Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συμμετοχή της ΠΟΑμεΑΒΑ στη γενική απεργία στις 9 Νοέμβρη

Το ΔΣ της ΠΟΒΑ, καλεί όλους τους φορείς – μέλη μας να πάρουν μέρος και να προετοιμάσουν τη μεγάλη απεργία-κινητοποίηση στα 9 Νοέμβρη για ό,τι μας αφορά. Ξέρουμε να αγωνιζόμαστε και θα το κάνουμε ξανά με τις οικογένειές μας και όλους τους εργαζόμενους για να είναι δύσκολος ο χειμώνας όχι για εμάς, αλλά για όσους μας τον κάνουν δύσκολο!

 – ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ    ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ

Αναδεικνύουμε τα ιδιαίτερα ζητήματα που αφορούν τα νησιά μας, τις διαχρονικές ελλείψεις και τα προβλήματα. 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ,ΠΡΟΝΟΙΑ, ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ:

1.Πλήρη στελέχωση των ΚΕΦΙΑΠ όπου υπάρχουν  (Χίος, Σάμος, Λέσβο), αλλά και γενικά μέριμνα για την αποκατάσταση των συναδέλφων κινητικά αναπήρων, με φυσιοθεραπευτές, φυσίατρους κλπ.

 2.Άμεση λύση του κτιριακού των Νοσοκομείων με πλήρη κάλυψη σε μόνιμο ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, βοηθητικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και με βάση τις ανάγκες του κάθε νησιού

3.Πλήρης στελέχωση της λειτουργίας των Ψυχιατρικών μονάδων και  δημιουργία νέων, όπου χρειάζεται στα Γενικά Νοσοκομεία με βάση τις ανάγκες και διασφάλιση της λειτουργίας τους, ενίσχυση των Κοινωνικών Μονάδων Ψυχικής Υγείας (όπως Κέντρα ψυχικής Υγείας, Κέντρα Ημέρας, Κινητές μονάδες, Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα κ.α.)

4 Καμία πληρωμή για φάρμακα, θεραπείες, εξετάσεις, τεχνολογικά βοηθήματα, χωρίς πλαφόν. Κάλυψη όλου του κόστους 100% από τον κρατικό προϋπ/σμό με βάση τα παραπεμπτικά των ειδικών.

5 Δημιουργία σε κάθε Δήμο της Περιφέρειάς μας Δομών Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης, Ψυχοκοινωνικής Στήριξης, και Φροντίδας γονέων παιδιών με αναπηρία. 

5.Συνολική αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών στην Ειδική Αγωγή, χωρίς συστεγάσεις με επαρκείς αίθουσες και μόνιμο Ειδικό Επιστημονικό και Βοηθητικό προσωπικό (ψυχολόγοι, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές κ.α.), ανάλογα με τις ανάγκες. Ανέγερση νέων σχολείων όπου χρειάζεται ώστε κανένα παιδί να μη βρίσκεται εκτός ειδικής αγωγής.

 6.Άμεση φροντίδα στα παιδιά που ολοκληρώνουν τα ΕΕΕΕΚ για τη συνέχιση της εκπαίδευσής τους. Όλες οι μονάδες εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, να γίνουν προσβάσιμες με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες. 

7.Ενίσχυση του θεσμού της παράλληλης στήριξης, με κρατική ευθύνη χωρίς οι γονείς να χρειάζεται να βάζουν το χέρι στην τσέπη.

8.Δημόσιο και δωρεάν, σύστημα μεταφοράς μαθητών με ασφαλή μέσα, με μόνιμο και ειδικευμένο προσωπικό για τη μεταφορά των παιδιών με αναπηρία από και προς τα ειδικά σχολεία. Άμεση λύση απαιτούμε να δοθεί σε Ικαρία και Σάμο.

  1. Άμεση απαλλαγή των ΑμεΑ και των χρονίως πασχόντων, από τα ανταποδοτικά τέλη στους Δήμους, ανεξαρτήτως ποσοστού αναπηρίας.
  2. Γενναία αύξηση όλων των επιδομάτων τουλάχιστον 100€ από 01/01/22. Κανένα επίδομα αναπηρίας και καμία σύνταξη κάτω από 600€. Ένα ολόκληρο επίδομα και μία ολόκληρη σύνταξη μπροστά στις γιορτές, των Χριστουγέννων, του Πάσχα και το καλοκαίρι. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.
  3. Επαναφορά των επιδομάτων αναπηρίας στα ορφανά παιδιά ΑμεΑ που κόπηκε επειδή παίρνουν τη σύνταξη του θανόντα γονιού τους. Επέκταση των επιδομάτων στις κατηγορίες που μέχρι σήμερα δεν παίρνουν (κωφοί, πάσχοντες από άνοια , Alzheimer κ.ά.).
  4. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση του ειδικού φόρου καυσίμων, καμία διακοπή ρεύματος σε σπίτι ή μικρή επιχείρηση, μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% για όλα τα ΑμεΑ και τους χρόνιους πάσχοντες.

Η κατάσταση αυτή οδηγεί στην Ιδιωτική Υγεία – πρόνοια – Ειδική αγωγή, με ωμό και κυνικό εκβιασμό, για την εξυπηρέτηση των κερδών επιχειρηματικών ομίλων στην υγεία, πολιτική που υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις, στέλνοντας τους συναδέλφους, μακριά από τα νησιά, που κατοικούν

Να σταματήσει ο ιδιότυπος αποκλεισμός των νησιωτών στα νησιά!

– Συχνότερα δρομολόγια πλοίων με σύγχρονα – ασφαλή πλοία μεταξύ των νησιών και μεταξύ νησιών και Ηπειρωτικής Ελλάδας, με αύξηση των καμπινών ΑμεΑ σε όλα τα επιβατικά πλοία. Αναβάθμιση των υποδομών με σύγχρονα και ασφαλή αμαξίδια μετακίνησης,  καμπίνες, αναβατόρια και εξειδικευμένο προσωπικό για ΑμεΑ, χρόνιους πάσχοντες και άτομα με κινητικά και άλλα προβλήματα.

Μείωση στο μισό των εισιτηρίων στα ακτοπλοϊκά αλλά και στα αεροπορικά εισιτήρια με ποσοστό 50% για ΑμεΑ και για συνοδό. Δωρεάν μετακίνηση εκτός νησιών για ΑμεΑ και για συνοδό για απαραίτητες ιατρικές πράξεις με βεβαίωση γιατρού και ανεξαρτήτως ποσοστού.

Έχουμε πικρή εμπειρία από «σωτήρες» διαφόρων χρωμάτων και αποχρώσεων, από λόγια και ταξίματα. Κανείς να μην παρασύρεται από δηλώσεις και νέες υποσχέσεις όσων μας οδήγησαν μέχρι εδώ. Όλοι τους συμφωνούν με την υγεία – εμπόρευμα. «Μονάχα εσείς με το μυαλό σας με τη δράση, αν δεν αλλάξετε τη μοίρα σας ποτέ της δεν θ’αλλάξει», έλεγε ο μεγάλος Χιώτης αγωνιστής ποιητής Φώτης Αγγουλές και είχε δίκιο!

Η 9η Νοέμβρη μπορεί να γίνει μέρα ορόσημο ώστε να σταθούμε απέναντι σε όσους εμπορευματοποιούν τις ανάγκες μας. Σε όσους μας λένε εδώ και χρόνια με τις πολιτικές τους: «Όποιος έχει χρήματα θα έχει υψηλού επιπέδου περίθαλψη, διάγνωση, θεραπεία, Ειδική Αγωγή – όποιος δεν έχει θα φυτοζωεί στις ελάχιστες παροχές των αποδυναμωμένων Νοσοκομείων και της ανύπαρκτης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας». Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με τους κατοίκους των νησιών. Ενάντια στο κρύο, την πείνα, τη φτώχεια, τον πόλεμο που έχουν κοινή ρίζα: τους ανταγωνισμούς για τα κέρδη. Δεν αρκούμαστε στα ελάχιστα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το πολυτάλαντο SUV Puma έρχεται με ακόμα περισσότερο δυναμισμό και μια σειρά από αναβαθμίσεις σε όλους τους τομείς, να συνεχίσει την κυριαρχία του στην...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο Σεβαμσιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος ιερούργησε σήμερα στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Θείας Αναλήψεως Μακροχωρίου, και στη συνέχεια τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το υδρογόνο είναι το πιο άφθονο στοιχείο στο σύμπαν και η χρήση του ως πηγή ενέργειας σε υγρή ή αέρια μορφή σε διάφορους τύπους...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Πανσέληνος του Ιουνίου, ή αλλιώς το «Φεγγάρι της Φράουλας», φώτισε τον ουρανό την 21η Ιουνίου, λίγες ώρες μετά από την μεγαλύτερη μέρα του έτους. Η εμφάνιση της...

Advertisement