Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγρια κόντρα Μηταράκη – Ηλιόπουλου: Το να έρθουν εδώ 38 εκατομμύρια Αφγανοί δεν είναι πραγματικότητα

Σκληρή αντιπαράθεση είχαν το πρωί της Δευτέρας στο ΟΡΕΝ ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσο Ηλιόπουλο.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών και την ενδεχόμενη απόδοση πολιτικών ευθυνών μέσω του ανασχηματισμού ο οποίος είναι στα σκαριά σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Ο κ. Μηταράκης σημείωσε πως παρά την οικολογική καταστροφή, οι οικονομικές πληγές θα επουλωθούν άμεσα, ωστόσο πιο σημαντικό από όλα είναι ότι δεν χάθηκε καμία ανθρώπινη ζωή. Από πλευράς του ο κ. Ηλιόπουλος μίλησε για ανικανότητα και για ψεύδη του Μεγάρου Μαξίμου σχετικά με τις εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης που έχει η χώρα στην διάθεσή της.

Τα αίματα ωστόσο άναψαν όταν η συζήτηση ήρθε στο προσφυγικό με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να λέει πως η κυβέρνηση επιθυμεί να καταστήσει την χώρα μας «αποθήκη» της Ευρώπης μετά και τις καταιγιστικές εξελίξεις στο Αφγανιστάν σημειώνοντας πως η ελληνική κυβέρνηση καταστρατηγεί κάθε έννοια διεθνούς δικαίου.

Από πλευράς του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τόνισε πως η Ελλάδα δεν είναι αποθήκη αλλά το ακριβώς αντίθετο και υπενθύμισε την κατάσταση που επικρατούσε στην χώρα επί ΣΥΡΙΖΑ. «Βρήκαμε 95.000 άτομα και τώρα έχουμε κάτω από 5.000 στα νησιά», είπε ο κ. Μηταράκης χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως η κυβέρνηση επιθυμεί να δοθεί ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα που προκύπτει μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

«Αύριο θα είμαι στην σύνοδο της ΕΕ, θα συζητήσουμε για αυτό, ωστόσο η πολιτική μετακίνησης 38 εκατομμυρίων Αφγανών στην Ευρώπη δεν είναι πραγματικότητα» είπε ο κ. Μηταράκης χαρακτηριστικά. Τόνισε δε πως η Ελλάδα δεν είναι συνορεύουσα χώρα με το Αφγανιστάν κάτι που σημαίνει πως σύμφωνα με το άρθρο 31 της Συνθήκης της Γενεύης δεν είναι αυτή η χώρα η οποία πρέπει να δώσει άσυλο στους μετανάστες από το Αφγανιστάν.

«Δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε πύλη εισόδου της Ευρώπης για τα κυκλώματα των λαθροδιακινητών», σημείωσε ο Νότης Μηταράκης.

Στα της συζήτησης καταγράφεται το… «φάουλ» του Νάσου Ηλιόπουλου ο οποίος διακόπτοντας συνεχώς τον Νότη Μηταράκη τον ρώτησε εάν η Γαλλία συνορεύει με την Ελλάδα για να συμπληρώσει προς έκπληξη των δημοσιογράφων οι οποίοι και τον ανακάλεσαν στην πράξη πως «ο κ. Μητσοτάκης ήταν πολιτικός πρόσφυγας στη Γαλλία όταν ήταν έξι μηνών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με κάθε ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την από αιώνων διαμορφωμένη παράδοση εορτάσθηκε, χθες, στην Ιερά Καθέδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η Κυριακή της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Όμιλος Σφακιανάκη ιδρύθηκε το 1958 και είναι ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους πολλαπλών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, με κύρια έμφαση στους τομείς της...

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στην άκρως ανταγωνιστική και συναρπαστική κατηγορία “Sports Bikes”, η BMW M 1000 RR παραμένει κυρίαρχος για τέταρτη συνεχή χρονιά. Με έναν μοναδικό συνδυασμό σπορ...

Advertisement