Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Απένταξη έργων του «Φιλόδημου» για να σωθεί το «Τρίτσης» ζητεί η ΚΕΔΕ – «Φρένο» σε νέες προσκλήσεις

Σωσίβιο στην πολιτική ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών και γενικότερα στην κυβέρνηση , επιχειρεί να πετάξει ακόμη μια φορά η “γαλάζια” ηγεσία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Αυτή τη φορά για να παραμείνει ” εν ζωή” το πρόγραμμα ” Αντώνης Τρίτσης”, στο οποίο τόσα έχει επενδύσει -κυρίως πολιτικά- η κυβέρνηση και είχε υποσχεθεί ότι θα είναι ανεμπόδιστη η χρηματοδότηση του καθώς και η ένταξη όλων των έργων στο 100% του πλαφόν που η ίδια είχε ορίσει για κάθε δήμο.

Όπως ομολογήθηκε στη συνεδρίαση του ΔΣΔ της ΚΕΔΕ (28/4), από τον ίδιο τον πρόεδρο του κορυφαίου θεσμικού οργάνου της Αυτοδιοίκησης και με σημαίνοντα ρόλο στο όλο πρόγραμμα , Δημήτρη Παπαστεργίου , τα λεφτά …τελειώνουν.

Ο κ. Παπαστεργίου , ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής Ένταξης Έργων του προγράμματος , με βαρύνοντα ρόλο και απευθείας ανοιχτή γραμμή με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, ανακοίνωσε ότι απ΄αυτή τη φάση του προγράμματος απομένουν όλα κι όλα μόλις 200 εκατ. ευρώ για διάθεση.

Μάλιστα , τα ποσά αυτά και συγκεκριμένα τα έργα που τους αντιστοιχούν , ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ , υπογράμμισε ότι πρέπει να κατευθυνθούν στους δήμους εκείνους, που ακόμη δεν έχουν φθάσει στην κάλυψη του 70% του αρχικού πλαφόν που έχει ορίσει το υπουργείο Εσωτερικών .

Σύμφωνα με τον ίδιο 150 δήμοι είναι όχι μόνο κάτω από το 70% αλλά ακόμη και από το …50%, δυο χρόνια μετά την έναρξη του προγράμματος!

Έργα Φιλόδημου

Ο κ. Παπαστεργίου πρότεινε την “αναχρηματοδότηση” ουσιαστικά του προγράμματος από το προηγούμενο , επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ , το ” Φιλόδημος”. Συγκεκριμένα πρότεινε την απένταξη έργων σε δήμους , τα οποία ενώ τους έχουν εγκριθεί εδώ και τρία χρόνια , δεν έχουν δημοπρατήσει.Και το συνολικό ποσό των προυπολογισμών των έργων τους , να διοχετευθεί στο ” Τρίτσης”.

Επίσης κάλεσε κάλεσε τη Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος , να υπολογίσει συγκεκριμένα το ποσό που απομένει, τις εκπτώσεις από τα έργα που δημοπρατήθηκαν μέχρι τώρα. Ακόμη έθεσε θέμα για τη δέσμευση από δήμους του συνολικού ποσού των εγκρίσεων τους. Είπε συγκεκριμένα: “Ήδη έχουν δεσμευθεί χρήματα σε κάποιους δήμους πχ στην ΑΤ06( αναπλάσεις) κατέβασαν και πήραν τα χρήματα της μελέτης αλλά δεσμεύουν από την αρχή και το συνολικό ποσό του έργου που θα γίνει στα επόμενα χρόνια”.

Τέλος , προανήγγειλε για την ερχόμενη βδομάδα νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Ένταξης Έργων του Προγράμματος. Σ΄αυτή τη συνεδρίαση είπε, θα ενταχθούν έργα δήμων, που το πλαφόν τους είναι ακόμη κάτω από το 50-70% του πλαφόν τους. Πρέπει σ΄όλους τους δήμους το 70% και μετά να βγάλουμε άλλες προσκλήσεις” είπε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή: news-ta.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η ομάδα του ΩΡΙΩΝ ΑΠΟ ΧΙΟΥ έλαβε μέρος στους τελικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης  Παίδων – Κορασίδων για το έτος 2021-22. Αναλυτικά τα...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε και φέτος, στο ΧΙΩΤΙΚΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ», στον εορτασμό που ενώνει το Χιώτικο στοιχείο της Αττικής, σε ένα όμορφο αντάμωμα φίλων και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η νέα γενιά του Nissan Qashqai ξεχωρίζει για την αισθητική της, αλλά και την τεχνολογία ασφάλειας που ενσωματώνει. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι έχει...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στο πλαίσιο του στρατηγικού του στόχου για ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας   μέσω της ανάπτυξης συνεργασιών με επιχειρήσεις και Φορείς – Οργανισμούς διαμόρφωσης τουριστικής πολιτικής,...