Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αποτίμηση επίσκεψης Μιχαηλίδη σε Σάμο-Ικαρία με τον Αλέξη Τσίπρα

Διήμερη επίσκεψη σε Σάμο και Ικαρία πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής Ανδρέας Μιχαηλίδης, συνοδεύοντας τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα στην περιοδεία του στα νησιά.

Η επίσκεψη ξεκίνησε με επίσκεψη στο σεισμόπληκτο σχολείο του Άνω Βαθέως, όπου ενημερωθήκαμε για την πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης. Ακολούθησε περιοδεία στην κεντρική αγορά της πρωτεύουσας του νησιού, όπου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έγινε δεκτός σε ιδιαίτερο θετικό κλίμα. Στη συνέχεια συναντηθήκαμε με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Στάντζο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Ακολούθησε μετάβαση στο Καρλόβασι και συνάντηση με τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου κ. Λυμπέρη καθώς και με εκπρόσωπο της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Διαπιστώθηκε σε όλα τα επίπεδα η μεγάλη καθυστέρηση στην διαδικασία αποκατάστασης των υποδομών, αποζημίωσης των επιχειρήσεων καθώς και η καταβολή αποζημιώσεων στους κατοίκους από τις φθορές που υπέστησαν από το φονικό σεισμό του 2020. Από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν σαφής η δέσμευση ότι τα θέματα αυτά θα συνεχίσουν να αναδεικνύονται σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο και μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μεταβήκαμε με το πλοίο της γραμμής στην Ικαρία, όπου πραγματοποιήθηκε μια εντυπωσιακά μαζική πολιτικήσυγκέντρωση με ομιλητή τον Πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα.

Το Σάββατο επισκεφτήκαμε το Νοσοκομείο της Ικαρίας και πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τη Διοικήτρια και στη συνέχεια με τους εργαζόμενους, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Διαπιστώθηκε η οριακή λειτουργία του νοσοκομείου, το οποίο στην ουσία παραμένει ανοικτό με τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλουν οι εργαζόμενοι, απολύτως  εγκαταλελειμμένο από την κυβερνητική πολιτική του κ. Μητσοτάκη. Βασικές ελλείψεις σε ειδικότητες (αναισθησιολόγου, παθολόγου, παιδιάτρου, νεφρολόγου) και νοσηλευτικού προσωπικού καθιστούν σχεδόν αδύνατο να ανταπεξέλθει το νοσοκομείο στις αυξημένεςανάγκες της τουριστικής περιόδου και του επερχόμενουνέου κύματος covid 19. Επισημάνθηκε η ανάγκη να δοθούν κίνητρα οικονομικού, διοικητικού και επιστημονικού χαρακτήρα στους γιατρούς και στο νοσηλευτικό προσωπικό για να ενθαρρυνθεί η κάλυψη των κενών θέσεων, κάτι το οποίο έχει επεξεργαστεί και προτείνει από καιρού ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ικαρίας κ. Καλαμπόγια, όπου και εκείεπισημάνθηκαν τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει το νησί.

Καταληκτικά, η επίσκεψη στα δυο νησιά, αφενός μεν ανέδειξε τα τεράστια ζητήματα που αντιμετωπίζουνοι νησιωτικές περιοχές  – όπως η μεγάλη αύξηση της τιμής των καυσίμων και των εισιτηρίων των πλοίων – και παράλληλα την εκπεφρασμένη θέληση των κατοίκωννα απαλλαγούμε από αυτήν την ανάλγητη κυβερνητική πολιτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Όπως είχαμε προαναγγείλει, η Alpine προχώρησε στα αποκαλυπτήρια του νέου hot hatch μοντέλου της νέας ηλεκτρικής της εποχής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το συμβάν έλαβε χώρα το πρωί του Σαββάτου (15/06) κοντά στην έξοδο της Αττικής Οδού για τη Λεωφόρο Κηφησίας, στο ρεύμα προς Ελευσίνα. Τη...

ΧΙΟΣ

Για την αιφνιδιαστική αύξηση των λιμενικών τελών ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου μίλησε στα τοπικά μέσα ο Πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Χίου κ. Κώστας Μούνδρος,...

ΧΙΟΣ

Για το πώς διαμορφώνεται τη φετινή χρονιά η τιμή της μαστίχας, έπειτα από την Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου στις 15 Ιουνίου...

Advertisement