Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικός αξιωματούχος: Φοβόμαστε τον Οκτώβριο και ειδικά την Βόρεια Ελλάδα – Δεν πείθονται οι αντιεμβολιαστές

Την ανησυχία του σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας από τον Οκτώβρη και έπειτα, και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, εξέφρασε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους πως το θέμα που πλέον είναι μπροστά μας είναι η τρίτη δόση! Οδηγός της κυβέρνησης είναι το Ισραήλ. Το θέμα είναι αν θα πάμε σε ηλικιακό όριο ή χρονικό ποιος έχει κάνει δόση και πότε, αλλά όλα αυτά είναι θέμα εθνικής επιτροπής εμβολιασμών.

Για την πειθώ σχετικά με τους εμβολιασμούς, ανέφερε πως ξύνουμε πάτο βαρελιού και εκτιμούν πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πείσεις αυτούς που δεν έχουν πειστεί μέχρι σήμερα. Παρατήρησε δε ότι δεν θα έχουμε πλέον μεγάλης κλίμακας εμβολιαστικό ρεύμα.

«Το πρόβλημά μας», εξήγησε «είναι κυρίως οι 60 plus γιατί αυτοί εφόσον νοσήσουν θα επιβαρύνουν το σύστημα υγείας. Και δυστυχώς, οι ανεμβολίαστοι αυτής της ηλικίας δεν βλέπουμε να πείθονται. Τα παιδιά δεν είναι πρόβλημα και να νοσήσουν θα το περάσουν, είπε ακόμα. Πρόσθεσε πάντως είχαν εμβολιαστεί όλοι οι άνω των 50 δεν θα χρειαζόταν ο εμβολιασμός των παιδιών. Πάνω από 50 γύρω είναι στο 60 με 65% εμβολιασμένοι. Υπάρχει και ένα ποσοστό 8-10% που έχουν περάσει τον ιό οπότε ανεβαίνουμε στο 75%. Οι εκπαιδευτικό είναι στο 90% εμβολιασμένοι».

Σχετικά με την εστίαση, ανέφερε πως ακούμε ότι όλοι λένε πως ο πελάτης θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος και ο εργαζόμενος όχι; Τα 2 βασικά κριτήρια είναι ότι όπου μπορείς να έχεις διαρκώς μέτρο προφύλαξης το διαφοροποιεί, ποια είναι η ουσιώδης δραστηριότητα και ποια όχι. Σχετικά με τα μέτρα στο θέατρο και όχι στο εστιατόριο, ανέφερε πως στο θέατρο είσαι όλη την ώρα με μάσκα και το θέατρο είναι ποιοτικά διαφορετικό είναι πολιτισμός και στοιχείο προσωπικότητας του καθενός.

Για την υποχρεωτικότητα και σε άλλες επαγγελματικές κατηγορίες όπως των υγειονομικών ανέφερε πως όλα είναι πάντα μέσα στο μενού αλλά δεν είναι προτεραιότητά μας η επέκταση.

Σημεωίσε πάντως ότι τις αναστολές γιατρών μπορεί και τις καλύπτεις αλλά στο στράτευμα δεν μπορείς να το κάνεις. Στο Λιμενικό, αν έρθεις και πεις υποχρεωτικός εμβολιασμός και 1/3 προσωπικού θα πρέπει να πάει σε αναστολή και εκεί δεν έχεις να τους αναπληρώσεις. Κάθε κατηγορία πρέπει να τη κοιτάς εξατομικευμένα! Είναι δύσκολη η άσκηση της υποχρεωτικότητας.

Τόνισε πως αυτό που λέει ο Πρωθυπουργό ότι δεν θα κλείσουμε το εννοεί. Τον Οκτώβριο φοβόμαστε λιγάκι και φοβάμαι και για την βόρεια Ελλάδα καθώς στη Θεσσαλονίκη διαπιστώσαμε μεγάλη χαλαρότητα.

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος πάντως ρωτήθηκε και για τον ανασχηματισμό από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες λέγοντας πως η εκτίμησή μου είναι ότι θα πάμε σε εκλογές με αυτό το σχήμα, εκτός αν υπάρξει κάτι σημειακό.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement