Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σκληρή απάντηση Κύτελη σε αυτούς που πόνταραν στο μεταναστευτικό και έχασαν

Με μία σκληρή απάντηση τοποθετήθηκε την Τρίτη 5 Οκτωβρίου η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης, απέναντι σε όσους επιθυμούν να διαιωνίζεται το ζήτημα του μεταναστευτικού, επιδιώκοντας προσωπικά συμφέροντα.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Παν. Βάλεσης και Εριφ. Γιαννάκα ανεξαρτητοποιήθηκαν με στόχο, όπως υποστηρίζει η δημοτική αρχή, να πληγεί το έργο που έχει επιτελέσει τόσο ως προς τις παρεμβάσεις που έχουν δρομολογήσει το ζήτημα του μεταναστευτικού στο νησί όσο και με έργα που αποβλέπουν στην ανάπτυξη και τη βελτίωση του Δήμου.

Ωστόσο, φαίνεται ότι επλήγησαν πολιτικά οι ίδιοι και όλοι όσοι ακολούθησαν και ακολουθούν την ίδια πολιτική, αφού με όσες ενέργειες έγιναν τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από την τοπική αυτοδιοίκηση, το καίριο ζήτημα του μεταναστευτικού που ταλάνιζε το νησί, και συνολικά τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, αποτελεί πλέον παρελθόν. Με την αποσυμφόρηση των μεταναστών και προσφύγων, την αποτρεπτική πολιτική εισόδου στην χώρα, την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, και με την αντικατάσταση των υφιστάμενων δομών με νέα κλειστά ελεγχόμενα κέντρα στα νησιά, το πολιτικό τους αφήγημα έχει εκλείψει.

Αυτό που γίνεται πλέον αντιληπτό και από το σύνολο της κοινωνίας, είναι ότι πράγματι κατά την περίοδο της κρίσης, πολλοί επωφελήθηκαν πολιτικά. Το ζήτημα, σήμερα, είναι ότι κανένας από αυτούς δεν μπορεί ούτε να επιχειρηματολογήσει, ούτε και να αποδεχθεί την εθνική επιτυχία, αφού αυτόματα θα παραδεχθούν την πολιτική ήττα που έχει επέλθει πλέον για εκείνους.

Ακολουθεί αναλυτικά η δήλωση της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης:

«Oι επιστολές ανεξαρτητοποίησης των Παν. Βάλεση και Εριφ. Γιαννάκα ήταν μια προειλημμένη απόφαση εδώ και πολύ καιρό, η οποία τώρα υλοποιείται, με προφανή στόχο να πληγεί η συνοχή της παράταξής μας και η Δημοτική Αρχή, η οποία παρά τη δύσκολη συγκυρία που ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου μας, κατάφερε να δρομολογήσει εξελίξεις τόσο με το μεταναστευτικό, όσο και με τα έργα και τις παρεμβάσεις που αλλάζουν την όψη της Μυτιλήνης και βελτιώνουν τις υποδομές του Δήμου συνολικά. Και οι δύο, με τη δήλωση ανεξαρτητοποίησής τους και αποχώρησης από την παράταξη με την οποία εκλέχτηκαν, με όχημα το μεταναστευτικό και επικαλούμενοι διάφορες συνωμοσιολογικές προσεγγίσεις, περί «ισλαμικού χωριού», που δήθεν θα δημιουργηθεί στο νησί και με συνειδητή παραπληροφόρηση για δήθεν έργα εκατομμυρίων που εκτελεί ο Δήμος στην προσωρινή δομή στον Καρά Τεπέ, όπως υποστηρίζει στη δήλωσή του ο κ. Βάλεσης, επιδιώκουν να «θολώσουν» τα νερά και να δηλητηριάσουν την κοινή γνώμη του νησιού μας, αναζητώντας ρόλο ύπαρξης σε επικείμενες διεργασίες.

Εμμένοντας στις ακραίες απόψεις τους και αρνούμενοι να αποδεχθούν ότι τα δεδομένα με το μεταναστευτικό έχουν αλλάξει άρδην, επιχειρούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα και να «συκοφαντήσουν» τη Δημοτική Αρχή, που με υπευθυνότητα και ωριμότητα, σε συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες αρχές που έχουν ρόλο στην υπόθεση αυτή, αναζήτησε λύσεις και υποχρέωσε σε δεσμεύσεις τους αρμόδιους κυβερνητικούς και ευρωπαίους παράγοντες, προκειμένου να μπει επιτέλους τάξη στη διαχείριση του μεταναστατευτικού και να πάψει να επιβαρύνει τη ζωή του τόπου μας. Κάτι που είναι εμφανές και αναγνωρίζεται ομολογουμένως από την τοπική κοινωνία, αφού όλες οι διάσπαρτες δομές έκλεισαν και οσονούπω και τα διαμερίσματα στην πόλη στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης, ενώ μειώθηκαν δραστικά και οι φιλοξενούμενοι στην προσωρινή δομή στο Μαυροβούνι, η οποία και αυτή θα κλείσει τους επόμενους μήνες, όπως υπάρχει σαφής και κατηγορηματική κυβερνητική δέσμευση.

Κατανοούμε το άγχος των κ.κ. Βάλεση και Γιαννάκα από το γεγονός ότι το μεταναστευτικό δεν αποτελεί πλέον το υπ’ αριθμό ένα πρόβλημα του νησιού μας, πάνω στο οποίο πολλοί «επένδυσαν» πολιτικά, μηδέ και των δύο – απ’ ότι φαίνεται – εξαιρουμένων, και επιχείρησαν να χτίσουν πολιτικές «καριέρες» και τώρα δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα για να έχουν ρόλο.

Είναι γεγονός ότι, από την αρχή σχεδόν της θητείας μας, παρά τις προτάσεις που τους έγιναν για ανάληψη θέσεων ευθύνης στη Δημοτική Αρχή, που άλλωστε είχαν δει και το φως της δημοσιότητας, αρνήθηκαν, αποποιούμενοι ευθύνες και επιλέγοντας να είναι «ξένο σώμα» στην παράταξη που εκλέχτηκαν και σε αυτοαπομόνωση. Αυτοί επέλεξαν αυτή τη στάση και είναι τουλάχιστον υποκριτικό να διαμαρτύρονται τώρα, εκ των υστέρων, ότι παραγκωνίστηκαν! Λίγη ειλικρίνεια δεν βλάπτει, έστω και αυτή την ώρα της αποχώρησης.

Είναι εντυπωσιακό, ωστόσο, ότι πέρα από τις συνήθεις εμμονές τους και προκειμένου να κάνουν να αίσθηση με την αποχώρησή τους, επιχειρούν να προκαλέσουν «τριβές» στη συνοχή της παράταξής μας, αφήνοντας αιχμές για τη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής και της παράταξης μας, αλλά και για τη λειτουργία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Μάταιος ο κόπος τους, η κοινή γνώμη έχει σχηματίσει άποψη και η τοπική κοινωνία αντιλαμβάνεται τις στοχεύσεις του καθενός. Η Δημοτική Αρχή έχει επιλέξει να δρα στο προσκήνιο των εξελίξεων με υπευθυνότητα, προτάσσοντας το καλό του τόπου μας και κάποιοι φαίνεται να επιλέγουν το διχασμό και το περιθώριο.

Συνεχίζουμε με ενότητα δράσης και αποφασιστικότητα.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κοινό μυστικό στους κατοίκους των Πετραλώνων Χαλκιδικής ήταν επί δεκαετίες το γεγονός ότι, κοντά στο χωριό τους, στους πρόποδες του βουνού Κατσίκα, υπήρχε μια...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δυναμώνει η κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για την υπόθεση της διαρροής emails Ελλήνων του εξωτερικού, που οδήγησε στην απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και τις παραιτήσεις που...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Εστιάζοντας αποκλειστικά στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (GHG), η έκθεση καλύπτει τον κύκλο ζωής του αυτοκινήτου, από την εξόρυξη και την κατεργασία πρώτων υλών...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Για να επιταχυνθούν περαιτέρω οι προσπάθειες για την ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα και τα μηδενικά θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, θα είναι απαραίτητο να ενισχυθούν οι...

Advertisement