Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επιτυχής ολοκλήρωση της αποκατάστασης του λιμένα Οινουσσών και της ακτοπλοϊκής επανασύνδεσης του με Πειραιά

Προσέγγισε τα ξημερώματα του Σαββάτου 3 Δεκεμβρίου- μετά από ένα χρόνο- το Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ» στο λιμάνι της Αιγνούσας προερχόμενο από Πειραιά. Με το χαρμόσυνο αυτό γεγονός επισφραγίζεται ουσιαστικά η επιτυχής ολοκλήρωση ενός σημαντικού έργου, μιας λιμενικής υποδομής κρίσιμης κι απαραίτητης για το ακριτικό νησί μας. 

Η Δημοτική μας Αρχή πρωτοστάτησε κι εργάστηκε συστηματικά, εντατικά κι αποτελεσματικά για να συνδράμει πολιτικά, διοικητικά και τεχνικά το έργο της αποκατάστασης κι επαναλειτουργίας του λιμένα. 

Με την ευκαιρία αυτή θεωρούμε επιτακτική υποχρέωση εκ μέρους του Δήμου, των κατοίκων και των συμπατριωτών απανταχού να εκφράσουμε τις εγκάρδιες, επιβεβλημένες και ειλικρινείς ευχαριστίες προς:

– Τον Πρόεδρο κ. Κυριάκο Ζωάννο, το Διοικητικό Συμβούλιο, το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου, για την διαρκή, συνεπή και εντατική δουλειά και συμπαράστασή τους καθ’ όλη την περίοδο της ζημίας και της αποκατάστασης της υποδομής

-Τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Ι. Πλακιωτάκη για την άμεση ενεργοποίηση όλων των υπηρεσιών και τις εντολές και αποφάσεις προς επίλυση του σοβαρού προβλήματος από τον Ιούλιο του 2021 μέχρι σήμερα.

-Τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτή Χίου κ. Νότη Μηταράκη για την στενή παρακολούθηση και συμβολή του κατά την περίοδο της διακοπής λειτουργίας του λιμένα.

-Τον Γεν. Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Δρ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, συνεπή, επίμονο και αποφασιστικό συμπαραστάτη, ο οποίος ήταν συνεχώς παρών, επικεφαλής σε όλα τα βήματα των διαδικασιών κι έδωσε καίριες λύσεις σε όλα τα ανακύψαντα προβλήματα.  

-Τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Γεν. Γραμματέα του Γραφείου Πρωθυπουργού κ. Γιάννη Μπρατάκο για την άμεση παρέμβασή του και την κρίσιμη συνδρομή του. 

-Τον Γεν. Γραμματέα ΕΣΠΑ και Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κ. Δημήτριο Σκάλκο για την αποφασιστική συμβολή του στην παράδοση του έργου.

-Τον Δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, για την πολύτιμη, αποτελεσματική, αδιάλειπτη στήριξή και παρέμβαση του για τη χρηματοδότηση, την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου, 

-Τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννη Ξενάκη, τους Προϊσταμένους και τους μηχανικούς και διοικητικό προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Χίου για την καθημερινή συστηματική κι υπεύθυνη επίβλεψη και υλοποίηση του έργου καθώς και το προσωπικό του Δήμου μας, που συνέδραμε σε διάφορες φάσεις.

-Τον Δήμαρχο Ηρωϊκής Νήσου Ψαρών κ. Κωνσταντίνο Βρατσάνο για την καθημερινή συνδρομή και συμβουλευτική συμπαράστασή του, που ήταν πολύτιμη.

-Τις Λιμενικές Αρχές Χίου και Οινουσσών και άπασες ανεξαιρέτως τις αδειοδοτούσες και συναρμόδιες κρατικές Υπηρεσίες.

– Την ανάδοχο «Π.Ζενιώδης-Γ. Πικούνης Α.Ε», τους μελετητές, συνεργάτες και εργαζομένους στο έργο της αποκατάστασης.

-Την Ναυτιλιακή Εταιρεία HELLENIC SEAWAYS για την ταχύτατη επαναδρομολόγηση του πλοίου και την άμεση εξυπηρέτηση του νησιού μας.

Ευχόμαστε να είναι πάντα ασφαλής η ανακατασκευασθείσα λιμενική υποδομή και καλοτάξιδα τα πλοία, που προσεγγίζουν αποκαταθιστώντας την πολυπόθητη ακτοπλοϊκή σύνδεση, η οποία είναι τόσο αναγκαία για την ζωή και την ανάπτυξη του νησιού μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δυναμώνει η κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για την υπόθεση της διαρροής emails Ελλήνων του εξωτερικού, που οδήγησε στην απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και τις παραιτήσεις που...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κοινό μυστικό στους κατοίκους των Πετραλώνων Χαλκιδικής ήταν επί δεκαετίες το γεγονός ότι, κοντά στο χωριό τους, στους πρόποδες του βουνού Κατσίκα, υπήρχε μια...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η βραβευμένη με Όσκαρ Γαλλίδα ηθοποιός Ζιλιέτ Μπινός (Juliette Binoche) παίρνει την σκυτάλη από την Πολωνή σκηνοθέτιδα Αγκνιέσκα Χόλαντ (Agnieszka Holland) και αναλαμβάνει την...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Για να επιταχυνθούν περαιτέρω οι προσπάθειες για την ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα και τα μηδενικά θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, θα είναι απαραίτητο να ενισχυθούν οι...

Advertisement