Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αναβαθμίζεται ψηφιακά ο Δήμος Οινουσσών με την υλοποίηση της Υποδομής Γεωχωρικών Πληροφοριών

Τον Ιούνιο του 2020 ο Δήμος Οινουσσών ανακοίνωσε την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του μέσω της υλοποίησης σύγχρονης Υποδομής Γεωχωρικών Πληροφοριών.

Την 1η Οκτωβρίου του 2021, ο Δήμος Οινουσσών, το Ελληνικό ακριτικό νησί διαθέτει τη δική του επιχειρησιακή σύγχρονη Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών προσβάσιμη από όλους μέσω της πύλης https://oinousses.getmap.gr/.

Η δημιουργία και η εγκατάσταση της Υποδομής Γεωχωρικών Πληροφοριών αποτελεί χορηγία της Εταιρείας Geospatial Enabling Technologies (GET), στο πλαίσιο δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που συστηματικά εκπονεί η εταιρεία GET.

Η ψηφιακή υποδομή, η οποία αναπτύχθηκε από τη GET με την υποστήριξη της Κας Μαρίας Κωνσταντινίδη, μέλος του δημοτικού συμβουλίου, μπορεί να υποστηρίξει ανάγκες του Δήμου, των τοπικών φορέων, των πολιτών, αλλά και των επαγγελματιών της περιοχής καθώς παρέχει πληθώρα «έξυπνων» πληροφοριών που είναι διαθέσιμες για όλους.
Τα επίπεδα πληροφορίας που ήδη παρέχονται μέσα από την ΥΓΕΠ αφορούν σε :

1. Υποδομές (Κάδοι, Στύλοι, Δέστρες, Πηγάδια, Φρεάτια)
2. Τοπογραφική Αποτύπωση (Βράχια, Δέντρα, Δρόμους, Μάνδρες, Ρέματα, Ακτογραμμή)
3. Κτίσματα (Περιγράμματα Κτισμάτων, Χαρακτηρισμοί Κτισμάτων)
4. Σημεία Ενδιαφέροντος
5. Θεσμικές Γραμμές (Αιγιαλός – Παραλία, Όριο Οικισμού)
6. Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο
7. Αναρτημένους Δασικούς Χάρτες
8. Δεδομένα Δικτύου Δάφνη (Δεδομένα Αναγλύφου, Διοικητική Διαίρεση, Υποδομές, Χρήσεις Γης, Περιοχές Δικτύου Natura 2000, Υδατικό Περιβάλλον, Στατιστικού Δείκτες)

Η Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών θα εμπλουτίζεται για να αποτελεί ένα δυναμικό ψηφιακό εργαλείο για το Δήμο Οινουσσών.

Ο Δήμαρχος Οινουσσών Γεώργιος Δανιήλ ευχαριστεί θερμά τη χορηγό Εταιρεία GET για την επιλογή και την υποστήριξη με όλες τις δυνάμεις της για την ανάπτυξη της Υποδομής Γεωχωρικών Πληροφοριών που μας φέρνει πιο κοντά στο στόχο της «Ψηφιακής Αιγνούσας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement