Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψήφιση Προϋπολογισμού: Ο μεγαλύτερος σε ύψος στην ιστορία του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών για το 2022

Ψήφιση προϋπολογισμού Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών για το οικονομικό έτος 2022, ύψους 13.141.326,65 ευρώ

Με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου των Ψαρών, που λήφθηκε στην ειδική για το σκοπό αυτό συνεδρίαση της 1ης Φεβρουαρίου 2022, εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου για το οικονομικό έτος 2022, καθώς και το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης (Ο.Π.Δ).

Το πιο σημαντικό στοιχείο του φετινού προϋπολογισμού, που χρήζει ιδιαίτερης μνείας και αποτυπώνει με πραγματικά δεδομένα στο έπακρο το σωστό προγραμματισμό και τη συστηματική δουλειά που έχει προηγηθεί, είναι το ύψος του που φτάνει τα 13.141.326,65 ευρώ, εκ των οποίων το 80% περίπου κατευθύνεται σε αναπτυξιακές δράσεις – επενδύσεις (μελέτες, έργα, προμήθειες πάγιου εξοπλισμού).

Είναι σαφώς ο μεγαλύτερος σε ύψος προϋπολογισμός στην ιστορία του Δήμου Ψαρών και ένας από τους μεγαλύτερους ανά τη χώρα, αν όχι ο μεγαλύτερος, συγκριτικά βέβαια με προϋπολογισμούς Δήμων ανάλογου βεληνεκούς με τον δικό μας.

Περιλαμβάνει πολύ σημαντικές δράσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα των αρμοδιοτήτων του δήμου μας. Κάποιες απ’ αυτές βρίσκονται ήδη σε στάδιο υλοποίησης, όπως το μεγάλο έργο κατασκευής του υδρευτικού και αποχετευτικού δικτύου του οικισμού καθώς και η ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών κτιρίων, ενώ μέσα στο 2022 αναμένεται η έναρξη υλοποίησης της κατασκευή της μονάδας του βιολογικού, του έργου της αναβάθμισης των δεξαμενών ύδρευσης και των αντλιοστασίων, της τοποθέτησης των υπόγειων συστημάτων συλλογής απορριμμάτων, της κατασκευή της κλειστής αίθουσας αθλητικών δραστηριοτήτων, τις προμήθειες οχημάτων και μηχανημάτων έργου κ.α.

Παράλληλα ο φετινός προϋπολογισμός περιλαμβάνει πιστώσεις για την εκπόνηση μελετών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Δήμου Ψαρών για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης σημαντικών δράσεων, όπως η κατασκευή του νέου ιατρείου, η κατασκευή του μικρού φράγματος στη Βυκολιά, η επισκευή του ανεμόμυλου στη Μαύρη Ράχη, οι πεζοπορικές διαδρομές, η διαμόρφωση και ο εξωραϊσμός του Κήπου του Κανάρη κ.α.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους πολύ λίγους αριθμητικά, αλλά πολύ άξιους υπαλλήλους του δήμου μας για την εξαιρετική δουλειά τους καθώς και όλους τους φορείς, με κορυφαίο το Δήμο Χίου, που στάθηκαν αρωγοί και συμπαραστάτες στο έργο μας. Συνεχίζουμε με όραμα για τον τόπο μας και σκληρή δουλειά!», αναφέρει ο Δήμαρχος Ψαρών, κ. Κώστας Βρατσάνος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας όταν ένα καλώδιο κόπηκε από τρόλεϊ και έπεσε σε τουριστικό δυόροφο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 ελαφρά τραυματίες,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στόχος είναι η από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων λύσεων στον τομέα της τεχνολογίας μπαταριών υψηλής τάσης για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (BEV). Τα αποτελέσματα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Είναι ο δεύτερος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων Ιστορικών Αυτοκινήτων, μετά την απόλυτα επιτυχημένη και εμβληματική Ριτσώνα και θα...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε ηλικία 86 ετών πέθανε, σήμερα το πρωί, ο σπουδαίος ηθοποιός, Γιάννης Φέρτης, που είχε πρωταγωνιστήσει στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Γεννημένος...

Advertisement