους οποίους και προσκαλεί να παρουσιάσουν το έργο και τις εμπειρίες τους.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 

Προσκαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν εισηγήσεις στο Συνέδριο να υποβάλουν σύντομη περίληψη της εργασίας τους, μεγέθους έως δύο σελίδων Α4, συμπεριλαμβανομένων των σχημάτων, πινάκων κλπ. Στην περίληψη θα πρέπει να αναγράφεται ο τίτλος της εργασίας, το όνομα του συγγραφέα/συγγραφέων, τα στοιχεία τους καθώς και η ηλεκτρονική διεύθυνσή τους. Τελική ημερομηνία υποβολής των περιλήψεων αυτών είναι η 15.4.2023.

Η κατ’ αρχήν αποδοχή των εισηγήσεων θα γνωστοποιηθεί στους εισηγητές μέχρι τις 30.4.2023.

Οι συγγραφείς των οποίων οι περιλήψεις θα έχουν γίνει δεκτές, θα κληθούν να υποβάλουν το πλήρες κείμενο της εργασίας τους. Ως τελική ημερομηνία υποβολής τους ορίζεται η 31.6.2023. Τα πλήρη κείμενα των εισηγήσεων θα κριθούν από την Οργανωτική Επιτροπή. 

Οι εισηγήσεις θα διανεμηθούν στους συνέδρους κατά την εγγραφή τους. 

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ-ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ

Θα παρουσιαστούν Επιστημονικές Εισηγήσεις και Προσκεκλημένες Ομιλίες.

ΓΛΩΣΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Επίσημη γλώσσα του Συνεδρίου είναι η Ελληνική.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Μηδενικό.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πέμπτη, 24.08.2023, 20:00          Δεξίωση γνωριμίας
Παρασκευή, 25.08.2023, 20:00   Δείπνο Συνεδρίου
Σάββατο, 26.08.2023                    Τεχνική επίσκεψη στους λιμένες και μαρίνες  Μυτιλήνης και Πλωμαρίου και στον λιμένα Σιγρίου .

Επίσκεψη στο Μόλυβο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με κάθε ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την από αιώνων διαμορφωμένη παράδοση εορτάσθηκε, χθες, στην Ιερά Καθέδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η Κυριακή της...

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

Advertisement