Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πρόταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Αιγαίου για τον τρόπο διεξαγωγής της επερχόμενης εξεταστικής

Αναλογιζόμενοι τις υπάρχουσες υγειονομικές συνθήκες και την ραγδαία επικράτηση της μετάλλαξης «Όμικρον» στην χώρα, οι οργανώσεις της Δ.Α.Π – Ν.Δ.Φ.Κ Αιγαίου καταθέτει ένα πλαίσιο προτάσεων προς υιοθέτηση στην Κεντρική Διοίκηση αναφορικά με την διεξαγωγή της επερχόμενης εξεταστικής στα ελληνικά Πανεπιστήμια.

Σε συνέχεια της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων για την διεξαγωγή της εξεταστικής περιόδου του Χειμερινού Εξαμήνου με φυσική παρουσία στα Πανεπιστήμια, η λήψη αποφάσεων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων οφείλει να γίνει με αίσθημα ευθύνης προς την δημόσια υγεία λαμβάνοντας όμως υπόψιν τα πραγματικά δεδομένα στην εκάστοτε σχολή ή ακόμη και στο εκάστοτε μάθημα.

Βάση αυτού, θεωρούμε αναγκαίο την απόφαση για τον τρόπο διεξαγωγής της εξεταστικής (είτε διά ζώσης, είτε υβριδικά) να είναι αρμοδιότητα του κάθε Πανεπιστημίου (όπως έγινε στις τελευταίες εξεταστικές εν μέσω πανδημίας), σε συνδιαμόρφωση της διοίκησης αυτού με το κάθε τμήμα/σχολή.

Επίσης προς την κατεύθυνση αυτή, προτείνει:

1. Να παραχωρήσουν οι Δήμοι, οι Περιφέρειες, τα επιμελητήρια και συνολικά οι κοινωνικοί φορείς που έχουν την δυνατότητα, στα πανεπιστήμια, αίθουσες για την διεξαγωγή της εξεταστικής, όπου φυσικά καθίσταται εφικτό και η απόφαση του ιδρύματος συνηγορεί.

2. Αυστηρή τήρηση της πληρότητας ανά αίθουσα ή αμφιθέατρο και όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, με προτροπή της διοίκησης του Πανεπιστημίου για χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή ΚN95) ή εναλλακτικά διπλής μάσκας, καθώς και αυστηρό έλεγχο της ταυτοπροσωπίας κατά την διάρκεια του ελέγχου πιστοποιητικών στις εισόδους των κτιρίων του Πανεπιστημίου.

3. Αύξηση δρομολογίων – συγκοινωνιών από και προς το Πανεπιστήμιο (καθώς προβλέπεται μαζική μετακίνηση από και προς τις Ακαδημαϊκές μονάδες) την περίοδο της εξεταστικής.

4. Αύξηση του προσωπικού που πραγματοποιεί τον έλεγχο πιστοποιητικών στις εισόδους των κτιρίων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, προς αποφυγήν πιθανού συνωστισμού .

5. Τακτικές εβδομαδιαίες απολυμάνσεις σε κάθε χώρο της ακαδημαϊκής μονάδας.

Διανύουμε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, με την πλειοψηφία των κρουσμάτων να έχουν διαγνωσθεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, γεγονός που συντελεί βασικό παράγοντα υψηλού κινδύνου. Η λήψη αποφάσεων επομένως είναι επιτακτική προς διαφύλαξη της δημόσιας υγείας αλλά και της ομαλής και ακαδημαϊκά ορθολογικής διεξαγωγής της εξεταστικής.

Οφείλουμε σύσσωμη η ακαδημαϊκή κοινότητα να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να κερδηθεί το στοίχημα της δια ζώσης εκπαίδευσης με ασφάλεια .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Δημάρχου Χίου, κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, για τη γιορτή της Παναγίας  Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Δεκαπενταύγουστος είναι αφιερωμένος στη Θεοτόκο, την...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 η Εθελοντική Δράση του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του εθελοντή δύτη...

ΧΙΟΣ

Ένα νανούρισμα σε στίχους και μουσική του Τάκη Φάβιου, που ερμηνεύει τρυφερά και  αισθαντικά η Δώρα Βαβούλα, είναι το νέο μουσικό βίντεο  που σας προοωθούμε και...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επτά βρετανικές πόλεις επελέγησαν στη διαδικασία διοργάνωσης του επόμενου διαγωνισμού της Eurovision που φιλοξενεί το Ηνωμένο Βασίλειο για λογαριασμό της Ουκρανίας λόγω της ρωσικής...