Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συμμετοχή Π.Β.Α. σε δράσεις εξωστρέφειας του κλάδου τροφίμων & ποτών, το δίμηνο Φεβρουάριος & Μάρτιος 2023 

Η Αντιπεριφέρεια Ανάδειξης & Προώθησης Προϊόντων Βορείου Αιγαίου, κατόπιν  ενδεικτικής επιχειρησιακής έρευνας και σχετικής επικοινωνίας με: 

  • αντιπροσωπευτικές επιχειρήσεις όλου του φάσματος παραγωγής διατροφικών προϊόντων του Βορείου Αιγαίου, 
  • τις διοργανώτριες εταιρείες των σπουδαιότερων εμπορικών εκθέσεων της Ελλάδας, και 
  • τις 3 παρόχους εταιρείες ελληνικών αποστολών σε διεθνείς εκθέσεις του κλάδου τροφίμων & ποτών του εξωτερικού, 

θα συμμετάσχει ως συντονιστικός φορέας επιχειρήσεων του κλάδου τροφίμων & ποτών, στις εξής 4 δράσεις εξωστρέφειας – διεθνείς εκθέσεις, εντός του διμήνου Φεβρουαρίου & Μαρτίου 2023: 

  1. “9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2023: THE GREEK FINE FOOD EXHIBITION”: Εκθεσιακό Κέντρο “M.E.C. Παιανίας”, Αθήνα, 4 – 6 Φεβρουαρίου 2023. Διοργάνωση: “R.M. INTERNATIONAL”. Πρόκειται για μία έκθεση, η οποία απευθύνεται κατά βάση σε ομαδικές συμμετοχές των Περιφερειών της χώρας. Η Π.Β.Α. συμμετείχε ανελλιπώς σε όλες τις προηγούμενες διοργανώσεις. Φέτος και μετά τις 8 πρώτες διοργανώσεις, αλλάζει ριζικά η όλη φιλοσοφία της έκθεσης. Θα απαγορεύονται πλέον ρητά οι  λιανικές πωλήσεις προς το καταναλωτικό κοινό και η έκθεση θα στοχεύει αποκλειστικά στις εμπορικές συνεργασίες, ενώ πρόκειται να πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες Β2Β συναντήσεις με Έλληνες και ξένους αγοραστές, από τους κλάδους της μεγάλης λιανικής (super market), της μικρής λιανικής (παντοπωλεία, delicatessen), του τουρισμού (ξενοδοχεία, villas, yachting, κ.ο.κ.), της εστίασης (εστιατόρια, bars, wine bars, κ.ο.κ.), του χονδρεμπορίου και του catering. Οι επιλεγμένοι αγοραστές θα βρίσκονται το τριήμερο της έκθεσης, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο “B2B Square”, για να συνομιλήσουν απευθείας με τους εκθέτες και να κλείσουν εμπορικές συμφωνίες.  Κατά τη διάρκεια της έκθεσης και στο πλαίσιο της γαστρονομικής εκδήλωσης “Μαγειρεύουμε Ελλάδα”, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο με μεγάλη συμμετοχή επωνύμων chefs, θα  πραγματοποιηθεί μια live γαστρονομική εκδήλωση, αποκλειστικά με τα προϊόντα των επιχειρήσεων που συμμετέχουν από το Βόρειο Αιγαίο. 
  2. “31η DETROP & OENOS 2023”: Εκθεσιακό Κέντρο “Δ.Ε.Θ. – HELEXPO”, Θεσσαλονίκη, 18 – 20 Φεβρουαρίου 2023. Διοργάνωση: “Δ.Ε.Θ. – HELEXPO”. Πρόκειται για την παραδοσιακά σπουδαιότερη έκθεση του κλάδου τροφίμων & ποτών της Βορείου Ελλάδος, ενώ αποτελεί τη βασικότερη συγκέντρωση επιχειρηματιών του κλάδου, σε βαλκανικό επίπεδο. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετέχει ανελλιπώς την τελευταία δεκαετία (ενώ και παλαιότερα συμμετείχαν ορισμένα νησιά, με πολυμελείς επιχειρηματικές αποστολές), δεδομένου ότι η Βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία & Θράκη) αποτελεί παραδοσιακά τη σημαντικότερη ίσως αγορά για τα προϊόντα των περισσότερων νησιών. Επιπλέον, η μόνιμη και σε ετήσια βάση ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών με τη Βόρεια Ελλάδα, προσδίδει ιδιαίτερη δυναμική στην προώθηση των τοπικών προϊόντων στις αγορές αυτές. Η “31η Detrop & Oenos 2023”, έχει ως στόχο να αναδείξει τα καλύτερα delicatessen τρόφιμα από άποψη ποιότητας, σε εμπόρους λιανικής και χονδρικής, σε αντιπροσώπους supermarkets, ξενοδοχείων & εστιατορίων, καθώς και σε καταστήματα deli, οργανικών προϊόντων και φούρνους. Τη διοργάνωση του 2023 αναμένεται να επισκεφτούν κορυφαίοι εισαγωγείς και επαγγελματίες του κλάδου από διάφορες χώρες, όπως: Γερμανία, Βέλγιο, Ινδία, Ιταλία, Ελβετία, Νορβηγία, Σουηδία, Αυστρία, Γαλλία, Πολωνία, Ισπανία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Μ. Βρετανία, ΗΠΑ, ∆ανία, Σλοβενία, Λουξεμβούργο, Τουρκία, Αίγυπτο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Πορτογαλία, Καναδά, Ιαπωνία, Αλβανία, Βουλγαρία, Κύπρο. Επιπλέον, η “DETROP & OENOS” φιλοξενεί για 7η συνεχόμενη φορά, μια σειρά γαστρονομικών εκδηλώσεων υπό τον τίτλο “DETROP BITES”, σε στενή συνεργασία με τα εξειδικευμένα στελέχη της εταιρίας “CHEF STORIES”. Η οργάνωση των παράλληλων εκδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια των τριών ημερών της έκθεσης, στόχο έχει να αναδείξει τη μοναδικότητα και τις ιδιαιτερότητες των προϊόντων των εκθετών – παραγωγών που συμμετέχουν στο εκθεσιακό γεγονός.
  3. “18η ARTOZA 2023”: Εκθεσιακό Κέντρο “Metropolitan Expo”, Αθήνα, 3 – 6 Μαρτίου 2023. Διοργάνωση: “FORUM S.A.”. Η “ARTOZA” παραδοσιακά αποτελεί τη σημαντικότερη εξειδικευμένη έκθεση αρτοποιίας & ζαχαροπλαστικής στη χώρα και στηριζόμενη έμπρακτα από τις Ομοσπονδίες Αρτοποιών και Ζαχαροπλαστών Ελλάδος, απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες του χώρου, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο πλαίσιο της έκθεσης, μπορούν να παρουσιαστούν και να εκτεθούν παραδοσιακά γλυκά (λουκούμια, αμυγδαλωτά, παστέλια, κ.ο.κ.), αρτοσκευάσματα, ζυμαρικά, πρώτες ύλες αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, βούτυρα – μαργαρίνες, άλευρα, βουτήματα, κατεψυγμένα προϊόντα ζύμης, σοκολατοειδή & ζαχαρώδη, παγωτά χύμα και συσκευασμένα, γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες & μέλια, καφέδες – ροφήματα, χυμοί, κ.ο.κ., απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Στο πλαίσιο της “ARTOZA 2023”, εκτός των Ελλήνων εμπορικών αντιπροσώπων, θα παρευρεθούν ως φιλοξενούμενοι της διοργανώτριας εταιρείας, περισσότεροι από 150 προσκεκλημένοι hosted buyers από το εξωτερικό, οι οποίοι και τις τέσσερις ημέρες της έκθεσης, θα πραγματοποιήσουν περισσότερα από 2.000 b2b meetings με τους εκθέτες της. Στόχος της πρωτοβουλίας φιλοξενίας διεθνών αγοραστών στην έκθεση, είναι να συμβάλλει στην ενίσχυση των εξαγωγών των προϊόντων Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής και να δώσει τη δυνατότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις να διεισδύσουν σε ξένες αγορές. Έτσι λοιπόν, πολλές εταιρείες που έχουν ως στόχο να διευρύνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες εκτός των ελληνικών συνόρων, θα καταφέρουν να συναντήσουν κάτω από την ίδια στέγη, key buyers από όλο τον κόσμο. Η Π.Β.Α. συμμετείχε και στην “17η ARTOZA 2021” (Νοέμβριος 2021) για πρώτη φορά, φιλοξενώντας τα προϊόντα 45 επιχειρήσεων του κλάδου απ’ όλα τα νησιά, με πολύ μεγάλη επιτυχία.  
  4. “IFE LONDON: FOOD & BEVERAGES 2023”: Εκθεσιακό Κέντρο “ExCEL”, Λονδίνο, 20 – 22 Μαρτίου 2023. Συμμετοχή, μέσω της παρόχου εταιρείας ελληνικής αποστολής “PROMO SOLUTION”. Πρόκειται για μία από τις σπουδαιότερες εκθέσεις του κλάδου τροφίμων & ποτών της υφηλίου, ενώ η Μεγάλη Βρετάνια αποτελεί σημαντικότατη αγορά για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων. Η Π.Β.Α. δεν έχει συμμετάσχει ποτέ, ενώ υπάρχει έντονο εκφρασμένο ενδιαφέρον συμμετοχής από αρκετές επιχειρήσεις του κλάδου. 

Το πρόγραμμα συμμετοχών της Π.Β.Α. σε εκθέσεις εσωτερικού & εξωτερικού του κλάδου τροφίμων & ποτών, για το δεύτερο τρίμηνο του 2023 (Απρίλιος, Μάιος & Ιούνιος 2023), θα ανακοινωθεί σε σύντομο διάστημα και αφού ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα αγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας όταν ένα καλώδιο κόπηκε από τρόλεϊ και έπεσε σε τουριστικό δυόροφο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 ελαφρά τραυματίες,...

ΧΙΟΣ

Μέσα σε μία εβδομάδα 5.970 Τούρκοι επισκέφθηκαν τη Χίο λόγω Μπαϊραμιού, εκ των οποίων οι 1.051 έλαβαν «visa express» από το Τελωνείο. Απόλυτα ικανοποιημένοι...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου για τα 200 χρόνια από το μαρτύριο των τεσσάρων Νεομαρτύρων Αγγελή, Μανουήλ, Γεωργίου και...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στην Αθήνα έφτασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στο πλαίσιο τετραήμερης επίσημης επίσκεψης, στο πλαίσιο της οποίας, αύριο, Τρίτη,...

Advertisement