Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι -από καιρό γνωστές- απόψεις Καμίνη για το μεταναστευτικό – Δείτε βίντεο

Πρόσωπο της επικαιρότητας αναδεικνύεται όσον αφορά στα θέματα του μεταναστευτικού ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Καμίνης με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει.

Ο κ. Καμίνης ο οποίος φαίνεται να μην αναγνωρίζει την επιτυχή διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος που τα τελευταία δύο χρόνια έχει ελαφρύνει κατά πολύ τα βάρη που σήκωσαν οι νησιώτες από το 2015 και ύστερα και καλεί στην Βουλή εκπροσώπους της Επιτροπής Αγώνα της Χίου, που αντιτίθενται στη δημιουργία της νέας ελεγχόμενης δομής προσφύγων-μεταναστών στην περιοχή του Θόλου.

Υπενθυμίζεται πως με αναφορές στις δραματικές εξελίξεις στο Αφγανιστάν και τις προσφυγικές ροές που δημιουργούνται ξεκίνησε χθες στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για την «Αναμόρφωση των διαδικασιών απελάσεων και επιστροφών πολιτών τρίτων χωρών, προσέλκυση επενδυτών και ψηφιακών νομάδων, ζητήματα αδειών διαμονής και διαδικασιών χορήγησης διεθνούς προστασίας και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Μετανάστευσης & Ασύλου και Προστασίας του Πολίτη». Ο ειδικός αγορητής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Καμίνης επισήμανε ότι «πλέον σε ό,τι αφορά το Αφγανιστάν και τους πολίτες του που έχουν ζητήσει άσυλο έχουμε μια πλήρη ανατροπή». Έχουμε, είπε στη χώρα αυτή, ένα νέο καθεστώς, αυτό τον Ταλιμπάν και ζήτησε να υπάρξει μια αναθεώρηση σχετικά με τα αιτήματα ασύλου των Αφγανών ώστε να μην χαρακτηρίζονται αυτά απαράδεκτα «καθώς οι άνθρωποι αυτοί πλέον έχουν ένα ισχυρό προσφυγικό προφίλ».

Μια ματιά πάντως στις απόψεις του Γιώργου Καμίνη αρκεί για να γίνει αντιληπτό γιατί τάσσεται υπέρ των όσων δεν προτείνουν καμία λύση, δεν αναγνωρίζουν την επιτυχημένη διαχείριση και μάλιστα προσπαθούν και να σαμποτάρουν λύσεις οι οποίες θα διασφαλίσουν πως η χώρα μας δεν θα έρθει αντιμέτωπη ξανά με σκηνές χάους λόγω μεταναστευτικών ροών.

Υπενθυμίζεται πως το γραφείο του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτή Χίου, Νότη Μηταράκη έχει ήδη εκδώσει ανακοίνωση στην οποία τονίζει: «Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος κ. Καμίνης, εξυπηρετώντας την προσωπική εκλογική του στρατηγική, προσκαλεί στη Βουλή, για εξέταση του μεταναστευτικού προβλήματος ενώπιον αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, μια από τις γνωστές…”Επιτροπές Αγώνα” ως τον μόνο εκπρόσωπο του νησιού.

Απαξιώνοντας τους φορείς του νησιού μας Δήμο, Περιφέρεια, Επιμελητήριο, Δικηγορικό Σύλλογο, Ιατρικό Σύλλογο, Εμπορικό και Φορέα Τουρισμού, αλλά και τις τοπικές κοινότητες που σήκωσαν το βάρος της κρίσης (Χαλκειός)».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Γιάννης Ν. Παληός Η 1η Μάη  κατοχυρώθηκε ως απεργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλον τον κόσμο, στον...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης 29-4-2024       Στις 20 Νοεμβρίου 2017 χειρουργήθηκα στην Αγγεοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨, από τον Καθηγητή κ.  Ιωάννη...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η ERGOTRAK, μέλος του Ομίλου Σφακιανάκη και η DAF Trucks μας προσκαλούν να δούμε από κοντά και να οδηγήσουμε τα βραβευμένα φορτηγά New Generation...

Advertisement