Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτικό γραφείο Μηταράκη: Δυσανεξία Μιχαηλίδη και ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην αριστεία και την αντίθετη άποψη

Απάντηση στον Ανδρέα Μιχαηλίδη, δίνει το πολιτικό γραφείο του Νότη Μηταράκη με αφορμή την επίθεση του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσή Βιτσιλάκη.

Όπως αναφέρει το πολιτικό γραφείο του κ. Μηταράκη, «επίθεση του κ. Μιχαηλίδη στην Πρύτανη του Παν. Αιγαίου, κ. Βιτσιλάκη, αποτελεί περίτρανη απόδειξη της δυσανεξίας του ιδίου, αλλά και του κόμματος του απέναντι στην μορφωτική διαδικασία, την αριστεία, αλλά και την αντίθετη άποψη».

Στην συνέχεια το πολιτικό γραφείο του κ. Μηταράκη σημειώνει πως τα Πανεπιστήμια μας χρειάζονται οικονομικούς πόρους, έγκριτο επιστημονικό προσωπικό, διαδικασίες αξιολόγησης και φοιτητές με μορφωτικό επίπεδο και πρωτίστως διάθεση για μάθηση. «Αυτά είναι και τα εχέγγυα για την καταξίωση», αναφέρει και τονίζει πως η προηγούμενη κατάσταση βύθιζε τα ακαδημαϊκά μας ιδρύματα σε καθεστώς ανυποληψίας και υπονόμευε το επίπεδο σπουδών που προσέφεραν.

«Ο κ. Μιχαηλίδης βλέπει, δυστυχώς, την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ως προνομιακό πεδίο αντιπαράθεσης και όχι ουσιαστικής πολιτικής. Επιμένει να υπεραμύνεται του παρωχημένου θεσμού του ασύλου, αλλά και της παντελούς απουσίας οποιουδήποτε κριτηρίου-βάσης για την είσοδο στο Πανεπιστήμιο. Αντ’ αυτού, βάλλει κατά έγκριτων επιστημόνων και επιδεικνύει σε κάθε ευκαιρία τις ιδεοληψίες του. Στα εθνικά ζητήματα, όπως η παιδεία, απαιτείται σοβαρότητα και συνέργειες με την ακαδημαϊκή κοινότητα. Στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν το αντιλήφθηκαν ως Κυβέρνηση. Ελπίζουμε να το καταλάβουν ως αντιπολίτευση» καταλήγει το πολιτικό γραφείο του Νότη Μηταράκη.

Τι είπε ο Ανδρέας Μιχαηλίδης

Υπενθυμίζεται ότι τα πυρά του κατά της κυρίας Βιτσιλάκη σχετικά με τις δηλώσεις της για τα κενά των θέσεων στο ακριτικό πανεπιστήμιο, εξαπέλυσε μέσα από ανακοίνωσή του ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης. Σε αυτή επισημαίνει εκτός άλλων ότι πρόκειται για δηλώσεις υπονομευτικές για το ίδιο το Πανεπιστήμιο.

Αναλυτικά αναφέρει:

Οι δηλώσεις της Πρυτάνισσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Βιτσιλάκη σχετικά με το γεγονός ότι οι θέσεις του Πανεπιστημίου έμειναν μεσοσταθμικά κατά 50% κενές προκαλούν εξαιρετικά αλγεινή εντύπωση.

Τη στιγμή που η πλειοψηφία της πανεπιστημιακής κοινότητας και των τοπικών κοινωνιών προβληματίζονται έντονα για τις συνέπειες της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, οι δηλώσεις αυτές λειτουργούν εν τέλει υπονομευτικά για το ίδιο το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Πέραν του ότι οι θέσεις της μόνον ως υποστηρικτικές της κυβέρνησης και του Υπουργείου μπορούν να εκληφθούν, είναι εξόχως υποτιμητικές οι αναφορές της σε «σουβλάκια» και «καφέδες».

Όσοι ανησυχούν για την αποδυνάμωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου έχουν κατά νου την ευρύτερη σημασία που έχει η παρουσία του σε νησιωτικές περιοχές, συχνά απομακρυσμένες, που αντιμετωπίζουν μια σειρά από αναπτυξιακές προκλήσεις.

Είναι λυπηρό και απαράδεκτο που η επικεφαλής ενός τέτοιου ιδρύματος δείχνει να μην το αντιλαμβάνεται αυτό.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Στo νησί της Χίου έρχεται το δεύτερο κρουαζιερόπλοιο για την φετινή τουριστική σεζόν. Πρόκειται για το κρουαζιερόπλοιο «Star Clipper», το οποίο αναμένεται να φθάσει...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΚΚΕ Χίου Στην πρόσφατη αναφορά που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ την επιστολή της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Β. Αιγαίου ΑμεΑ, ζητώντας να διερευνηθούν οι...

ΧΙΟΣ

Στo λιμάνι της Χίου έδεσε το κρουαζιερόπλοιο «Star Clipper», το οποίο έφτασε το πρωί της Τρίτης (27/5) και θα παραμείνει στο νησί της Χίου...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Βασίλης Μυριαγκός Κάθε Κράτος είναι προικισμένο με διάφορα φυσικά αγαθά τα οποία οφείλει να αξιοποιεί. Υπάρχουν χρυσός, διαμάντια, πρώτες ύλες, σπάνιες γαίες,...

Advertisement