Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η λειτουργία της Σχολής Σωστικών στις Οινούσσες

Άμεση επίσπευση και ταχεία ολοκλήρωση του σημαντικού έργου της λειτουργίας της Σχολής Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων Οινουσσών υποσχέθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης σε συνάντηση, που είχε μαζί του ο Δήμαρχος Οινουσσών, κ. Γιώργος Δανιήλ, στο ΥΝΑΝΠ.

Στόχος του Υπουργείου είναι να «τρέξουν» γρήγορα οι διαδικασίες και επικαιροποιώντας τις τεχνικές προδιαγραφές να λειτουργήσει η νέα Σχολή με σύγχρονο και αξιόπιστο εκπαιδευτικό εξοπλισμό.

Ο κ. Δανιήλ επεσήμανε στον Υπουργό το κρίσιμο ζήτημα της αποκατάστασης του εξωτερικού κρηπιδώματος, όπου με τη σειρά του  ο κ. Πλακιωτάκης διαβεβαίωσε για την κατά προτεραιότητα χρηματοδότηση των επισκευών και ζήτησε να ολοκληρωθεί το ταχύτερο η ανατεθείσα από το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χίου μελέτη.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε ευρεία εφ’ όλης της ύλης σύσκεψη υπό τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη, παρουσία συνεργατών του Υπουργείου και υπηρεσιακών παραγόντων, όπου αναζητήθηκαν ενδελεχώς οι πτυχές των διοικητικών εκκρεμοτήτων τόσο της Σχολής Σωστικών, όσο και της επισκευής της ΑΕΝ Οινουσσών και δόθηκαν οι οδηγίες και εντολές για τη διευθέτησή τους.

Πέραν τούτων, ο κ. Δανιήλ ενημέρωσε τον Γεν. Γραμματέα για την επιτυχή ολοκλήρωση του διαγωνισμού της νέας αφαλάτωσης στον Αγ. Γιάννη, η οποία χρηματοδοτείται από το Υπ. Ναυτιλίας και σύντομα θα έχει οριστικό ανάδοχο. Παράλληλα, ο κ. Κουτουλάκης ενέκρινε την επιχορήγηση του Δήμου Οινουσσών για την κάλυψη των αυξημένων προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν με την υφιστάμενη μονάδα αφαλάτωσης, ενώ με χρηματοδότηση ΥΝΑΝΠ εγκαθίσταται στο παραλιακό μέτωπο ένα water-kiosk για την συνεχή παροχή εμφιαλωμένου νερού σε κατοίκους κι επισκέπτες.

«Ευχαρίστησα θερμά τόσο τον Υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, όσο και τον Γεν. Γραμματέα κ. Κουτουλάκη για την άμεση ανταπόκριση και την εποικοδομητική συνεργασία και είχα τη διαβεβαίωση ότι θα μας επισκεφθούν σύντομα στις Οινούσσες», δήλωσε ο Δήμαρχος Οινουσσών κ. Γιώργος Δανιήλ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου Πολλές φράσεις, προερχόμενες από τα δυνατά αφηγηματικά κείμενα των Ευαγγελίων και από την υψηλή ποίηση που χαρακτηρίζει την υμνολογία της Μ....

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το δημιουργικό εργαστήρι «Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά!» για παιδιά, ηλικίας 6...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες προς τις ακτοπλοϊκές...

ΧΙΟΣ

Στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο Βουλευτής Χίου ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κ. Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης με αφορμή την έντονη δυσαρέσκεια των ναυτικών για τις αδικαιολόγητες...

Advertisement