Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

29η Αποστολή «Σταγόνα Αγάπης 2022» στα Ψαρά – Προσφορά ανθρωπιάς και εξοπλισμού για τις ανάγκες των κατοίκων

Ολοκληρώθηκε η τετραήμερη παραμονή στο νησί μας, από τις 12 έως τις 15 Μαΐου, της αποστολής «Σταγόνα αγάπης στα Ψαρά 2022» από τα μέλη της Φυσιολατρικής Λέσχης Φίλων Φουσκωτών Σκαφών “ΝΑΥΤΙΛΟΣ”. 

Τριάντα εθελοντές, μέλη και φίλοι του «Ναυτίλου» με πέντε σκάφη διέσχισαν το Αιγαίο και έφθασαν στο νησί μας την περασμένη Πέμπτη, 12 Μαΐου. Άφησαν την Αθήνα και την Πάτρα, τις εκεί προσωπικές, οικογενειακές και επαγγελματικές τους υποχρεώσεις προκειμένου να δείξουν έμπρακτα το ενδιαφέρον, την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά και την αγάπη τους στην άλλη Ελλάδα, τη νησιωτική, την  ακριτική, την κάπως παραμελημένη και ξεχασμένη.

Κατά την παραμονή τους στο ακριτικό νησί μας “πρόλαβαν” να προσφέρουν τις τόσο  πολύτιμες ιατρικές τους υπηρεσίες, σε 200 και πλέον μόνιμους κατοίκους των Ψαρών, μέσω των 12 ιατρείων όλων των ειδικοτήτων που  στήθηκαν και να κάνουν δεκάδες κατ’ οίκον επισκέψεις σε συμπολίτες μας με δυσκολίες μετακίνησης.

Παράλληλα, προσέφεραν πολύτιμο εξοπλισμό στα σχολεία και στο ιατρείο του νησιού μας, όπως πολυμηχάνημα για το Δημοτικό σχολείο και το Νηπιαγωγείο, παιδαγωγικό και αθλητικό υλικό για τα Σχολεία του νησιού καθώς και φαρμακευτικά υλικά για το Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών.

Η αποστολή του «Ναυτίλου» έγινε με θέρμη αποδεκτή από το Δήμο Ηρωικής Νήσου Ψαρών και ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Βρατσάνος στο μήνυμά του εξέφρασε τις πιο θερμές ευχαριστίες εκ μέρους όλων στους φίλους-μέλη της ομάδας του ΝΑΥΤΙΛΟΥ για την τόσο πολύτιμη προσφορά τους και την αγάπη με την οποία έχουν αγκαλιάσει το νησί μας και τους κατοίκους του. «Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες μας γεμίζουν αισιοδοξία και δύναμη για να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες και να προχωράμε μπροστά με βασικό στόχο την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης όλων των κατοίκων του νησιού μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση που έλαβε χώρα στην κεντρική πλατεία του νησιού την Κυριακή 15 Μαΐου, ο Δήμαρχος προσέφερε αναμνηστικά δώρα στην αποστολή και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Κωνσταντίνος Κανάρης» Αγγελική Κούτικα Σκαρλέτου προσέφερε καλάθι με τοπικά προϊόντα. Η Λέσχη εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπρόεδρο Νίκο Ροδόπουλο, καθώς ο Πρόεδρος Πάνος Καραμεσίνης απουσίαζε λόγω προβλήματος υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποστολή αυτή έγινε με την εθελοντική στήριξη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (ΑΔΑ), είναι κοινωνικού χαρακτήρα και έχει βασικό σκοπό να στηρίξει στο μέτρο των δυνατοτήτων της Λέσχης το όμορφο νησί του Βόρειου Αιγαίου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Είκοσι τέσσερα (24) συνολικά περιστατικά, κατά τα οποία λέμβοι με περίπου χίλιους εκατόν τριάντα (1.130) αλλοδαπούς επιχείρησαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, καταγράφηκαν...

ΧΙΟΣ

Από το Τμήμα Τροχαίας Χίου διενεργείται προανάκριση για τροχαίο ατύχημα, που έλαβε χώρα την 24-06-2022 σε οδικό δίκτυο στη Χίο. Ειδικότερα και σύμφωνα με...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πέντε χρόνια πέρασαν από την παρουσίαση του DS 7 Crossback, του SUV που ουσιαστικά σήμανε τη νέα εποχή της DS Automobiles ως μια αυτόνομη...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Με πανκ κόμμωση και τη γλώσσα του να κρέμεται μόνιμα από τη μουσούδα του, ο «Happy Face» αναδείχθηκε ο πιο άσχημος σκύλος του κόσμου...